Cum s-a desfasurat recrutarea Emirates de la Bucuresti

10 august 2015

 

A fost un weekend de foc in Bucuresti. Nu ma refer acum la temperaturile caniculare ci la atmosfera de la Hotelul Hilton din capitala, unde Emirates a venit sa recruteze stewardese.

Pentru ca am vazut multe comentarii si intrebari legate de recrutarea din weekend si pentru ca am fost acolo si sambata si duminica, mai jos va povestesc cum s-a desfasurat mult asteptatul interviu Emirates de la Bucuresti.

 • Sambata, 8 August 2015 – Hotel Hilton, Bucuresti

Am ajuns la ora 08.30, cand in holul hotelului se aflau deja in jur de 250 de persoane. Pana la ora 09.00 s-au strans aproape 400 de fete aranjate si pregatite de interviu. Intrebarea de pe buzele tuturor a fost: De ce atat de multa lume? Oare cate invitatii au dat? Era evident ca nu au trimis 400 de invitatii si multe domnisoare s-au prezentat fara invitatie.

Multi dintre voi acuza Emirates-ul ca s-a comportat neprofesionist cand a transformat AD-ul in Open Day si ca nu a fost corect. Totusi, puneti-va intrebarea: ce puteau face altceva? Recrutorii trebuiau sa vada pe toata lumea, si doar apoi sa decida cine merita sa mearga mai departe, cu sau fara invitatie. Atunci cand cei fara invitatie au fost poftiti sa paraseasca sala de interviu, nimeni nu s-a ridicat. Asadar, era clar ca trebuia testat fiecare candidat. Cele 2 recrutoare prezente la interviu si-au facut treaba ca la carte, desi multi sunt nemultumiti de rezultat.

Candidatii au fost impartiti in 2 grupe de 200 de persoane si invitati, pe rand, sa isi lase pozele, CV-ul si invitatia. Fiecare primea un numar si cate o intrebare de genul: How was your day? What are you currently working? Why do you wanna be a cabin crew? Apoi plecai acasa si asteptai afisarea listelor. Mentionez ca intre cei 400 de oameni prezenti la inteviu se aflau doar 2 baieti.

La finalul zilei, la ora 16.00, recrutorii au afisat listele cu cei care au trecut de prima selectie, a CV-urilor si pozelor (138 de persoane au mers mai departe) si urmau sa vina a doua zi, la ora 09.00 la Assessment Day.

emirates

 • Duminica, 9 August 2015 – Hotel Hilton, Bucuresti

Am ajuns  la 08.30 in holul hotelului si de data aceasta s-au prezentat doar cei 138 invitati la recrutare (137 de fete si 1 baiat). La ora 09.00 fix recrutorii au oferit noile numere de ordine candidatilor si cu totii au fost invitati la prezentarea companiei, timp de o ora, in sala de interviu. Au fost apoi impartiti in 2 grupe de cate 69 de persoane si urma sa inceapa interviul propriu zis.

Proba de grup

Interviul propriu-zis (bineinteles ca toti au fost analizati si pe parcursul prezentarii companiei) a inceput cu o proba de grup. S-au format grupuri de 3 persoane (in ordine cronologica) si fiecare grup a primit cate un biletel pe care scria o meserie (gradinar, astronom, fermier, etc). Apoi, dupa 5 minute de discutii, candidatii trebuiau sa vorbeasca despre 3 calitati ale meseriei respective. Dupa, fiecare grup mai primea un biletel cu un cuvant (fara legatura cu meseria respectiva – flip-flops, paperbag) care trebuia asociat cu meseria primita. De data aceasta, doar o persoana din grup era invitata de recrutor sa vorbeasca.

A urmat apoi Reach Test-ul, la care, din pacate, au fost eliminate cateva fete care nu atingeau limita de 212 cm. 

Dupa ce toata lumea a trecut prin proba de grup, au urmat primele eliminari. Listele cu numerele care merg mai departe au fost afisate si au ramas in concurs 72 de persoane.

Verificari tatuaje si semne distinctive

Toti candidatii ramasi in concurs au fost invitati din nou in sala de interviu unde au fost verificati de tatuaje si semne distinctive apoi au fost impartiti in 7 grupuri mai mici (6-7 persoane per grup) si programati pentru urmatoarea proba de grup.

Proba de grup

Rand pe rand, cate 2 grupe au intrat in sala de interviu unde au primit noua cerinta. Un exemplu de situatie de grup ar fi: Sunteti echipaj pe o croaziera si aveti 8 potentiali cumparatori insa doar 2 locuri disponibile. Pe cine alegeti sa urce la bord si de ce? Bineinteles ca aici era important si cum vorbesti engleza si ceea ce spui, fiindca a urmat o noua eliminare, si au ramas in jur de 50 de persoane.

emirates

Testul de engleza

Dupa noua eliminare, cei ramasi in concurs au fost invitati sa sustina testul de engleza. Multi spun ca a fost un test dificil, insa permiteti-mi sa va contrazic. Testul nu a inclus eseu ci doar teste de gramatica si vocabular, intelegere de text. E adevarat ca dupa 10 ore de stres si oboseala, testul poate parea dificil. Insa a fost un test de nivel mediu, mai complicat doar decat testele de engleza de la Qatar si Etihad. 

Doua persoane au fost eliminate dupa acest test si au urmat apoi programarile pentru interviul final si ultimele detalii.

Testul Psihometric

La finalul zilei, acasa, candidatii au fost invitati sa sustina online si testul psihometric. Un test complex, psihologic, la care nu prea poti trisa. Daca adaugi si oboseala acumulata dupa o zi de interviu, te alegi clar cu raspunsuri adevarate de la candidati.

Interviul final

Mai putin de 50 de persoane au ramas in finala, pentru a sustine interviul final. Dupa o selectie riguroasa, asa cum ma asteptam, la finalul zilei, fiecare candidat a fost programat pentru sustinerea interviului one-to-one cu recrutorii. Cu totii au primit liste pentru a-si stabili ziua si ora interviului (interviurile finale au loc de luni pana joi, doar cu un recrutor). Candidatii au fost sfatuiti sa refaca poze, CV, daca e cazul, apoi le-au fost oferite ultimele detalii. La ora 21.00, recrutarea a luat final, dupa 12 ore de interviu, emotii si stres.

Desi sunt multi cei care nu pot accepta esecul sau pur si simplu ideea ca nu a fost momentul lor de data aceasta, Emirates si-a facut treaba ca la carte. S-au tinut de program si detalii iar recrutarea a decurs profesionist, asa cum se intampla de  cele mai multe ori. Cat despre cele 2 recrutoare prezente la Bucuresti, chiar daca de multe ori aveti senzatia ca ele sunt plictisite sau neatente, credeti-ma ca totul este un rol si un joc pe care acestea il cunosc foarte bine.

Stiu ca e greu pentru cei care au fost eliminati si isi pusesera multe sperante in acest interviu, insa Emirates va continua sa vina in tara noastra in cautare de stewardese. Nu uitati ca trebuie sa asteptati, totusi, 6 luni pana la urmatoarea recrutare, daca ati fost eliminati sambata sau duminica, inainte de interviul final. Daca sunteti eliminati dupa interviul final, asteptarea e si mai lunga: 12 luni.

Mult succes celor care sustin interviul final saptamana aceasta si asteptam vestile bune!

Zboruri line!

Sursa foto: Emirates

 

26 Comentarii

 • Reply Maria 10 august 2015 at 12:48 pm

  Hei, buna!! Eu nu inteleg de ce persoanele care sunt eliminate dupa interviul final, trebuie sa astepte 12 luni! Din contra, ar trebui sa astepte mult mai putin pt. faptul ca au ajuns pana in acel punct! Nu vi se pare corect asa?
  Mai am o intrebare… cumva ai sustinut cursurile pentru interviul Emirates? Si daca cumva te-au ajutat acele cursuri.
  Mc frumos, o zi placuta iti doresc!

  • Reply CAS 10 august 2015 at 12:56 pm

   Buna, Maria,

   Eu sunt Cristina, cea care detine site-ul si care a sustinut cursurile in calitate de trainer. Am participat la recrutare pentru a le sustine pe fetele pe care le stiam si pe care le si pregatisem. Ca sa iti raspund la prima intrebare, ei considera ca in 6 luni nu ai timp sa schimbi nimic la tine, personalitatea ta, ci in 12 luni pot observa o schimbare, ameliorare, legata de detaliile pt care te-au respins la interviul final. Nu considera ca merita sa isi piarda timpul la fiecare 6 luni, din nou, cu toata lumea, desi si mie mi-ar placea sa se abata de la aceasta regula. Succes!

 • Reply Gabi 10 august 2015 at 3:06 pm

  Invitatiile pt Assesment Day sunt valabile in continuare pt candidatele care nu au participat la Assesment-ul de duminica, ci numai la Open Day sambata, pe 8.08.2015

 • Reply Dana 11 august 2015 at 10:24 am

  Ca sa avem o idee, cati din cei care au ajuns la final sunt din cei care au participat la trainigul dvs? Ne-ar ajuta un raspuns sincer..

  • Reply CAS 11 august 2015 at 10:38 am

   Dana, raspunsul sincer este ca au participat la recrutare 8 persoane (restul fie nu primisera inca invitatia, fie urmeaza sa aplice in alte tari, in perioada urmatoare) din care 7 au trecut de prima zi si 3 au interviul final saptamana aceasta.

 • Reply Georgi 11 august 2015 at 5:03 pm

  In cazul in care avem pe anumite parti ale copului (zone coapselor, picioare) vergeturi este vreo problema de a nu fi acceptati?

  • Reply CAS 12 august 2015 at 5:46 pm

   Nu, vergeturile nu sunt o problema.

   • Reply Georgi 12 august 2015 at 7:12 pm

    Serios?! Multumesc atat de mult! Chiar eram complet complexata din cauza lor.

 • Reply stela 14 august 2015 at 12:09 pm

  BUNA! VA ROG SA-MI SPUNETI SI MIE CUM SE PROCEDEAZA CU INSCRIEREA.PT A FI INVITATA?INFORMATIV INTELEG CA PRIN IANUARIE SE VOR FACE DIN NOU RECRUTARI. MULTUMESC !

  • Reply Flori 7 septembrie 2015 at 8:10 am

   Buna , Cristina,

   Am participat la AD , in 8 august insa nu am trecut de prima etapa care a avut loc sambata. Trebuie sa astept 6 luni pt a aplica din nou? multumesc:)

 • Reply 10 Octombrie: Emirates recruteaza stewardese la Bucuresti | Cum ajungi stewardesa 6 septembrie 2015 at 11:50 pm

  […] Daca vrei sa stii cum s-a desfasurat recrutarea de la Bucuresti, din 8 August, gasesti detalii aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/cum-s-a-desfasurat-recrutarea-emirates-de-la-bucuresti/ […]

 • Reply 21 Noiembrie: Recrutare Emirates la Bucuresti | Cum ajungi stewardesa 19 octombrie 2015 at 11:07 am

  […] Daca vrei sa stii cum s-a desfasurat recrutarea de la Bucuresti, din 8 August, gasesti detalii aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/cum-s-a-desfasurat-recrutarea-emirates-de-la-bucuresti/ […]

 • Reply Mirela 11 noiembrie 2015 at 6:58 pm

  In cazul tatuajelor in zone ce nu sunt expuse este vreo problema?

  • Reply CAS 12 noiembrie 2015 at 11:05 am

   La Emirates nu, la Qatar da.

 • Reply 12 Decembrie: Open Day Emirates la Bucuresti | Cum ajungi stewardesa 15 noiembrie 2015 at 9:06 pm

  […] Daca vrei sa stii cum s-a desfasurat recrutarea de la Bucuresti, din 8 August, gasesti detalii aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/cum-s-a-desfasurat-recrutarea-emirates-de-la-bucuresti/ […]

 • Reply Antonio 30 ianuarie 2016 at 10:56 pm

  Salut, doresc sa aplic pentru Emirates si Wizz si am observat :
  „unde au fost verificati de … semne distinctive…”
  Am o cicatrice de mai bine de 20 de ani pe obrazul drept, sub ochi, aprox. 5 cm ( arata mai mult precum un semn de nastere ).
  Cat de mult ma afecteaza acest lucru?
  Multumesc anticipat.

 • Reply Andreea 14 februarie 2016 at 3:01 pm

  Buna!Care este varsta maxima admisa la recrutari?Se mai accepta si persoanele care au implinit 30 de ani?
  Multumesc!

  • Reply CAS 14 februarie 2016 at 7:02 pm

   Buna. Da, se accepta 🙂

 • Reply Ana Maria 16 martie 2016 at 12:47 pm

  Buna! CV-ul trebuie sa fie insotit si de copii ale diplomelor , atestatelor obtinute sau scrisori de recomandare ? Multumesc !

  • Reply CAS 16 martie 2016 at 7:14 pm

   Nu la Emirates. Doar poze si Cv/

 • Reply Mirela 20 aprilie 2016 at 2:01 pm

  Buna ziua,

  Daca am sprancenele tatuate semipermanent este o problema?
  Multumesc!

  • Reply CAS 20 aprilie 2016 at 5:03 pm

   Buna,da. Este interzis tatuajul cosmetic.

   • Reply Carmen 28 iunie 2016 at 2:56 pm

    Buna ziua,
    As dori sa va intreb daca se poate aplica de exemplu pentru doua companii aeriene la interval de cateva saptamani.Sau ar fi un minus.
    Multumesc

    • Reply CAS 29 iunie 2016 at 9:34 am

     Bineinteles ca se poate.

 • Reply Elena 6 octombrie 2016 at 7:54 pm

  Buna Cristina, pe data de 22 am vazut ca va fi urmatoarea recrutare a celor de la Emirates. Prin „open day „, inteleg ca nu este nevoie sa aplic inainte nici sa primesc invitatie . Va trebui sa vin doar cu un CV, la ora stabilita? Tinuta va trebui sa fie compusa din fusta pana la genunchi si camasa ? Multumesc anticipat

  • Reply CAS 6 octombrie 2016 at 9:08 pm

   Si poze 🙂

  Comenteaza