Cum s-a desfasurat interviul Emirates de la Bucuresti

30 ianuarie 2019
stewardesa emirates

 

Marti, 29 ianuarie, a avut loc interviul Emirates din Bucuresti. Probele au fost schimbate, asa cum va spuneam si saptamana trecuta si intreg procesul de recrutare a fost diferit de ceea ce ne obisnuise compania cu baza in Dubai. Mai jos va prezentam detaliile probelor interviului si cum s-a desfasurat ziua de marti, alaturi de recrutoarea Katherine.

Prezentarea companiei si inregistrare

La ora 08.00, la Hotel Sheraton, si-au facut aparitia 143 de candidati, pregatiti pentru o zi de foc. Recrutoarea – tot Katherine, ca si la Constanta – s-a ocupat de interviu si de probe, dar doar dupa ce fiecare candidat a fost rugat sa se inregistreze pe o platforma Emirates si sa primeasca un numar de ordine, cu care s-a prezentat mai apoi la CV drop.

Cv Drop

La ora 09.00, toti cei 143 de candidati au predat actele (CV+poze) si au primit cate o intrebare despre jobul actual, de ce aleg Emirates sau de ce vor sa devina insotitori de bord. Mai putin de jumatate, doar 60 de persoane, au trecut mai departe, catre prima proba de grup.

Proba creativa/de grup

Cei 60 de candidati au fost impartiti in grupuri mari, care au intrat pe rand in sala. In sala de interviu, persoanele au fost grupate 2 cate 2 si au primit cate o fotografie din avion (o stewardesa zambind, un pasager la laptop, etc.), alaturi de o serie de intrebari despre acea imagine (responsabilitati insotitor de bord, descrierea imaginii, etc.). Grupurile de 2 persoane au avut la dispozitie un anumit timp de gandire si apoi au prezentat raspunsurile, amandoi, in fata colegilor si a recrutoarei. Doar 24 de persoane au trecut de aceasta proba.

Proba de grup & Reach Test

Cei 24 de candidati au fost impartiti din nou in 3 grupe si, rand pe rand, au intrat in sala. Acolo au fost verificati la capitolul inaltime, grooming, etc. apoi au avut de rezolvat o situatie de grup, cu proba de role-play intre candidati. Situatiile de grup au fost alese ca fiind situatii reale din avion, la care candidatii trebuiau sa reactioneze ca si cand ar fi deja insotitori de bord. Doar 9 candidati au rezolvat corect aceasta proba si au ajuns, mai departe, la interviurile online.

Interviurile online

Cei 9 candidati ramasi in cursa au fost anuntati ca fiind finalisti. Au urmat apoi programarile pentru testul de engleza, testul psihologic si interviul final, toate online. S-au completat o serie de acte si cu totii au parasit hotelul cu speranta ca sunt castigatori si vor trece cu succes si peste ultimele probe ale recrutarii. Testele de engleza si psihologic trebuie rezolvate online pana astazi dupa-amiaza, iar interviurile online vor avea loc joi, pe 31 ianuarie si duminica, 3 februarie.

Felicitari tuturor!

Zboruri line!

2 Comentarii

  • Reply Alexandra 2 februarie 2019 at 5:24 pm

    Vreau sa ma prezint la interviul din 26 februarie la Emirates, ajung usor la 212 cm inaltime dar ca si inaltime am 159,8 cm. Voi fi descalificata in aceasta situatie pentru cei 2 mm? Multumesc !

    • Reply Cristina Toader 4 februarie 2019 at 12:46 pm

      Buna, sigur nu 🙂 E ok

    Comenteaza