Cand lucrezi ca stewardesa, poti alege pe ce tip de avion zbori?

14 august 2019

 

Cand zburam pentru Wizz Air, aveam licenta de zbor pe 4 tipuri de aeronava – Airbus 318/319/320/321 – avioane similare, pe care aveam dreptul sa zbor oricand. Oricum, compania detinea doar A320 si A321, deci variantele nu erau multe si toti insotitorii de bord avea licente pentru toate avioanele.

Cand am trecut la Emirates, am aflat mai multe detalii despre licentele de zbor pe toate tipurile de avioane. Astfel, puteam avea maxim 5 licente de zbor diferite valabile, in acelasi timp, astfel ca am fost norocoasa si puteam zbura atat pe B777 cat si pe A330 si A340. Alti colegi au fost repartizati strict pe gigantul A380, neputand alege altceva.

Totusi, in timp, Emirates a ramas doar cu avioane de tipul B777 si A380, astfel ca toata lumea a inceput sa zboare pe ambele variante de aeronave. Insa, cand te angajezi la o companie aeriena si esti la inceput, compania te angajeaza pentru avionul pe care are nevoie de tine. Si nu poti alege tu pe ce tip de avion sa zbori. In timp insa, daca vrei si iti doresti sa zbori numai pe o anumita tipologie de avion, poti sa faci cerere si sa obtii, cu examen, licenta de zbor.

Concluzia: Companiile aeriene angajeaza insotitori de bord in functie de necesitatea lor pentru tipurile de avioane. Astfel, atunci cand te angajezi vei fi distribuit catre un model de aeronava, asa cum isi doreste compania. Dupa o perioada insa, daca vrei sa schimbi, poti sa incerci sa te muti si sa iti obtii licenta de zbor si pe alt tip de aeronava.

21-22 septembrie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

31 august – 1 septembrie – Curs de pregatire English for Cabin Crew Interview. Cursul English for Cabin Crew Interview se adreseaza tinerilor (femei si barbati), cu varsta minima 18 ani, care isi doresc o cariera in aviatie. Nivelul cerut de limba engleza pentru cursul nostru este de nivel incepator-mediu. Daca ai probleme in a te exprima, daca intelegi limba engleza dar iti e teama sa vorbesti sau ai probleme cu pronuntia, Cursul English for Cabin Crew Interview este solutia ideala pentru tine: https://www.cumajungistewardesa.ro/31-august-1-septembrie-curs-english-for-cabin-crew-interview/

Nu sunt comentarii

Comenteaza