Cum s-a desfasurat recrutarea Emirates de la Bucuresti

24 noiembrie 2015

 

O duminica grea in Bucuresti. Emirates a organizat, dupa multi ani, un interviu Open Day in capitala. Astfel, aproape 300 de persoane s-au prezentat la Hotel Intercontinental, unde, la ora 09.00 fix, interviul a inceput. Cele doua recrutoare au explicat care va fi procesul de selectie si cum se va desfasura intreaga zi, apoi i-au „poftit” pe doritori sa isi depuna candidatura. De asemenea, s-a mentionat ca cei care nu au deja cont online pe site-ul Emirates, trebuie sa isi faca, pana la finalul zilei.

  • 22 Noiembrie – Open Day Emirates

Rand pe rand, candidatii s-au inscris pe liste si cand ajungeau in fata, predau CV-ul, pozele si Registration Form-ul, apoi primeau o intrebare de genul: „What are you currently working?” sau „Why do you want to be a cabin crew?”. Erau apoi invitati sa astepte listele cu rezultate, care urmau sa fie afisate la ora 14.00.

La ora 14.00, doar 121 de persoane din cei 297 de candidati au trecut mai departe si au primit numere noi, cu care urmau sa se prezinte a doua zi, la Assessment Day. Cei care au trecut mai departe au participat, dupa afisarea listelor, la prezentarea companiei si li s-a comunicat care va fi programul, a doua zi.

lista1

De mentionat ca recrutoarele au apreciat faptul ca cei ramasi in concurs, la ora 14.00, inca aveau o tinuta si un grooming impecabil.

  • 23 Noiembrie – Assessment Day Emirates

Ziua a inceput la ora 09.00, cu prima proba de grup. Cei 121 de candidati au fost impartiti in grupuri de cate 3 persoane si au avut de rezolvat prima proba: primeau un bilet cu o anumita meserie si trebuiau sa aleaga 3 calitati ale acelei meserii, pe care sa le comunice mai apoi recrutorilor. Exemple: Astronom, Gradinar, Artist, Cantaret. Mai apoi, primeai o fotografie cu un alt cuvant, pe care trebuia sa il asociezi meseriei respective. Ex: Gradinar cu Copac/ Astronom cu Sita/ Artist cu Perna. 

Dupa aceasta proba, primele eliminari au fost facute si au ramas in jur de 80 de persoane, care au intrat mai departe la Reach Test. Aici, cu totii au primit intrebari despre semne din nastere, tatuaje, au fost „masurati”,  si 2 persoane au fost eliminate.

  • A doua proba de grup

A urmat mai apoi noua proba de grup, mai dificila, unde candidatii au fost impartiti in 6 grupe (2 grupe mari, cu 3 grupuri mici) si au intrat pe rand sa rezolve situatiile primite. In fiecare grupa erau in jur de 12 persoane. Proba a fost de tip Role-Play si fiecare candidat a avut ocazia sa discute cu recrutorul, care se dadea drept un client nemultumit. Exemplu situatie de grup: Sunteti un echipaj pe un vas de croaziera, mai aveti doua locuri libere pe vas si 10 clienti care vor sa calatoreasca. Cum alegeti si cum ii refuzati pe cei care nu vor avea loc pe vas. Exemplu clienti: cuplu de tineri casatoriti, vaduva, VIP, etc. Recrutoarele au analizat fiecare candidat si au jucat roluri.

  • Testul de engleza

Dupa aceasta proba, au ramas 32 de persoane, care au intrat la testul de engleza. Testul de engleza a durat 60 de minute si a fost de tip Cambridge (FCE). Candidatii nu au avut de compus niciun eseu. Nimeni nu a fost eliminat la aceasta etapa, astfel ca toti cei ramasi au fost programati pentru interviul final.

  • Interviul final

Interviurile finale vor avea loc marti, miercuri si joi, din ora in ora, cu cate un recrutor. Inainte de sustinerea interviului final fiecare candidat trebuie sa faca si testul psihometric, online. De asemenea, acestia trebuie sa aduca documente si acte suplimentare, pentru dosar (copii dupa pasaport, diplome, mai multe poze, etc). Cei care nu au aceste documente, le pot trimite si online, in contul lor de pe site-ul companiei.

Recrutarea s-a desfasurat foarte bine, profesionist, in ambele zile. Orele si programul au fost respectate si atat candidatii cat si intervievatorii au fost foarte seriosi. Desi au fost doua zile lungi si grele, la finalul zilei, cu totii zambeau. Candidatii care vor sustine in aceste zile interviul final Emirates vor primi un raspuns in 5-6 saptamani.

Personal, am fost acolo pentru a-mi sustine prietenii si am observat ca in jur de 100-150 de persoane erau aranjate conform cerintelor iar restul nu respectau regulile de grooming (unele domnisoare s-au prezentat in pantaloni, altele cu ciorapi plasa, fuste scurte, parul desfacut, unii baieti au venit in pulover, etc). Oricum, sunt convinsa ca selectia s-a facut dupa criteriile foarte clare pe care le are compania Emirates si s-a tinut cont si de tinuta dar si de personalitate si experienta anterioara.

Succes!

 

banner-mobile banner-mobile

Nu sunt comentarii

Comenteaza