Ce fac stewardesele in avion, inainte de imbarcarea pasagerilor

12 iunie 2014
panou-avion

 

“Fiecare zbor e altfel”! Asta auzi de fiecare data de la insotitorii de bord. Insa, daca fiecare zbor e altfel, pentru ca intalnesti mereu oameni diferiti si ai alte destinatii, pregatirea avionului si verificarea acestuia, inainte de fiecare zbor, este militarie curata.

Safety and Security Search inseamna de fapt verificarea avionului, atat ca siguranta, cat si ca securitate. Aceste verificari sunt facute si de piloti si de insotitorii de bord.

Safety search, include verificarea echipamentelor de la bordul aeronavei (trebuie ca acestea sa fie conform standardelor: halonul sa aiba presiunea in regula, butelia de oxigen la fel, mastile de oxigen, detectoarele de fum, ELT-ul de localizare, vestele de salvare, trusele de prim ajutor).

Security search, inseamna verificarea avionului, ca acesta sa nu aiba la bord obiecte suspecte. Include o verificare a fuselajului, a toaletelor, a cosurilor de gunoi, a scaunelor, a locurilor unde cineva, cumva, ar putea ascunde fie o bomba, fie un obiect care ar putea servi la asa ceva.

Inainte de decolare, cand echipajul se urca prima oara in avion, se face atat safety cat si security search. Dupa ce coboara pasagerii, la zborul de intoarcere, se face doar security search, ca nu cumva, unul dintre pasageri sa fi lasat, intentionat, ceva la bord. Aceste proceduri sunt extrem de stricte si serioase, pentru ca nerespectarea acestora sau realizarea superficiala a verificarilor, poate duce la o tragedie.

 

2 Comentarii

  • Reply Alexandru 1 aprilie 2017 at 9:56 am

    Dacă mai este timp după Security Search mai și mâncam sau bem o cafea ??

  • Reply Cezar 1 aprilie 2017 at 8:29 pm

    Depinde de ora la care trebuie sa vina pasagerii ;))

  • Comenteaza