Afla cand au loc interviurile de recrutare a insotitorilor de bord

14 aprilie 2014
calendar

 

A cam trecut era pilelor si relatiilor, pe baza carora aflai despre o pozitie disponibila intr-o companie doar daca stiai pe cineva care lucreaza acolo, sau iti spunea prietena unei prietene, unei prietene. Marile companii aviatice au pagini dedicate de internet unde ofera detalii si explicatii despre pozitiile disponibile. Mai jos o sa va dau cateva exemple si link-uri, unde va recomand sa va faceti cont si sa completati CV-urile online. Veti primi mereu date despre companie si despre joburile disponibile.

 

Emirates (Dubai)

Compania aeriana Emirates, desemnata Best Airline in the World in 2013, face angajari incontinuu. Are peste 18.000 de insotitori de bord, insa fluxul de angajari este inca foarte mare. Organizeaza interviuri in fiecare weekend in marile orase ale lumii. Mai jos aveti link-ul unde aflati datele exacte pentru aceste interviuri.

Link : https://tas-ekgcareers.taleo.net/careersection/cabin_crew/jobsearch.ftl

 

Etihad Airways (Abu Dhabi)

Etihad, compania aeriana din Abu Dhabi, este in plina expansiune. Are o comanda mare de avioane noi, asa ca are nevoie permanent de noi insotitori de zbor. Diferenta este ca pentru aceasta companie trebuie sa asteptati o invitatie personalizata, pe e-mail, unde va vor dezvalui toate detaliile interviului. Nu organizeaza interviu de tip Open Day (adica poate veni oricine, neanuntat) ci interviu de tip Assesment Day (cu programare in prealabil).

Link : http://www.etihad.com/careers/

 

Qatar Airways (Doha)

Una dintre cele mai mari si mai luxoase companii aeriene din lume ofera conditii excelente de lucru pentru angajatii sai. Asta si pentru ca Doha este unul dintre orasele arabe destul de restrictive, care nu are multe de oferit unui occidental. Totusi, atunci cand reprezentantii Qatar vin in tara noastra, cateva sute de romani se inghesuie la interviu.

Link : http://careers.qatarairways.com/qatarairways/VacancyDetail.aspx?VacancyID=70250

 

Royal Jordanian Airlines (Amman)

Compania aeriana nationala a Iordaniei, care are pentru moment 32 de avioane si multe comenzi in curs la Airbus, face angajari destul de des. Romanii sunt apreciati in aceasta companie si au sanse mari sa fie angajati. Detalii si criterii de angajare, mai jos.

Link : http://www.rj.com/en/careers.html

 

Fly Dubai

Compania low-cost a Emiratelor Arabe Unite are multi romani angajati acolo. E drept ca nu sunt aceleasi conditii ca la Emirates, dar poate fi o varianta foarte buna de inceput pentru cineva care isi doreste sa faca acest jos si sa vada si lumea in acelasi timp. Insotitorii de zbor sunt cazati in Dubai si au o multime de beneficii: bilete, asigurari medicale, etc.

Link : http://careers.flydubai.com/

 

Wizz Air

Wizz Air poate fi locul perfect pentru a-ti incepe cariera in aviatie. Compania are baze peste tot in Europa si pune mare accent pe tineri. Avioanele companiei sunt noi, iar salariile bune pentru Romania. Multi dintre seniorii de la Wizz Air au lucrat inainte pentru companii din Orientul Mijlociu.

Link : http://wizzair.com/en-GB/career/cabin_crew

 

3 Comentarii

  • Reply Stewardesa in Romania sau in Orient? Asemanari si diferente | Cum ajungi stewardesa 6 mai 2014 at 9:03 am

    […] Afla cum aplici pentru interviurile de angajare. […]

  • Reply Cum ajungi stewardesa. Ce faci ca sa fii insotitor de bord | Cum ajungi stewardesa 30 iulie 2014 at 12:29 am

    […] #4 – Fa-ti cont pe toate site-urile companiilor aviatice care angajeaza. Detalii si link-uri exacte, atat pentru companiile din Romania, dar si pentru Emirates, Etihad, Qatar sau flyDubai, gasesti AICI. […]

  • Reply Oana 14 august 2014 at 6:51 pm

    Nu merge linkul pentru Royal Jordanian Airlines…

  • Comenteaza