Ce experienta profesionala este utila la interviul de angajare ca stewardesa

23 martie 2018

Contrar a ceea ce cred majoritatea celor interesati de acest domeniu, ca sa devii stewardesa – in Orient sau la Wizz Air – nu ai nevoie nici de experienta anterioara in aviatie, nici de scoala de insotitori de bord. Si atunci, ce fel de experienta te recomanda in obtinerea acestui job?

Daca abia ai iesit de pe bancile scolii, si nu ai niciun fel de experienta in campul muncii, conteaza mult ceea ce ai facut in timpul liceului sau facultatii. Aici, putem puncta cateva detalii:

 • Experienta Work&Travel – ai locuit si muncit intr-o alta tara, ai cunoscut si inteles o alta cultura, asa ca ai putea fi pregatit pentru o relocare, in Orient.
 • Burse Erasmus – ai studiat si trait pentru 6-12 luni intr-o alta tara si ai interactionat cu persoane de alte culturi.
 • Voluntariat – orele de munca in folosul comunitatii spun despre tine ca esti deschis in a ajuta oamenii de langa tine, si, bineinteles, iti place sa cunosti oameni noi. Daca iti place sa lucrezi cu alte persoane, inseamna ca ai putea fi pregatit pentur un job de steward.
 • Cursuri de prim-ajutor – inca din perioada liceului, cei de la Crucea Rosie vin si fac traininguri de prim-ajutor pentru cei interesati. Un astfel de curs este de ajutor nu doar pentru acest job, pentru care clar reprezinta un avantaj, dar si pentru viata ta, de zi cu zi. Cursurile de prim-ajutor sunt recomandate tuturor, si disponibile pentru oricine doreste.

28-29 octombrie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

Daca au trecut cativa ani si ai inceput deja sa lucrezi, ai mai mult noroc la angajare daca ai acumulat experienta intr-unul din joburile de mai jos:

 • Call Center – cand ai de-a face cu zeci de oameni zilnic (chiar daca o faci telefonic) si reusesti sa solutionezi o multime de plangeri ale unor persoane irascibile, te califici perfect pentru jobul de insotitor de bord, unde vei avea de-a face cu aceeasi tipologie de oameni. In plus, daca te descurci sa rezolvi problemele telefonic, fata in fata o sa fie si mai usor.
 • Pompier/Politist – in cazul unui job de stewardesa, esti trainuit inclusiv cum sa stingi un incendiu la bord, sau cum sa reactionezi intr-o situatie de urgenta, cum sa „pui la pamant” un pasager agresiv sau cum sa ai grija de siguranta pasagerilor. Se considera un avantaj daca ai experienta anterioara intr-unul dintre aceste domenii.
 • Asistenta medicala/Farmacist – cand devii insotitor de bord, afli ca pe fiecare zbor exista cazuri medicale. Si nu unul, ci multe. Tocmai de aceea, daca ai cursuri si experienta ca asistent medical sau farmacist, ai toate sansele sa treci cu brio de interviu.
 • Traducator – fiindca vei locui si vei trai intr-o alta tara, si vei cunoaste in fiecare zi oameni din culturi diferite, cunoasterea unei limbi straine, la nivel avansat, este un avantaj. In plus, orientarea ta catre limbi straine este clar o bila alba la interviu.
 • Ghid turistic sau agent de turism – orice job din domeniul turistic constituie un avantaj pentru acest interviu.
 • Relatii cu clientii/Receptie/Hostess – sa lucrezi cu oamenii poate fi foarte dificil. Iar cand lucrezi ca stewardesa, ai de-a face cu sute de oameni, zilnic. Daca ai experienta anterioara in relatii cu clientii, conteaza enorm.
 • Comunicare/PR si televiziune – cand lucrezi in comunicare si televiziune, se presupune ca stii ce importanta este imaginea, diplomatia, si socializarea. Exact de aceste lucruri ai nevoie si cand vei incepe sa lucrezi ca stewardesa.
 • Aeroport – experienta intr-un aeroport te pune la curent cu ce inseamna aviatia, punctualitatea si relatia cu oamenii. In plus, cel mai probabil deja ai lucrat ture lungi sau de noapte, program asemanator cu cel al insotitorilor de bord.
 • Vanzari – mai toate companiile aviatice au si vanzari la bord. Daca stii sa vinzi ceva, sau sa te vinzi bine, ai toate sansele sa obtii jobul de stewardesa, pentru ca “vei ajuta la bugetul companiei”.
 • Insotitor de bord – experienta anterioara intr-un job similar constituie un avantaj.

Chiar daca nu va incadrati in meseriile de mai sus, nu disperati! Nu inseamna ca daca nu lucrati in domeniile de mai sus, nu aveti nicio sansa la acest job. Orice atuu pe care il aveti este un avantaj si sunt convinsa ca fiecare dintre voi are cateva bile albe pe care poate conta la recrutare. Tot ceea ce conteaza este sa le descoperiti si sa stiti sa va „vindeti”.

Zboruri line!

28-29 octombrie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

1 Comment

 • Reply Iva 23 martie 2018 at 12:46 pm

  Aici în primul rând contează calitatea oamenilor

 • Comenteaza