Cat de bine trebuie sa vorbesti engleza pentru interviu?

25 octombrie 2017

 

De cand am inceput cursurile de pregatire pentru interviul de stewardesa, principala problema de care ne lovim o reprezinta nivelul de engleza al cursantilor nostri. In principiu, cu cat vorbesti engleza mai bine, cu atat iti este mai usor sa te descurci asa cum trebuie la recrutare. Cu cat nivelul este mai slab, cu atat sansele iti scad, fiindca desi stii raspunsurile, nu te poti face inteles corect. Dar, ce inseamna de fapt, sa vorbesti engleza bine?

Teoretic, in jobul de stewardesa trebuie sa cunosti limba engleza la nivel avansat. Asa se cere la toate interviurile marilor companii aeriene. Si asa si trebuie mentinat in CV, indiferent de nivelul tau, daca vrei sa treci macar de CV drop. Practic insa, lucrurile stau ceva mai bine. Nivelul cautat este doar mediu si se refera mai mult la fluenta in vorbire. Daca reusesti sa te exprimi coerent, sa te faci inteles, nu conteaza ca iti mai scapa greseli de verbe sau ca folosesti aceleasi cuvinte basic de vocabular. Ideea este sa ai raspunsurile pregatite si sa te faci inteles. Nici nivelul recrutorilor nu este spectaculos, cu atat mai mult cu cat de-obicei nu sunt nici ei vorbitori nativi de engleza.

In afara de asta, toti recrutorii care participa la interviuri stiu ca o data ajunsi intr-o alta tara veti fi fortati sa invatati si sa perfectionati engleza, pentru ca veti fi inconjurati de persoane de alta nationalitate si nu veti avea de ales. De aceea, trebuie sa fiti capabili sa va evaluati corect nivelul de engleza si sa mergeti cu incredere la interviu. Cititi carti in engleza, inainte de recrutare, vorbiti cu prietenii in engleza si exprimati-va fara teama. Asta este tot ce conteaza!

Insa, intotdeauna, interviurile au loc doar in limba engleza, indiferent de limbile cunoscute de recrutori sau de voi. Asadar, de exemplu, faptul ca nu vorbiti engleza dar vorbiti italiana avansat, nu poate fi un plus la interviu, fiindca probele se desfasoara doar in engleza.

Nivelul cerut de engleza este cel mediu, nu avansat!

Mult succes!

CURS DE PREGATIRE TOATE COMPANIILE AERIENE

15-16 Iulie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

 

 

2 Comentarii

  • Reply Mihaela 30 octombrie 2017 at 8:09 am

    Contează înălțimea și dacă port ochelari de vedere? Îmi doresc sa devin stwardesa foarte mult

  • Comenteaza