Cum s-a desfasurat si care au fost probele interviului Wizz Air de la Bucuresti

10 februarie 2018

 

Ieri, 9 Februarie 2018, a avut loc, la Bucuresti, un nou interviu Wizz Air. Cursantii nostri prezenti la recrutare au ajuns pana la proba finala si ne-au relatat cum s-a desfasurat interviul si care au fost probele. Asadar, iata mai jos cum a decurs ziua de ieri.

Prezentare personala

Interviul a inceput la ora 09.00 la Hotel Angelo Vienna House (Otopeni), unde s-au prezentat in jur de 60 de candidati. Fiecare a primit un formular de inregistrare (Registration Form) si a intrat in sala de interviu pentru prezentarea personala. Doar 1-2 minute au avut la dispozitie sa ii convinga pe recrutori ca sunt ceea ce cauta compania. Dupa prima proba, din cei 60 de candidati, doar 21 de persoane au trecut mai departe.

Role-Play

A doua proba, de role-play, a inceput cu multe emotii pentru cei 21 de candidati care au intrat rand pe rand in sala si au extras cate un bilet cu o situatie de rezolvat. In doar cateva minute, au trebuit sa rezolve situatii de genul:”O mamă isi schimba copilul pe masuta scaunului si pasagerii din jur sunt deranjati. Cum rezolvi situatia?”, „Un pasager este deranjat de copilul aflat pe randul din spatele lui. Ce faci?”. Au mai ramas in concurs, dupa aceasta proba, doar 12 persoane.

Proba de grup

Cei 12 candidati ramasi in concurs au fost impartiti in 3 grupe de cate 4 persoane si au avut de rezolvat o situatie de grup (o persoana care a suferit un accident mortal de masina este donator si poate sa doneze inima; se dau 5 categorii de persoane care pot primi transplantul, pe cine alegeti si de ce). Aici, fiecare candidat a demonstrat ca stie sa lucreze in echipa, sa se incadreze in timp, sa vorbeasca corect engleza si sa nu uite sa fie empatic. Doar 2 persoane au fost eliminate dupa testul de grup.

Interviul final

10 finalisti au ajuns pana la sfarsitul zilei si au sustinut, in aceeasi zi, interviurile finale. Dupa prezentarea companiei au intrat la proba de foc. One-to-one cu recrutorii, au primit intrebari pe baza CV-ului si a experientei relevante, plecand acasa cu promisiunea ca in 2 saptamani vor primi emailul cu raspunsul final.

Ii felicitam pe toti cei care au participat la interviu, dar mai ales pe cei care au ajuns la interviul final, dupa o zi extenuanta!

Daca vrei ca un fost insotitor de bord Wizz Air sa te pregateasca pentru interviu, ai aici detalii despre cursul individual, one-to-one, care iti creste sansele de reusita cu 85% https://www.cumajungistewardesa.ro/one-to-one-curs-de-pregatire-pentru-interviul-wizz-air

Daca vrei sa te pregatesti pentru interviul de angajare ca stewardesa, vino si tu la Cursul de Pregatire Cum Ajungi Stewardesa, cu Cristina Toader – fosta stewardesa Emirates si Wizz Air, pe 17-18 februarie. Detalii aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/17-18-februarie-curs-de-pregatire-pentru-interviul-la-o-companie-aeriana/

Zboruri line!

3 Comentarii

 • Reply Emil 10 februarie 2018 at 12:35 pm

  Recrutorii astia de la Wizz sunt foarte inteligenti…. sau nu. Cum sa-ti dai seama ca o persoana are calitatile necesare intr-un minut? N-ai cum. Si totusi, nimeni din compania asta nu crede ca interviul se desfasoara total aiurea?
  Ciudat…

  • Reply Cristina Toader 11 februarie 2018 at 10:20 am

   Acesta este procesul de recrutare la toate marile companii din Orient.

   • Reply Emil 11 februarie 2018 at 3:27 pm

    Si atunci, sa intelg ca e foarte important aspectul fizic in prima proba eliminatorie ? Pentru ca intr-un minut nu prea pot ei sa te cunoasca mai in amanunt…
    Eu am participat la un interviu Jet2, unde am fost si acceptat, si totul a decurs diferit in sensul foarte bun al cuvantului.

  Comenteaza