Are voie o stewardesa sa fumeze? Ce raspunzi la interviu

15 septembrie 2014
fumat-interzis

 

Companiile din Orient vin la noi in tara mai ceva ca la ele acasa. Asta pentru ca in Romania, sunt mii de persoane care isi doresc un job de insotitor de bord. Insa, la toate companiile, exista in aplicatiile lor o intrebare care da batai de cap multora. Sunteti fumator?

 

Ce e bine sa raspunzi?

Sfatul meu: fiti sinceri. Nu spuneti ca sunteti nefumator, de teama ca nu va vor angaja daca recunoasteti ca va plac tigarile. Va veti trezi intr-un apartament cu un nefumator care va fi extrem de deranjat ca trebuie sa suporte fumul vostru de tigara. In plus, este jenant ca pe fisa voastra sa scrie nefumator, si totusi, in pauze sa dati fuga in fata cladirilor ca sa va aprindeti o tigara.

 

Exista o regula care sa interzica fumatul in randul stewarzilor?

Ei bine, DA! Qatar Airways este cea mai stricta in aceasta privinta. Nu angajeaza fumatori. Iar daca te gandesti sa minti, tine minte ca apartamentul iti este verificat si controlat de alcool, droguri, tigari, frecvent. Ar fi pacat sa fii concediat pentru asa ceva.

O alta regula, valabila pentru toate companiile, spune ca insotitorii de bord nu au voie sa fumeze cand sunt in uniforma. Pentru ca uniforma reprezinta imaginea companiei, iar tigarile si aviatia nu merg mana in mana. In plus, companiile cauta persoane capabile sa reziste la un zbor de 16 ore si jumatate, fara sa simta nevoia sa fumeze sau sa devina irascibile pentru ca nu isi pot aprinde o tigara.

Si chiar daca auziti zvonuri/barfe/discutii legate de fumatul pilotilor sau a insotitorilor de bord in avion, regulile sunt reguli pentru toata lumea: nu se fumeaza la bordul aeronavelor.

18-19 iulie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

 

Nu sunt comentarii

Comenteaza