Cum sa ramai motivata cand aplici pentru jobul de stewardesa

8 octombrie 2014
moara-de-vant

 

Nu e usor sa participi la un interviu pentru un job de stewardesa. Nu e usor sa ai rabdare, sa stai cuminte, timp de 2-3 saptamani, sa primesti un raspuns. Si, nu e usor deloc sa primesti, dupa atata asteptare, un refuz. Dar nu dispera. Mai jos o sa iti spun ce trebuie sa faci ca sa ramai mereu motivata si pregatita pentru jobul visurilor tale. In afara de sfaturile de mai jos, nu uita ca nu trebuie sa te enervezi sau sa acumulezi frustrari, odata cu refuzurile. Ramai mereu optimista si pozitiva si ai sa vezi, ca in timp, vei obtine ceea ce iti doresti.

 

Nu lua personal refuzul

Atunci cand esti refuzata pentru un job de insotitor de bord, nu o lua personal. E foarte posibil ca refuzul sa fie strict subiectiv, sau pur si simplu sa nu fi ceea ce cauta compania in acel moment. Tocmai de aceea trebuie sa fii mereu “pe baricade”, pregatita pentru un nou interviu, cu alti oameni, alti candidati.

 

Creste-ti numarul de prieteni si de interactiuni din domeniul aviatic

Fii mereu inconjurata de oameni care aprecieaza aceleasi lucruri ca si tine. Stai langa cei care te fac sa te simti bine si puternica, stai langa cei care adora acest domeniu, sau langa cei care zboara deja. Poti fura multe tips-uri de la ei si te pot ajuta sa afli ce cauta o anumita companie de la angajatii ei. Vei fi prima care afla de joburi, vei stii cum sunt cei care lucreaza deja in domeniu, vei fi permanent incurajata si vei fi mai bine pregatita.

 

Documenteaza-te temeinic

Fii mereu informata si la curent cu stirile din aviatie. Fa-ti cont pe toate site-urile marilor companii aviatice, citeste forumuri si bloguri, si tine cont de detaliile oferite de cei care au participat la interviuri, inaintea ta. Cand te duci la un interviu de angajare, e posibil ca recrutorii sa puna intrebari despre companie, asa ca e bine sa stii ce sa raspunzi.

 

Gaseste-ti un model de urmat

Cand primesti refuz dupa refuz, e greu sa ramai optimista. Sau pozitiva. Insa, atunci cand cunosti sau citesti despre cineva care a trecut prin aceleasi probleme ca si tine, cand vorbesti cu o persoana care a reusit, chiar daca nu credea ca va obtine vreodata acest job, ramai motivata. Incearca sa iti gasesti un model de urmat, care a obtinut acest job si pastreaza-ti optimismul. Va veni si randul tau. Chiar si a cincea oara.

 

Invata mereu ceva nou

Cand in fiecare noapte visezi avioane, interviuri si uniforme, e greu sa iti pastrezi motivatia. Incearca sa iti gasesti mereu hobby-uri sau cursuri de care sa te apuci pentru a te gandi si la altceva, dar care sa iti ofere un subiect de discutie in cazul unui interviu. Incearca sa te inscrii la cursuri de prim-ajutor, cursuri de limbi straine sau make-up. Toate cele 3 variante iti vor tine mintea ocupata si dau foarte bine in CV.

 

1 Comment

  • Reply Ana 28 martie 2017 at 8:31 pm

    Sper sa nu starnesc prea multe ironii, insa pe mine ma batea gandul sa fac o pregatire in domeniul artei culinare. De machiaj am trecut, imi trebuiesc mai mult de cinci minute, dar imi iese bine. Nu am pierdut nici sedintele gratuite de machaj desfasurate prin mall-uri.

  • Comenteaza