Cum s-a desfasurat interviul Emirates de la Bucuresti

18 iunie 2018

 

Sambata a fost o zi de foc pentru cei care isi doresc un job de stewardesa Emirates. Aproape 300 de persoane au participat la interviul Open Day Emirates, care a avut loc la Hotel Sheraton, din Bucuresti. Iata, mai jos, cum s-a desfasurat recrutarea si prin ce probe au trecut candidatii. Noutatile au inclus testarea la limba engleza sustinuta online, acasa si interviul final.

Sambata, 16 iunie

La Hotelul Sheraton, incepand cu ora 08:00, candidati care de care mai aranjati si mai frumosi, se pregateau de una dintre cele mai importante zile din viata lor: Interviul Emirates. Concentrare, atentie si multa hotarare, semn ca recrutarile din tara noastra sunt cheia marilor succese, mai ales in cazul Emirates. Aproximativ 300 de persoane au asteptat rabdatoare prima proba a interviului, partea de CV drop. Recrutoare a fost de data aceasta doar Milena, care a inceput rapid recrutarea.

 • Cv Drop

S-au predat cele peste 300 de CV-uri, iar toti candidatii au primit una din intrebarile: „What are you currently working?”, „Why Emirates?”, „Why do you want to be a cabin crew?”, „How was your day?”. La mijlocul zilei, s-au afisat listele si 100 de persoane au trecut mai departe. Aceasta a fost prima eliminare/triere.

 • Prima proba de grup – Prezentarea colegului

Prima proba de grup a ridicat destul de multe probleme. Fiecare candidat a facut parte dintr-un grup de 2 persoane si dupa cateva minute de discutii in limba engleza intre ei, fiecare candidat a trebuit sa isi prezinte colegul. Doar 60 de persoane au trecut de aceasta prezentare/proba. Prima zi de interviu s-a incheiat aici, urmand ca cei 60 sa vina duminica sa continue interviul cu proba de grup.

Duminica, 17 iunie

 • Al doilea exercitiu de grup

A urmat al doilea exercitiu de grup si cel care ridica, de fapt, cele mai multe probleme. Situatiile au fost aceleasi ca la alte recrutari (ex:esti managerul unui hotel, ai 2 camere libere si 8 tipuri de clienti care vor o camera in acel hotel). Noi liste, noi eliminari. Au mai ramas 29 de persoane in concurs.

 • Testul de engleza

Desi cei ramasi in cursa dupa proba de grup se asteptau sa sustina testul de engleza, acestia au fost informati ca examenul scris de limba straina va avea loc online si au primit un link unde trebuia ca pana la ora 24.00 sa sustina testul, online, acasa.

 • Interviul final

Dupa ultimele eliminari de la proba de grup s-au facut deja programarile pentru  interviul final (indiferent ce rezultate vor obtine la testul de engleza online), care pentru o parte va fi sustinut online, o parte vor fi anuntati sa vina la hotel pentru interviu final one-to-one. S-au completat formulare despre semne si tatuaje, s-au dat listele si detaliile documentelor care trebuie uploadate si s-a raspuns potentialelor intrebari. Ziua s-a incheiat in jurul orei 16.30.

Aceasta a fost recrutarea Emirates de la Bucuresti, o recrutare plina de emotii, care i-a adus pe multi mai aproape de implinirea visului de a zbura! Mult succes!

Daca vrei sa te pregatesti pentru interviul de angajare ca stewardesa, vino si tu la urmatorul Curs de Pregatire Cum Ajungi Stewardesa, cu Cristina Toader – fosta stewardesa Emirates si Wizz Air, pe 14-15 Iulie. Detalii aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/14-15-iulie-curs-de-pregatire-pentru-interviul-la-o-companie-aeriana/

banner-mobile banner-mobile

5 Comentarii

 • Reply Alexandra 18 iunie 2018 at 10:20 pm

  E cineva care a urmat acest curs si a trecut probele de la interviul Emirates?

  • Reply Cristina Toader 19 iunie 2018 at 11:55 am

   Bineinteles, Alexandra. Vom face si interviuri cu ei, dupa ce vor primi raspunsul final.

 • Reply Andreea 20 iunie 2018 at 6:38 pm

  Buna ziua! Am fost la interviu insa am cateva nelamuriri. Poate puteti sa ma ajutati. Mi se pare un pic ciudat, ba chiar indraznesc sa zic chiar necinstit felul in care au loc astfel de interviuri in Romania. Spre exemplu, de ce in toate celelalte tari din Europa se respecta calendarul zilelor de recrutare si probele? De ce nu inchid usa recrutorii dupa ora de incepere si le permit candidatilor sa vina pe la tot felul de ore? Spre exemplu la Ryanair nu au mai fost primiti candidati dupa ora 08.00 sau au fost respinsi pentru ca au intarziat, desi CV-ul, atitudinea si prezentarea lor a fost impecabila. La Emirate veneau candidati si pe la 12.00 si pe la 13.30 si le luau si locul la coada la cei care asteptau de ore bune, ba chiar se si certau cu acestia(gest foarte urat, dupa parerea mea). A fost o singura recrutoare, coplesita rau de numarul de candidati. Nu s-a respectat ordinea probelor. Parerea mea e ca ar fi trebuit sa ne puna acel filmulet de prezentare la toti, inainte sa inceapa interviul. Primele doua zile de recrutare au fost alipite pt a se desfasura in aceeasi zi, urmand ca ultimii candidati ramasi sa sustina testul de engleza si interviul final a doua zi(sau online, dupa cum au discutat a doua zi). In alte tari/orase, evenimentul s-a desfasurat in mod normal, conform informatiilor primite prin mail sau potrivit informatiilor oferite de tot felul de cursuri, pagini web, actuali sau fosti insotitori de zbor. Stiti cumva daca recrutorii sunt chiar reprezentanti Emirate? Sau fiecare companie angajeaza diferite firme de HR pt recrutare? Daca interviul este realizat cu ajutorul unei firme de recrutare, recrutorii pot sa modifice evenimentul cum vor, inclusiv ordinea de desfasurare a probelor? Multumesc anticipat si mentionez ca intreb din pura curiozitate, nu doresc sa judec pe nimeni!

  • Reply Cristina Toader 21 iunie 2018 at 12:10 pm

   Buna, Emirates a trimis recrutor, nu firma de preselectie, Milena lucreaza de ani de zile la EK si procedeaza conform regulilor primite de companie. Nu e nimic atipic la interviu, si in alte tari se petrece la fel recrutarea.

   • Reply Andreea 22 iunie 2018 at 4:07 pm

    Multumesc pentru raspuns!

  Comenteaza