Cum s-a desfasurat recrutarea Emirates de la Bucuresti

11 octombrie 2015

 

A fost un weekend de foc la Bucuresti pentru cei care isi doresc sa ajunga insotitori de bord. Compania Emirates a revenit in tara noastra in cautare de stewardese si a sustinut ieri un interviu de tip Assessment Day la Hotel Intercontinental, din capitala.

 • Sambata, 10 Octombrie

La ora 08.55, recrutoarele au invitat candidatii (aproximativ 175 de persoane, dintre care si 4 baieti) in sala de interviu, unde li s-au explicat detaliile si parcursul urmatoarelor 2 ore. Fiecare candidat urma sa depuna CV-ul si pozele, sa sublinieze (incercuiasca) pe CV studiile, e-mailul si locul de munca actual, apoi primea o intrebare legata de ceea ce lucreaza in acest moment. Fiecare isi trecea numele intr-un tabel, urmand ca apoi sa paraseasca sala in asteptarea rezultatului.

La ora 11.00, pentru doar cateva minute, listele cu cei care trec mai departe au fost afisate. Doar 72 de persoane au trecut mai departe, urmand ca intreg Assessment Day-ul sa se desfasoare sambata, asa cum era normal. Bineinteles ca multi s-au prezentat fara invitatie, sau dupa ce fusesera la interviu si in luna august, insa recrutoarele au sortat destul de bine candidatii. Niciunul dintre cei 4 baieti nu a trecut de CV Drop.

collage-2015-10-11

Aproape de ora 12.00, candidatii ramasi au fost invitati in sala pentru prezentarea companiei si intrebarile despre tatuaje, semne distinctive, etc. Apoi, au fost impartiti in 2 grupe si invitati, pe rand (la 13.10 si 13.50) in sala de interviu. A urmat acum prima proba de grup (grupuri de cate 3 persoane) in care fiecare grup primea un bilet cu o meserie si trebuia sa discute despre calitatile acelei meserii (florareasa, Tv news presenter), apoi un bilet care continea un obiect pe care trebuiau sa il foloseasca in acea meserie (baloane, ruj).

Eliminari s-au facut si dupa aceasta proba, iar cei ramasi au parcurs o noua proba de grup (de data aceasta au fost impartiti in grupuri mai mari). Situatiile de la proba de grup (un fel de role-play) au fost aceleasi ca la ultima recrutare Emirates (ex: sunteti manageri la un water park si trebuia sa discutati cu 6 clienti nemultumiti; sunteti echipaj pe un vas de croaziera, mai aveti doar 2 locuri disponibile si 8 clienti care doresc sa se imbarce-cum si pe cine alegeti);

Dupa aceasta proba au ramas doar 26 de persoane, care au intrat apoi la testul de engleza. Testul de engleza nu a fost dificil, insa a avut loc la finalul zilei, dupa 10 ore de stres, emotii si adrenalina. Asa ca, a ridicat probleme celor care nu s-au putut concentra suficient. Au fost eliminate 4 persoane, iar cei 22 ramasi au primit instructiunile pentru interviul final.

 • Duminica, Luni, Marti – Interviuri finale

Cei 22 de candidati ramasi in concurs pentru jobul de stewardesa vor sustine interviul final intr-una din zilele de duminica, luni sau marti. Interviul final are loc doar cu o recrutoare si dureaza aproximativ o ora. Discutiile includ detalii din CV si situatii reale intampinate de-a lungul anilor de experienta profesionala.

 • Concluzii

De data aceasta recrutorii s-au tinut de planul initial si recrutarea nu s-a transformat in Open Day. Asta si pentru ca nu s-au mai prezentat la fel de multe persoane fara invitatie si pentru ca Emirates revine in tara noastra si in luna noiembrie si multi spera sa se prezinte atunci. Interviul de grup s-a terminat sambata seara si urmeaza 3 zile de interviu pentru cei norocosi.

Le tinem pumnii si asteptam vestile bune!

 

banner-mobile banner-mobile

13 Comentarii

 • Reply Iulian 11 octombrie 2015 at 11:31 am

  Acum erau doar 4 baieti, dar de obicei cati sunt?

  • Reply Georgiana 22 aprilie 2016 at 3:35 pm

   Buna! Am o intrebare. Probele de grup se tin in limba engleza? Aceeasi intrebare si despre interviul final.Multumesc anticipat.

 • Reply Madalina 11 octombrie 2015 at 11:59 am

  Ne puteti da un exemplu sau o idee de abordare pentru proba de grup, in situatia in care mai sunt 2 locuri disponibile pentru vasul de croaziera si 8 clienți care doresc sa se imbarce? Cum ar trebui sa sune răspunsul multumitor pentru recrutori?
  Mulțumesc! 🙂

  • Reply CAS 12 octombrie 2015 at 10:35 am

   Raspunsurile corecte le discutam in cadrul cursului de pregatire.

 • Reply Doru 11 octombrie 2015 at 12:40 pm

  3 baieti am fost. Mai mult ca sigur compania nu cauta baieti romani in momentul de fata. Sa speram ca in noiembrie se schimba lucrurile. Mult succes la FI pentru candidate.

  • Reply Fly 11 octombrie 2015 at 8:39 pm

   More or less accurate. 28 au intrat la testul de engleza, 24 au mers la interviul final. Role play au avut doar 1-2 grupe, in functie de recrutoare. In rest, discutie libera si justificari pentru optiunile facute, timp in care recrutoarea evalua candidatele. Concluziile erau discutate ulterior cu recrutoarea.
   Testul de engleza este similar testelor Cambridge, nivel Upper-Intermediate, sa zicem. Este mai mult de interpretare si logica, deci necesita atentie, ca sa nu te pacalesti.

   P.S. Listele nu sunt suficient de blurry. 😉

   Fly, girls! 🙂

 • Reply Andreea 11 octombrie 2015 at 6:31 pm

  Daca ieri am fost eliminata dupa cea de a 3 a proba, ma mai pot prezenta si la interviul din noiembrie? Sau se aplica regula celor 6 luni? Multumesc

 • Reply Ana 12 octombrie 2015 at 6:48 pm

  Buna seara! Dintre cele 175 de persoane doar 72 au avut invitatie? Sau au fost eliminate si persoane cu invitatie in urma predarii CV -urilor? Multumesc anticipat pt raspuns!

  • Reply CAS 13 octombrie 2015 at 10:34 am

   Nu, doar 72 au trecut de proba de CV-uri, indiferent daca aveau sau nu invitatie.

 • Reply Gianina 13 octombrie 2015 at 1:57 pm

  Buna. Din articol reiese ca au fost primite si persoane fara invitatie sa participe la AD.Toate cele 72 persoane aveau invitatie si restul pana la 175 erau fara?ce vreau sa stiu este daca au fost respinse din prima persoanele fara inivitatie.Multumesc!

  • Reply Roxana 22 octombrie 2015 at 1:21 am

   Nu au fost eliminate din cauza ca nu aveau invitatie desi la interviul final o fata ,doua nu aveau invitatie si recrutoarele au zis ca nu e problema dar au strambat un pic din nas…acum daca te plac si vad potential chiar si fara invitatie,nu e asta problema. Stiu pt ca am dat interviul final si momentan astept the golden call ,deci vorbesc in cunostinta de cauza. Mult noroc!

 • Reply Olivia 24 aprilie 2016 at 5:27 pm

  Câte limbi trebuie să cunoști pentru un post bun la Emirates?

  • Reply CAS 24 aprilie 2016 at 7:58 pm

   Engleza este suficienta.

  Comenteaza