Cum isi petrece o zi libera, in Dubai, o stewardesa Emirates

21 mai 2014
dxb

 

Ti-ai dorit sa zbori, sa ajungi stewardesa si iata ca, dupa multe emotii, ai reusit! Dar, dupa ce obtii jobul visurilor tale si pleci intr-o alta tara, cu ce ramai? Cand iti dai jos uniforma, cum iti petreci timpul?

Cristina Toader – Trainer Cum Ajungi Stewardesa si fost insotitor de bord Emirates

O sa va povestesc astazi cum imi petreceam eu zilele libere, cand lucram la Emirates si locuiam in Dubai. Pentru ca, pe parcursul unei luni, aveam cam 12-13 zile libere. Aterizam seara pe la miezul noptii dintr-o destinatie frumoasa, asa ca ma culcam dupa ora 01.00. Personal, am incercat mereu sa dorm dupa „ora din Dubai”, asa ca dimineata, in jur de ora 09.00, eram in picioare (unii aveau alt orar de somn, fiecare alegea ce i se potrivea mai bine organismului). Si urma o zi intreaga, doar pentru mine. O incepeam de cele mai multe ori cu, o sa radeti, o masina de rufe puse la spalat. Pentru ca nu aveam timp mereu, asa ca ziua libera era cea mai potrivita. In timpul asta, coboram frumos la piscina din complex (toate cladirile in care locuiau insotitorii de zbor aveau si sali de fitness, piscina si sauna), si imi petreceam primele 2 ore acolo. Daca nu era piscina din complex, era una dintre piscinele hotelurilor unde aveam acces gratuit cu legitimatia Emirates. Tocmai de-asta, mereu cand veneam acasa, in Romania, prietenii ma invidiau pentru culoarea ciocolatie pe care o afisam!

Urma apoi o sesiune de shopping, mers la cosmetica pentru o manichiura-pedichiura si eventual o masa la un restaurant cu colegii care erau liberi in aceeasi zi ca si tine (greu de gasit persoane libere in acelasi timp, orarul de zbor e diferit mereu).

Stiu, suna superficial, insa in Dubai nu ai grija facturilor, intretinerii sau a chiriei. Compania se ocupa de tot. Asa ca singurele tale griji sunt cum iti petreci timpul liber. INTOTDEAUNA, la programul zilelor libere, se adauga o sesiune de 1-2 ore de Skype sau Facebook, cu cei de acasa si familia. Nu puteam sta fara sa fiu permanent conectata, asa ca pregateste-te ca, dupa ce ajungi in Dubai, sa devii dependenta de gadgeturi, asta daca nu esti deja.

Seara se incheia frumos, fie cu o vizita la prietenii din cladirile vecine (aveam transport gratuit intre cladirile in care locuiam noi, insotitorii de zbor), fie cu o seara la club, alaturi de colegi.

cristina-2

Nu in fiecare zi, dar cand ne nimeream sa fim liberi mai multi, in acelasi timp, puteam merge la patinoar sau la ski, in Mall of the Emirates, pentru ca Dubai-ul oferea si aceasta varianta. Deviza arabilor este: „orice, ca sa te simti bine”.

Imi amintesc ca de 1 Mai, am sarbatorit in UAE, cu un gratar, pe plaja, in stil romanesc. De Pasti, am mers cu colegii la singura biserica ortodoxa din Dubai, unde s-a tinut slujba de Inviere in limba romana. Cand esti acolo, incerci, atat cat poti, sa tii aproape sarbatorile si obiceiurile de acasa. Devin subit, mai importante decat sunt acum. Seara te prindea mereu fie cu o carte buna in mana (o sa spuneti ca exagerez, insa in perioada in care am stat in Dubai cred ca am citit cateva zeci de carti), fie pe Facebook cu vreun prieten din Romania, fie prin „vecini”, la o barfa despre companie.

cristina-1

Zilele in Dubai treceau frumos, usor si mai mereu, la fel. Se schimbau doar atunci cand aveai musafiri, de acasa. Dar, despre cum poti sa primesti vizite si ce conditii se impun, intr-un alt articol.

 

 

3 Comentarii

 • Reply Bianca Amalia 11 mai 2015 at 5:18 pm

  Esti perfecta,te admir mult <3

 • Reply Mara Savu 26 aprilie 2016 at 1:29 pm

  Draga Cristina Toader sunt foarte curioasa pe ce plaja ai facut un gratar? dar mai ales la ce biserica s-a tinut slujba in limba romana.

  • Reply CAS 26 aprilie 2016 at 2:29 pm

   Noi am facut in Mamzar Beach, dar stiu ca mai exista gratare si la CreekSide Park, sau, existau atunci, plus inca 2-3 locatii in Dubai. Biserica la care a venit preot roman este cea din Jebel Ali.

  Comenteaza