Ce reprezinta taxa de 1900$ pe care Meccti o cere viitoarelor stewardese

26 martie 2019

 

De cand a avut loc recrutarea Gulf Air – sustinuta de Meccti si reprezentantii companiei – am fost bombardata de intrebari primite de la fetele care au reusit sa treaca de interviul de angajare si sa ajunga in ultimele etape ale recrutarii. Asta pentru ca, cele 20 de fete care au primit oferta/contractul, sunt obligate sa plateasca o taxa de 1900$ ca sa poata pleca in Bahrain, sa faca ceea ce isi doresc. Drept urmare, i-am contactat pe organizatori si iata mai jos ce am aflat pentru voi.

E usor de inteles ca fetele sunt sceptice, mai ales pentru ca aceasta taxa de 1900$ nu a fost mentionata nici in anuntul initial si nici la interviu, si a aparut abia la final, cand au primit oferta. Insa, aceasta taxa este veche in sistemul Meccti, stiam ca se cere aceasta suma pentru ca asa a fost si in trecut la recrutarile sustinute prin ei.

Dar ce reprezinta aceasta taxa de 1900$?

Compania Meccti – cea care a sustinut selectiile – cere 1900$ in 2 transe (950$ pentru sustinerea testului psihometric + 950$ la obtinerea vizei). Acesti 1900$ sunt practic, conform contractului, plata testului psihometric.

Pot pierde acesti bani?

Ei bine, conform contractului si spuselor organizatorilor, NU. Daca, din orice motiv, nu obtineti viza, sunteti eliminate din pricina analizelor medicale sau nu mai puteti pleca din varii motive (inclusiv daca ramaneti insarcinate intre timp), banii se restituie integral.

De ce la unele companii se cere aceasta suma, iar la altele nu?

Meccti are contracte diferite cu fiecare companie aeriana pentru care recruteaza. Astfel, cele care isi doresc sa plece la Gulf Air trebuie sa plateasca aceasta taxa, in timp ce fetele care vor trece de urmatorul interviu programat prin Meccti (Saudia Airlines), nu vor plati aceasta taxa, compania avand un contract diferit. Nici la viitoarea recrutare programata in tara noastra (Flynas), fetele nu vor fi nevoite sa plateasca aceasta taxa, insa li se va opri o anumita suma, lunar, din salariu, pentru a-si recupera costurile. Daca fetele raman in companie minim 12 luni, tot ceea ce s-a oprit ca siguranta, este restituit integral.

Concluzii

Dragelor, fiecare alege ce isi doreste sa faca, si tine de fiecare dintre voi cat este dispus sa plateasca pentru jobul mult dorit. Insa, motivul articolului de astazi este, in principiu, sa va ofere lamuriri si o oarecare siguranta ca nu veti pierde suma de bani, in cazul in care platiti. Meccti e o companie foarte mare, care procedeaza astfel de mult timp, si desi am mai citit pe internet ca ar fi fost probleme cu aceasta suma, nu cunosc pe nimeni, personal, care intr-adevar sa fi pierdut acesti bani sau sa fi avut probleme. Asadar, ganditi-va ce aveti de facut, si alegeti ceea ce e mai bine pentru voi, dar luati in calcul ca e o companie mare cu care va angajati sa lucrati, si dupa ceva verificari, cred ca prezinta siguranta! Insa, nimeni nu va poate garanta nimic in nicio companie pe care o alegeti, orice drum nou in aviatie, costa si orice astfel de suma este practic o investitie in voi.

Succes!

13-14 aprilie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/13-14-aprilie-curs-de-pregatire-intensiv-pentru-interviul-la-o-companie-aeriana/

banner-mobile banner-mobile

Nu sunt comentarii

Comenteaza