Cum s-a desfasurat interviul Emirates de la Bucuresti

21 martie 2016

 

Sambata a fost o noua zi de foc pentru cei care isi doresc un job de stewardesa Emirates. Aproape 300 de persoane au participat la interviul Open Day Emirates, care a avut loc la Hotel Sheraton, din Bucuresti. Iata, mai jos, cum s-a desfasurat recrutarea.

Sambata, 19 martie

La Hotelul Sheraton, incepand cu ora 09:00, candidate care de care mai aranjate si mai frumoase, se pregateau de una dintre cele mai importante zile din viata lor. Interviul Emirates. Concentrare, atentie si multa hotarare, semn ca recrutarile dese din tara noastra sunt cheia marilor succese, mai ales in cazul Emirates. Aproximativ 268 de persoane au asteptat rabdatoare prima proba a interviului. Recrutoarele, Camila – Australia si Ana – Serbia, au inceput rapid recrutarea.

  • Cv Drop

S-au predat cele peste 260 de CV-uri, iar toti candidatii au primit una din intrebarile: „What are you currently working?”, „Why do you want to be a cabin crew?”, „How was your day?”. La mijlocul zilei, s-au afisat listele si 148 de persoane au trecut mai departe. Aceasta a fost prima eliminare/triere.

  • Prima proba de grup

Prima proba de grup a ridicat destul de multe probleme. In ordine numerica, candidatii au fost asezati in cerc, unde s-au primit cate 2 bilete: primul avea un job (Ex: fitness trainer, dance instructor, farmer, actor) si al doilea reprezenta un obiect (Ex: ceas desteptator, periuta de dinti, bomboane, oglinda). Cerinta era ca fiecare din echipele de 3 persoane sa dea cate o calitate a meseriei respective, iar apoi, recrutoare a ales un reprezentant al grupului care sa prezinte, creativ, legatura dintre obiect si meserie. Au urmat noi eliminari iar pe lista finala au mai ramas doar 84 de persoane. Prima zi de interviu s-a incheiat aici, urmand ca cei 84 sa vina duminica sa continue interviul.

Duminica, 20 martie

  • Reach test

Masuratorile. S-a taiat in carne vie din cauza inaltimii. Oricine a avut sub 160 cm a fost eliminat, astfel ca e de retinut aceasta noua regula impusa de Emirates, referitoare la inaltimea minima.

  • Al doilea exercitiu de grup

A urmat al doilea exercitiu de grup si cel care ridica, de fapt, cele mai multe probleme. Situatiile au fost aceleasi ca la alte recrutari (ex:esti managerul unui hotel, ai 2 camere libere si 8 tipuri de clienti care vor o camera in acel hotel; ex: esti managerul unei companii de inchiriat masini, mai ai 2 masini libere si 8 tipuri de clienti care au nevoie sa inchirieze). Noi liste, noi eliminari. Au mai ramas 42 de persoane in concurs.

  • Testul de engleza

60 de minute si subiecte de tip Cambridge. Bref: Au fost exercitii cu: use of english, vocabulary si gramatica. Nu a fost proba cu eseu, ci cu multiple choices. Pentru interviul final au ramas 36 de persoane.

final int

  • Interviul final

Dupa ultimele eliminari au urmat detaliile logistice legate de interviul final (detalii despre acte, fotografii, programari pentru discutie, etc). S-au completat formulare despre semne si tatuaje, s-au oferit link-urile pentru testul psihometric si s-a raspuns potentialelor intrebari. Interviurile finale se desfasoara de luni pana joi, cate 8-9 persoane in fiecare zi.

Aceasta a fost recrutarea Emirates de la Bucuresti, o recrutare plina de emotii, care i-a adus pe multi mai aproape de implinirea visului de a zbura! Mult succes!

 

1 Comment

  • Reply Tina 21 martie 2016 at 2:25 pm

    Pfuuuu:( par așa complicate probele alea cu situații ex : cui ii dai camerele dau mașina

  • Comenteaza