Cum a fost la Cursul de pregatire Cum Ajungi Stewardesa

22 noiembrie 2017

 

Am avut un weekend plin! Un weekend plin de energie, voie buna, zambete si multa incredere! Cei 21 de cursanti care au ales sa se pregateasca alaturi de echipa Cum Ajungi Stewardesa ne-au intrecut asteptarile. Care mai de care mai pregatiti, cu mai multe calitati si avantaje pentru meseria de insotitor de bord. Multi au venit de departe ca sa fie alaturi de noi, ceea ce ne da si mai multa incredere sa facem aceste pregatiri si sa scriem zi de zi articole despre viata de stewardesa.

Sambata, 18 Noiembrie

Cursul de pregatire a inceput timid, la ora 10.00. Rand pe rand cursantii au ajuns in sala noastra de curs si ne-am baut impreuna cafeaua. Prima parte a cursului a fost partea teoretica, cand ne-am si cunoscut intre noi si am lamurit o serie de conditii obligatorii si aspecte importante despre recrutari. Raspunsurile sincere si haioase ne-au adus multe zambete iar atmosfera a inceput sa se destinda rapid. In prima zi ne-am bucurat, pe langa trainerii Cristina Toader si Ana Maria Tutoveanu – ambele foste stewardese Emirates si Wizz Air si de vizita unei viitoare stewardesa Wizz Air, fosta cursanta Cum Ajungi Stewardesa. Bianca a raspuns intrebarilor cursantilor si a povestit propriile experiente de la interviuri.  Intrebarile nu au contenit si dupa multa teorie, multe pagini de curs, practica si simulari, am ajuns la finalul zilei de pregatire.

Duminica, 19 Noiembrie

A doua zi de curs a inceput la studioul foto unde aproape nu i-am recunoscut pe cei 20 de viitori insotitori de bord. Aranjati exact ca pentru recrutare, cu o alta atitudine si mai multa incredere, am facut pozele pentru interviul de angajare. Rujul rosu, costumul perfect, parul frumos strans si aranjat i-a transformat pe toti in cei mai frumosi oameni, pregatiti sa zboare! Dupa 2 ore de poze si multe zambete, ne-am reluat pregatirea si intreaga zi am petrecut-o simuland continuu probele interviurilor Emirates, Qatar, Etihad, Wizz Air!

La finalul zilei, desi eram cu totii obositi dupa un curs intens si plin de informatii, nimeni nu vroia sa plece acasa! Fiecare dintre cei 20 de cursanti va imbraca in maximum 6 luni uniforma de stewardesa. La ce companie, depinde doar de ei si de calitatile lor, insa cu siguranta isi vor gasi compania care sa ii reprezinte si pentru care sa zboare cu mandrie. Acum cu totii stiu ce au de facut, de spus, care le sunt punctele forte, au un CV impecabil si poze profesionale, un zambet superb si au nevoie doar de un strop de noroc ca reteta succesului sa fie completa! Nu sunt perfecti, dar stiu ce au de facut pentru a obtine acest job, in care nu se cere perfectiune, ci empatie, creativitate si siguranta.

Zboruri line!

 

banner-mobile banner-mobile

Nu sunt comentarii

Comenteaza