Ai voie sa fii casatorita/sa te casatoresti cand lucrezi ca stewardesa?

25 februarie 2019

 

Casatoria si jobul de stewardesa sunt doi termeni care, pentru multi, se bat cap in cap. Si totusi, ce faci cand alegi aceasta meserie si iti doresti si o familie? Tine minte: casatoria si zborul nu se exclud reciproc! Mai ales atunci cand lucrezi la o companie aeriana din Romania sau din Europa! Chiar si in Orient sunt companii mari care permit acest lucru! Asadar, mai jos o sa va dau cateva exemple de viata de familie, in functie de compania aeriana unde lucrati.

Singura la angajare, casatorita in timpul contractului

Daca te intrebi cum afecteaza acest aspect sansele tale de a obtine jobul de stewardesa, tine minte ca NU CONTEAZA daca esti sau nu casatorita. Daca pana in anii 1980 stewardesele trebuiau sa respecte o serie de reguli, care impuneau si sa nu fie casatorite sau sa aiba copii, ei bine, acum lucrurile s-au schimbat.

In principiu, in timpul interviului, angajatorul nu are dreptul sa te intrebe despre statusul tau marital. Cand esti singura, oricum nu prea conteaza. Vei fi dedicata 100% jobului, vei fi dispusa sa pleci noptile si de sarbatori fara sa comentezi, si vei fi, poate, mai implicata decat o stewardesa care are familia acasa. Indiferent de compania aeriana unde lucrezi, lucrurile sunt destul de simple si daca nu alegi o companie din Arabia Saudita sau Qatar, esti libera sa te casatoresti oricand, atata timp cat asta nu iti afecteaza jobul, bineinteles.

Ce se intampla totusi cand zbori de multi ani si la un moment dat vei dori totusi sa te casatoresti? Nu scrie nicaieri ca trebuie sa renunti la job. E drept ca la Qatar Airways si la companiile din Arabia Saudita, asa cum spuneam si mai sus, regula cu casatoria e destul de stricta (adica nu ai voie sa te casatoresti cu un coleg, nu ai voie sa primesti vizite decat de la sotul tau, care nu are voie sa stea in apartamentul tau, ci la hotel, ai nevoie de acordul companiei pentru a te casatori), in rest, daca alegi sa te mariti in timpul unui contract de insotitor de bord, nu doar ca nu e interzis, dar sotul tau va avea si multe beneficii.

Multe companii din Europa si chiar si Emirates si Etihad incurajeaza stewardesele sa aiba o familie, considerand ca acestea sunt mai fericite la job atunci cand sunt multumite si implinite acasa. Chiar daca disponibilitatea de a lucra de sarbatori, scade, multumirea si fericirea angajatului este mai importanta si se va rasfrange asupra pasagerilor.

Casatorita la angajare, beneficii in timpul contractului

Daca esti casatorita la angajare, nu prea conteaza daca nu mentionezi asta si sotul tau e pregatit ca o perioada sa lipsesti de acasa. Desi la un interviu pentru Orient, te pot intreba daca sotul tau este de acord sa pleci sa traiesti intr-o alta tara si poate fi dificil pentru tine sa te imparti intre familie si job, recrutorii nu iti dau o bila neagra daca ai deja o familie. Ba chiar te ajuta sa iti aduci si sotul in tara lor, oferindu-i lui viza, iar voua banii de chirie necesari pentru un apartament de 2-3 camere (la Emirates si Etihad). De asemenea, fie ca te casatoresti in timpul contractului, fie ca esti deja casatorita, sotul tau are beneficii multiple: viza, cazare, bilete de avion cu discount de 90%, nelimitate.

Concluzia: daca esti deja casatorita sau intr-o relatie de lunga durata si vrei in curand sa faci pasul spre casatorie, alege o companie aeriana din Romania, Europa sau UAE (Emirates, Etihad), care sa nu iti impuna niciun fel de regula ba chiar sa iti ofere beneficii pentru familie. S-au dus vremurile in care ca sa fii stewardesa nu puteai avea si familie!

Daca vrei sa te pregatim pentru interviu te asteptam la cursurile noastre, despre care ai detalii mai jos!

Zboruri line!

 

3 August – Curs de pregatire intensiv pentru interviul Wizz Air. Este un curs complex, in total 10 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Wizz Air, de simularea si rezolvarea probelor dar si de realizarea CV-ului. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-pregatire-wizz-air/

14-15 septembrie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

31 august – 1 septembrie – Curs de pregatire English for Cabin Crew Interview. Cursul English for Cabin Crew Interview se adreseaza tinerilor (femei si barbati), cu varsta minima 18 ani, care isi doresc o cariera in aviatie. Nivelul cerut de limba engleza pentru cursul nostru este de nivel incepator-mediu. Daca ai probleme in a te exprima, daca intelegi limba engleza dar iti e teama sa vorbesti sau ai probleme cu pronuntia, Cursul English for Cabin Crew Interview este solutia ideala pentru tine: https://www.cumajungistewardesa.ro/31-august-1-septembrie-curs-english-for-cabin-crew-interview/

Sursa foto: Dorina Adriana

Nu sunt comentarii

Comenteaza