Cum iti construiesti CV-ul, astfel incat sa treci de Open Day?

21 ianuarie 2019

 

La orice interviu, primele 30 de secunde sunt cruciale. Conteaza mult cum arati, cum gesticulezi, cum vorbesti dar si ce acte prezinti. Atunci se decide un angajator daca iti da vreo sansa sa ii demonstrezi ca te incadrezi in profilul companiei. La jobul de stewardesa, acele 30 de secunde iti decid intreaga zi de interviu, pentru ca mai toate companiile aeriene incep recrutarea cu proba de Cv Drop. Daca le atragi atentia cu ceea ce conteaza in CV, cu pozele reusite si cu un zambet optimist, esti ca si intrata.

Diferenta intre un CV pentru Assessment Day si un CV pentru Open Day este majora. Fiindca atunci cand participi la un Assessment Day, CV-ul tau este analizat de un recrutor, online, si are ceva mai mult de 30 de secunde pentru a se decide daca primesti invitatia sau nu. La un Open Day insa, se prezinta cateva sute de candidati si recutorii nu aloca mult timp pentru a analiza situatia ta profesionala.

Asadar, cum faci ca CV-ul tau sa treaca de Open Day?

1. Nu folosi tiparul standard de CV! Modelele de CV-uri de pe internet (Europass) sunt invechite si recrutorii nu vor aprecia o astfel de prezentare. Incearca sa atingi rubricile din acele CV-uri, insa construieste-ti tu un CV unic, propriu si diferit. Va iesi in evidenta din teancul de CV-uri identice, Europass, nu prin culori sau parfum, ci prin originalitatea continutului. 

2. Scrie cu BOLD cuvintele cheie din CV! Ingroasa cuvintele importante din prezentare, joburile care conteaza in aceasta meserie. Atrage atentia asupra experientei tale in customer service, limbile straine, experienta internationala.

3. Scoate in evidenta cursurile de prim-ajutor, voluntariatul, munca in echipa sau cu copiii! Acestea sunt elementele care fac diferenta dintre tine si ceilalti candidati si trebuie mentionate inca din primul moment, cand predai CV-ul.

4. Foloseste poze profesionale. Fotografiile cu care te prezinti la interviul de stewardesa vor ajunge la intreaga echipa de recrutare si trebuie sa fie extrem de frumoase. Uneori recrutorii nu te vor retine pe tine, personal, insa daca vei avea cateva fotografii bune, cu siguranta isi vor aminti cat de bine te-ai prezentat. Nu e obligatoriu sa pui fotografia pe CV, pentru ca oricum predai, separat, pozele pentru interviu. Mai bine folosesti altfel spatiul pentru foto si lasi CVul mai aerisit.

5. CV-ul perfect nu se intinde pe mai mult de 2 pagini. Maxim! Incadreaza-te in 2 pagini, daca vrei sa ai o sansa. Mai mult de-atat inseamna ca esti supracalificata, iar mai putin, inseamna ca nu ai destula experienta.

6. Datele de contact sunt foarte importante si trebuie mentionate in partea de sus a paginii. De multe ori, recrutorii te pun sa incercuiesti adresa de email si jobul actual, pe CV, chiar inainte de a preda actele catre ei. Fiindca asta conteaza si vor sa vada la prima privire.

7. Tinuta si felul tau de a merge si de a zambi sunt extrem de importante. Fii optimista pe tot parcursul interviului Open Day, ai grija cum mergi, cum stai, cat de tare vorbesti si ce alegi sa mentionezi, din CV, atunci cand esti intrebata.

Un interviu Open Day este extrem de subiectiv fiindca poti sa fii exact ce trebuie pentru acea companie, insa sa nu fii capabila sa te „vinzi” asa cum trebuie, in primele 30 de secunde. De aceea, prima zi de interviu, predarea CV-urilor si fotografiilor, este, dupa mine, partea cea mai grea a interviului. Ai grija cum te prezinti si ce accentuezi din CV, si vei reusi!

Succes!

21-22 septembrie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

banner-mobile banner-mobile

Nu sunt comentarii

Comenteaza