Cele mai ciudate 5 intrebari pe care le-am auzit pe zboruri

11 august 2014

 

Cand iti petreci mii de ore la inaltime si intalnesti sute de oameni pe fiecare cursa, ai parte din cand in cand de intrebari si doleante care de care mai ciudate. Mai jos, o sa vi le spun pe cele pe care le-am retinut, si nu ma refer aici la plangeri sau nemultumiri, ci la intrebari “altfel” pe care ni le-au pus pasagerii.

 

Can I have a Happy Meal?

Mamele care calatoresc cu copii, mai ales cele din India si tarile arabe, nu prea fac diferenta intre Child Meal (mancarea oferita de companie copiilor de pe zbor, frumos ambalata si aranjata si insotita de obicei de jucarii) si Happy Meal. Dupa ce le livrezi tava pentru copii, se trezesc ca aceasta nu este Happy Meal si cer insistent meniul de la McDonalds. Le explici, de fiecare data … ca nu avem meniu McDonalds la bord.

 

Where is the toilet for women?

Pentru ca Emirates este o companie araba cu baza in Dubai, multi dintre pasagerii pe care ii transportam erau musulmani. Printre acestia, femeile arabe, excesiv de credincioase, refuzau sa foloseasca toaleta din avion, pe motiv ca era unisex. Cereau disperate lamuriri legate de toaleta pentru femei si erau extrem de dezamagite cand le spuneam ca nu exista una separat.

 

Where is the toilet for british passport?

Cu riscul ca unii sa imi “sara in cap”, nu pot sa nu ma amuz amintindu-mi de intrebarea pusa de un indian proaspat “imbogatit” cu cetatenia britanica. Considerand ca datorita pasaportului pe care il detine, are alte drepturi in avion, a venit in spate si cu mult tupeu, ne-a intrebat unde se afla toaleta pentru cetatenii britanici.

 

What do you think about my kids?

Pasagerii care calatoresc cate 14-16 ore, considera ca insotitorii de bord devin prietenii lor dupa un zbor atat de lung. Pe un zbor, un domn din Bangladesh si-a scos frumos din buzunar o poza cu cei 11 copii ai sai si m-a intrebat care cred ca e cel mai frumos dintre ei. E lesne de spus ca, pe langa ca nu puteam sa aleg intre cei 11, imi era si foarte greu, fiindca toti erau cam la fel – mai putin aspectuosi.

 

Can I visit the cockpit?

Intrebarea referitoare la vizita cabinei pilotilor era des intalnita. Multor pasageri li se pare normal sa aiba sansa sa viziteze cockpit-ul, mai ales in timpul zborului, cand avionul se afla la altitudinea de croaziera si pe pilot automat. In plus, daca tot au platit atat de mult pe un bilet de avion, de ce nu e inclus si acest lucru in pret?!

 

3 Comentarii

 • Reply alexandra 11 august 2014 at 1:56 pm

  Nici nu-s tare ciudate, vreo 2 mi le-am pus si eu :))))

  • Reply Yildiz 11 august 2014 at 8:58 pm

   Ok, la aia cu british passport am ras si eu la inceput.
   Dupa aia am aflat, ca atunci cand au colonizat India, britishoii facusera toalete separate pt british si non-british. Asa ca ii inteleg intr-un fel, dar de ce insista cu povestea asta in A.D. 2014 nu o sa pricep vreodata..

   • Reply CAS 12 august 2014 at 11:24 am

    Exact 🙂

  Comenteaza