Cum s-a desfasurat interviul Aer Lingus de la Bucuresti

11 ianuarie 2017

 

Compania nationala irlandeza revine la Bucuresti in cautare de insotitori de bord. Iata mai jos cum a decurs ultima recrutare din tara noastra. 

Interviul a inceput dimineata cand cei 35 de candidati s-au prezentat, care mai de care mai aranjati si increzatori in holul hotelului Double Tree by Hilton. Recrutorii au inceput cu inregistrarea participantilor. Primul pas a fost verificarea pasapoartelor (validitatea acestora), inaltimea (trecuta in pasaport – limita era de 1,58 m – 1,85 m) si poza full-body. Apoi, cei care au declarat ca au tatuaje au fost verificati amanuntit. Dupa inregistrare, au fost eliminate 4-5 persoane care nu intruneau cel putin una dintre cerintele de mai sus.

A doua proba a fost testul de engleza. Testul de engleza si nivelul la care candidatii cunosc limba a fost foarte important fiindca Aer Lingus este o companie irlandeza, unde engleza este limba nativa. Asadar, primul test de engleza a continut exercitii de gramatica si eseu: „Explain how you deal with multitasking” – cu exemple reale, concrete, din experienta personala.

A treia proba a fost prezentarea din grup cand fiecare candidat a trebuie sa se prezinte in fata publicului.

A urmat apoi prezentarea companiei, facuta de recrutori-care au prezentat pachetul salarial (2000 euro/medie), beneficiile, orasul, etc.

A patra proba si ultima inainte de interviul final a fost un al doilea test de engleza in care recrutorii citeau un text si apoi puneau intrebari pe baza acestuia. Tot in aceasta proba faceau si o anamneza a fiecarui candidat – daca ai tatuaje, daca stii sa inoti, daca poti sa calci apa, daca te incadrezi in inaltimea ceruta, boli, dioptrii/ochelari, etc).

Interviul final s-a desfasurat in aceeasi zi si a continut intrebarile standard si multe intrebari despre joburile trecute in CV. Fiecare raspuns trebuia argumentat cu exemple reale din viata profesionala. La interviul final au ramas 25 de persoane (1 baiat si 24 de fete).

Luni se vor trimite raspunsurile. Pana atunci, tinem pumnii tuturor celor ce au ajuns la interviul final si ii felicitam pe toti participantii!

Zboruri line!

5 octombrie: Daca vrei sa te pregatesti pentru interviul Wizz Air & Ryanair, te asteptam la cursul intensiv de o zi, pe 5 octombrie. Detalii si inscrieri aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-pregatire-wizz-air/

 

1 Comment

  • Reply eugen 11 ianuarie 2017 at 12:13 pm

    Daca poti sa calci apa?
    Adica?

  • Comenteaza