Cum s-a desfasurat interviul Emirates de la Bucuresti

24 august 2018

 

Zi de foc ieri in capitala, unde a avut loc interviul Emirates. Compania cu baza in Dubai a venit in cautare de insotitori de bord si in Bucuresti, la Hotel Sheraton, acolo unde 255 de persoane s-au prezentat la recrutare. Mai jos va prezentam detaliile si probele interviului Emirates.

CV Drop

Din cauza numarului foarte mare de candidati si a faptului ca a fost prezenta la interviu o singura recrutoare: Boyu Hu, din China (aceeasi recrutoare ca la Cluj), interviul a inceput direct cu proba de predare a CV-urilor, prezentarea companiei nemaiavand loc. Fiecare dintre cei 255 candidati prezenti a predat CV + fotografie si a primit o intrebare pe baza CV-ului/experientei profesionale sau despre cum se simte astazi. Doar 95 de persoane au reusit sa treaca de predarea actelor, si au mers mai departe catre proba de grup.

Exercitiu de grup

Cei 95 ramasi in cursa au fost impartiti in 2 grupe mari (una de 50 de persoane, alta de 45 de persoane). Fiecare grupa mare a intrat pe rand la interviu, inauntru fiind separati din nou, de data aceasta in grupuri mici, de 2-3-4 persoane. Fiecare grup a primit cate o meserie (grupul trebuia sa spuna catre grupul „advers” hinturi si descrieri despre acel job, astfel incat ei sa isi dea seama despre ce meserie e vorba). Exemplu meserie: fotograf. 29 de persoane din primul grup si 21 din al doilea s-au calificat mai departe astfel ca cei 50 ramasi au continuat probele de interviu.

Exercitiu de grup + reach test

Candidatii au fost verificati la capitolul inaltime, grooming si tatuaje apoi s-a trecut rapid la urmatoarea proba de grup. A doua proba de grup i-a impartit pe cei 50 de candidati in 4 grupe. Fiecare grupa a fost verificata la capitolul grooming si apoi a primit subiectul exercitiului de grup – Lucrezi pe un vas de croaziera si desi ai toate rezervarile facute, din cauza unei erori de sistem sunt persoane care nu mai au camere disponibile – Grupul a avut o perioada de gandire si rezolvare iar mai apoi a primit intrebari suplimentare de la recrutoare, astfel incat aceasta sa isi dea seama despre modul de gandire, creativitatea si fluenta in limba engleza dar si disponibilitate si aptitudini de customer care. 27 de persoane au trecut mai departe si au ajuns la ultimele etape ale interviului.

Finalizare documente + detalii probe online

Doar 27 de persoane dintre cele 255 prezente dimineata au trecut si de ultima proba de grup si au fost invitate sa completeze documentele finale. Tot acum au primit detaliile pentru sustinerea ultimelor probe de interviu, de aceasta data online: testul de engleza, testul de personalitate si interviul final. Testul de engleza si testul de personalitate trebuiau sustinute individual de fiecare candidat ieri pana la miezul noptii. Insa cum interviul s-a prelungit pana la o ora tarzie aseara, in cursul zilei de astazi se vor realiza testele de engleza si personalitate, online. Interviurile finale vor fi sustinute video, online, duminca, 26 august.

Felicitari tuturor celor care au ajuns pana la ultima faza a recrutarii si mult succes!

Zboruri line!

Daca vrei sa te pregatesti pentru urmatoarele interviuri de angajare ca stewardesa, vino si tu la urmatorul Curs de Pregatire Cum Ajungi Stewardesa, cu Cristina Toader – fosta stewardesa Emirates si Wizz Air, pe 15-16 Septembrie. Detalii aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/15-16-septembrie-curs-de-pregatire-pentru-interviul-la-o-companie-aeriana/

4 Comentarii

 • Reply Anne 24 august 2018 at 4:02 pm

  Buna, Cristina.
  Sunt destul de descurajatoare cifrele prezentate, doar 10% dintre participante ajungand in finala..
  Eu sunt nehotarata in continuare, mai ales ca nu inot si va trebui sa mizez doar pe companiile din Orient.
  Toate cele bune.

  • Reply Cristina Toader 25 august 2018 at 9:45 am

   Buna,

   Asa e la toate interviurile: doar 10% ajung la final. Asta si pentru ca multe persoane vin nepregatite, imbracate necorespunzator sau nu vb engleza suficient de bine. Deci eliminarile se fac cu „cap”.

 • Reply Andra 26 noiembrie 2018 at 10:44 am

  Perioada de 3 luni pe care trebuie sa o astepti pentru urmatorul interviu este valabilă pentru aceeasi companiei ? Sau poti aplica la alt interviu imediat , dar la o alta companie ?

  • Reply Cristina Toader 26 noiembrie 2018 at 2:30 pm

   Bineinteles ca doar pentru aceeasi companie. Nu au legatura intre ele companiile aeriene.

  Comenteaza