Ce companii aeriene ofera cazare gratuita?

27 octombrie 2019

 

Stii ca iti doresti sa ajungi stewardesa si ai face aproape orice ca sa iti implinesti visul. Insa, atunci cand alegi compania aeriana pentru care vei zbura, incerci sa tii cont si de beneficiile oferite pentru viitorii insotitori de bord. Ei bine, unele companii aeriene ofera cazare gratuita pentru echipaj, altele, NU.

Si cum stim ca salariul, partea financiara si practic beneficiile pe care le vei avea cand vei incepe sa zbori, sunt importante pentru tine, mai jos iti spunem care sunt companiile aeriene care asigura gratuit cazarea.

Companiile din Orient – Emirates, Etihad si Qatar Airways asigura intotdeauna gratuit cazarea, in apartamente de 2-3 persoane, in cladirile companiei. Fiind companii arabe e si normal, si e stiut ca aceste companii au probabil cele mai bune pachete de beneficii pentru angajati. Tot dintre companiile arabe care asigura cazarea mai mentional si Gulf Air, Flynas si Saudia, care desi sunt companii mai stricte, se ocupa de asemenea de cazarea stewardeselor lor. Flydubai si Jazeera, desi sunt tot companii din Orient, nu asigura cazarea gratuit.

In Europa insa, lucrurile nu stau la fel. Companiile low-cost nu asigura niciodata cazarea gratuit (aici ma refer la Wizz Air, Ryanair, Easyjet) si nici companiile de linie, precum Air France, British Airways, TAROM, Aer Lingus sau Alitalia. Singura companie cu baza in Europa, care asigura gratuit cazarea pentru insotitorii de bord, este Smartlynx, asta pentru ca la fiecare 2 luni acestia isi schimba baza, si ar fi foarte dificil sa isi gaseasca mereu noi cazari.

Asadar, daca vrei pachete de beneficii si cazare, alege o companie din Orient. Daca vrei o companie aproape de casa, eventual in Romania, ia in calcul ca nicio companie din zona nu se ocupa si de cazarea ta, ci doar iti ofera un salariu, suficient de bun de cele mai multe ori, astfel incat sa te descurci singur cu o chirie in baza in care vei zbura.

Zboruri line!

12-13 septembrie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti (include pregatire pentru Emirates). Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

banner-mobile banner-mobile

2 Comentarii

 • Reply Curca Paraschiva 4 aprilie 2020 at 12:15 am

  O intrebare cam cat castiga insotitorii de bord?
  Se poate cumpara un ghid pentru insotitori de bord?
  Dar ce beneficii ai asigurate de compania WizzAir?

  • Reply Cristina Toader 5 aprilie 2020 at 4:53 pm

   Toate aceste raspunsuri sunt pe siteul ns

  Comenteaza