Cum se desfasoara interviul British Airways

19 septembrie 2016
stewardesa-british

 

Pentru ca multi dintre voi ne-au scris cu intrebari despre cum se desfasoara interviul British Airways, astazi va prezentam detaliile legate de recrutarea companiei nationale britanice.

Interviul online

Cand te decizi sa aplici la British Airways ca insotitor de bord, fii sigur ca indeplinesti toate conditiile obligatorii: https://www.cumajungistewardesa.ro/british-airways-angajeaza-insotitori-de-bord-11/. Apoi, dupa ce esti sigur ca iti doresti acest job, urmeaza aplicatia online.

Proba 1 – Aplicatia Online

Interviul online consta in rezolvarea unor situatii, test psihologic (despre felul in care actionezi tu la locul de munca) si un test matematic, nu foarte complicat. Acesta include conversie de monede, de fusuri orare, etc. Dupa ce completezi intreg contul tau online, acolo vei comunica cu cei de la BA. Vei incarca acolo CV-ul, fotografiile, datele personale si copii dupa acte. Dupa doar cateva zile primesti primul raspuns. Mailul cu feedback-ul de la online AD. De retinut este ca intotdeauna, raspunsurile la mailurile primite de la BA trebuie date in maximum 24 de ore, altfel este descalificat.

Daca raspunsul e favorabil esti invitat sa sustii Assessment Day-ul fizic la sediul BA in Waterside Londra.Trebuie sa faci booking la o data favorabila pentru tine si dupa te prezinti la interviu.

Proba 2 – Assessment Day Londra

Dupa ce ai stabilit ziua interviului, trebuie sa te pregatesti. Ai nevoie, asa cum ti se va comunica si in aplicatie, de 2 copii de pasaport, 2 copii de buletin si 2 extrase bancare de pe ultima luna (original). Toate copiile trebuie sa fie color si frumos scanate. Asa dovedesti ca ai adresa in UE si dreptul de a lucra in UK. Ajuns acolo, vei observa ca grooming-ul nu este atat de strict insa esti apreciat daca esti aranjat. Barbatii au voie cu barba frumos tunsa si ingrijita. Recrutorii vor fi si in pauze pe langa candidati, iar toti cei prezenti primesc apa, cafea si gustari, complimentary.

Pasul 1: Predare acte

Primus pas e predarea actelor, toata lumea sta la coada, se completeaza un formular pentru proba urmatoare (nume prenume, daca ai tatuaje, daca ai mai lucrat pt BA etc). Predai actele si ti se dau 2 badge-uri: unul cu numele tau si altul ca sa te poti plimba prin cladire, in calitate de vizitator.
Prima proba este reach test-ul, cand esti rugat sa atingi compartimentul unde se afla bagajele. Dupa aceea esti masurat (trebuie sa ai intre 1.57 -1.85 m). Sunt foarte stricti si nu fac rabat la niciun centimetru. Dupa aceea, masoara diagonal reach si sa poti da drumul la rampa de evacuare cu lejeritate. Cum se face asta? Te tii cu o mana de un maner si te apleci la un „tag” lipit pe jos. Masuratorile nu s-au terminat. Dupa aceasta proba, te masoara daca incapi in jump seat si daca pozitia ta Brace este corecta.
Dupa aceea, inmanezi forumarul completat mai devreme (care include si detaliile despre tatuaje) si esti verificat daca se vad/nu se vad din uniforma.
Dupa aceasta proba se fac primele eliminari.

Pasul 2: Prezentare companie
Prezentarea companiei: beneficii, pachet salarial, conditii.

Pasul 3: Role play 1 to 1
Fiecare candidat primeste un bilet cu o situatie. O citesti in liniste, te gandesti 2 minute apoi citesti textul tare (ca sa testeze tonalitatea, accentul, deschiderea spre PA) si recrutorul intra in pielea unui personaj.

Exemplu proba: Un client si-a pierdut conexiunea la zbor si primesti multe informatii despre ce ofera BA- vouchere , lounge-uri, discounturi, apoi trebuie sa ajuti clientul. Cum? Oferindu-i beneficii, solutii, fiind dragut. Pe lista primita de la recrutori se afla si informatii despre zboruri de legatura, numar de locuri disponibile, etc. Atentie la ce oferiti clientului, sa fie disponibil!

Pasul 4 : Group Game

Exemplu proba: Sunteti o echipa. Aflati ca a venit o furtuna de nisip/uragan/tornada si ca nu mai e mancare la bord. Aveti pasageri de la toate clasele, care stau deja de cateva ore in avionul nedecolat. Ti se dau 10.000 de lire si trebuie sa va ganditi, ca o echipa, ce cumparati. Fiecare participant are in fata o categorie de produse (unu avea mancare, altul bauturi, altul paturi si perne, altul veste de salvare de schimb, altul mancare halal kousher si veggie, etc.). Toti trebuie sa decida ce cumpara de acei bani. Proba dureaza 20 de minute. Dupa 10 minute insa, recrutorii intervin si spun ca bugetul a fost taiat la jumatate sau ca unele produse nu mai sunt disponibile. Planul trebuie, deci, schimbat. Ce conteaza la aceasta proba este sa nu fii lider, sa colaborezi cu grupul, sa ai idei bune si sa te afirmi pozitiv.

Pasul 5: Interviul final

Interviul final se desfasoara ca la orice companie. Intrebarile includ detalii despre compania British Airways, despre experienta ta anterioara, daca ai urmat reguli in trecut, daca ai lucrat cu clienti, etc. Raspunsul vine imediat dupa interviul final.

Speram ca ti-am fost de ajutor cu aceste detalii si iti uram succes la interviu!

Zboruri line!

 

11 Comentarii

 • Reply mihaela 21 octombrie 2016 at 6:11 pm

  buna seara. va multumesc pentru articolul foarte informativ. as dori sa stiu daca exista limita de varsta pentru a fi cabin steward.

 • Reply ruxanda 22 iunie 2018 at 6:31 pm

  Buna ziua , spre marea meamirare am fost invitata la Assessment day Londra pentru BA ,incerc sa gasesc pecineva care are maimulte informatii,ajutor!!!

 • Reply Daniela 16 octombrie 2018 at 8:54 pm

  Buna seara, daca pasaportul meu a expirat, pot merge cu 2 copii dupa pasaportul expirat, sau trebuie reinnoit neaparat? (Am primit invitatie la BA pt. assessment day). Multumesc anticipat!

  • Reply Cristina Toader 16 octombrie 2018 at 9:37 pm

   Trebuie sa faci pasaportul, nu se poate fara

   • Reply Daniela 19 octombrie 2018 at 7:52 pm

    Multumesc pt raspuns!

 • Reply Natalia 7 decembrie 2018 at 4:55 pm

  Buna , pot sa vaintreb ce se are in vedere despre extract bancar? Trebuie sa ai o suma de bani pe un cont bancar?

 • Comenteaza