Ce „mistere” ascund bagajele insotitoarelor de bord

22 aprilie 2014
wizz-air-ambasadors

 

Daca se spune ca geanta unei femei este un accesoriu cu care barbatii nu se descurca (nu numai ca nu le vine bine, ci ei chiar nu reusesc sa gaseasca nimic in dezordinea „aranjata” a gentii), ei bine, bagajul unei stewardese este chiar mai „rau”.

Stewardesele din lumea intreaga au cel putin 2 genti de calatorie. Una, mai mica (un trolley sau o geanta maricica de umar), pe care de obicei este obligata sa o ia pe toate zborurile, si inca una, mare, care sa poata sa duca vreo 23 de kilograme. Trolley-ul mare este luat doar in calatoriile cu layover (adica orasele in care ramai cateva ore/zile).

 

Geanta mica

Bagajul mic al unei stewardese contine toate licentele de zbor, licentele medicale, pasaportul si actele necesare zborului. O stewardesa este obligata prin lege sa aiba asupra ei aceste documente, pe fiecare zbor. In afara de aceste hartii, tot la capitolul „obligatoriu” mai intra o pereche de ciorapi, o pijama – uniforma (in cazul in care se schimba zborul in ultimul moment) si o camasa de schimb, in cazul in care un pasager indemanatic varsa pe tine un pahar de vin. Daca porti ochelari de vedere sau lentile, esti obligata sa mai ai o pereche de schimb, in geanta.

 

Geanta mare (bagaj de cala) 

Cand vorbim despre geanta de „voiaj” a unei stewardese, vorbim despre un mister total. Asta pentru ca nici macar insotitorul de bord nu e intotdeauna pregatit perfect pentru destinatia in care merge. Suntem invatate in training ca in bagajul de cala trebuie sa avem mereu haine pentru toate anotimpurile (fiindca poti afla in ultimul moment ca in loc de Cape Town, mergi in Toronto) si in plus, in cazul unui standby la aeroport, nu stii niciodata unde te vor trimite.

Asa ca, impachetezi inca un set de uniforma, 2-3 tinute de vara, 2-3 tinute de iarna, pijamale, perii de par, trusa de machiaj, medicamente de toate felurile ( te imbolnavesti ceva mai des cand zbori in tari cu temeperaturi diferite,mereu), unele permise in toata lumea, altele nu, plasturi, ac si ata si adaptoare universale. Nu lipsesc niciodata din bagaj, o umbrela, o pereche de ochelari de soare, costumul de baie si o palarie de soare.

Laptopul sau tableta sunt probabil cele mai importante obiecte din geanta unui insotitor de zbor. Sa fii conectat permanent cu cei dragi de acasa e foarte important.

 

Plusuri: Cand zbori de ceva vreme ca stewardesa, inveti sa iti pregatesti bagajul pentru orice calatorie in maximum 10 minute!:)

Minusuri: Cand cari un bagaj de 23 de kg dupa tine, vreo 3-4 ani, incep sa te ia durerile de spate.

 

Foto : Wizz Air

 

1 Comment

  • Reply Stii in ce consta pregatirea pentru zbor a unei stewardese? | Cum ajungi stewardesa 11 iunie 2014 at 9:10 am

    […] Ajunsesem sa stiu ca la o anumita piesa mai am 20 de minute, s.a.m.d. Pregatirea de acasa include aranjarea bagajului (despre care am povestit intr-un articol anterior), pregatirea uniformei (o calci, o aranjezi si iti iei si o camasa si o pereche de ciorapi de […]

  • Comenteaza