Cum se desfasoara interviul de angajare ca stewardesa la Wizz Air

9 octombrie 2014
wizz-avion-scara

 

Pentru ca in fiecare toamna Wizz Air organizeaza interviuri de angajare in tara noastra, e mai bine sa fim pregatiti dinainte, si sa stim la ce sa ne asteptam cand o sa urmeze un interviu de angajare ca stewardesa. Sunt cateva sute de romance care isi implinesc, zi de zi, visul de a zbura, la Wizz Air.

Dupa mine, ca fosta stewardesa Wizz Air, recomand cu mare drag aceasta companie, nu doar pentru ca vei avea sansa sa lucrezi cu un colectiv tanar si prietenos, dar si pentru ca este un bun start pentru cei care isi doresc o cariera in aviatie (Wizz Air se ocupa de trainingul si obtinerea licentelor de zbor pentru angajati).

 

Asa ca, mai jos, o sa va povestesc cum se desfasoara interviul de angajare ca stewardesa la Wizz Air. Fie ca e vorba de Open Day sau de Assesment Day, dupa ce incepe ziua, probele sunt aceleasi.

1. Brief recrutare – intervievatorii va invita intr-o sala de meeting si va povestesc cum va decurge ziua.

2. Proba de prezentare personala – nu dureaza mai mult de 2 minute si ai sansa, la primul contact, sa ii impresionezi pe recrutori.

3. Extragere bilet – fiecare concurent extrage un bilet dintr-o urna si trebuie sa indeplineasca sarcina pe care o primeste. Discutia va avea un timp limita si poate implica 1-2 recrutori care sa “iti puna bete in roate”.

4. Exercitiu de grup – sunteti impartiti in grupuri mai mici si primiti un task care trebuie rezolvat prin comunicarea cu ceilalti participant. Tine minte ca nu rezolvarea taskului conteaza, ci felul in care comunici.

5. Prezentarea companiei si beneficii – intervievatorii va vor prezenta pachetul salarial, conditiile de training si beneficiile pe care le veti avea, daca veti fi angajati.

6. Interviul final – poate avea loc seara, la finalul zilei, sau a doua zi, in functie de cat de multe persoane sunt ramase in concurs.

 

* Dupa fiecare proba exista eliminari. Din cele cateva sute de candidati de la inceputul zilei, doar 30-40 vor ajunge pana la final si vor sustine interviul final. Interviul final de la Wizz Air este extrem de serios si complet, asa ca acorda-i o mare atentie!

 

14 Comentarii

 • Reply Cristina 18 octombrie 2014 at 12:45 am

  Urmatoarele interviuri vor fi pana la sfarsitul anului?Mersi frumos!

 • Reply andreea 20 octombrie 2014 at 8:50 pm

  interviul este in limba engleza?

  • Reply CAS 20 octombrie 2014 at 8:52 pm

   DA!

   • Reply Laura 22 iunie 2015 at 12:32 am

    Toate probele sunt in limba engleza? Ssu doar interviul final?

    • Reply CAS 22 iunie 2015 at 10:03 am

     Tot interviul se va desfasura in lb engleza.

 • Reply Ana 7 noiembrie 2014 at 8:33 pm

  Wizz organizeaza OD?

 • Reply Irina 9 noiembrie 2014 at 8:05 pm

  Am si eu o intrebare: pt Wizz este nevoie de minim 1, 65 inaltime? Asa am auzit din surse neoficiale dar la ei pe site nu am gasit aceasta regula. Am aplicat online si mi-au spus ca nu sunt ceea ce cauta si ca nu ma pot chema la un viitor assesment. In aplicatie am specificat ca am 1, 62. Asta sa fie problema? Multumesc!

  • Reply CAS 10 noiembrie 2014 at 9:47 am

   Buna! Regula spune doar ca trebuie sa atingi, cu mana, pe varfuri, 212 cm. Inaltimea nu este o problema, am avut si colege de 1.58-1.59. Asa ca, alta a fost problema in aplicatia. ta. Succes!

   • Reply Paula 30 decembrie 2014 at 12:26 am

    si in toamna anului 2015 se fac interviuri pt wizz? Multumesc

 • Reply Mia 7 ianuarie 2015 at 2:57 pm

  Buna ziua! In ceea ce priveste interviul final care se face in limba engleza,m’ar interesa sa stiu care este nivelul urmarit? Se urmareste o discutie libera ptr a se vedea cursivitatea candidatului sau se urmareste un nivel mai ridicat? Se dau si teste in limba engleza?

  • Reply CAS 8 ianuarie 2015 at 11:36 am

   Se dau si teste de limba engleza, da. Nivelul cerut este mediu, nivel conversational.

 • Reply Selariu Beatrice 7 ianuarie 2015 at 10:37 pm

  Unde ma înscriu?

  • Reply CAS 8 ianuarie 2015 at 11:35 am

   Pe site-ul companiei.

 • Reply 24 Iunie: Recrutare Wizz Air la Bucuresti | Cum ajungi stewardesa 18 iunie 2015 at 1:25 pm

  […] Daca vrei sa stii cum se desfasoara interviul de angajare, ai mai multe detalii aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/cum-se-desfasoara-interviul-de-angajare-ca-stewardesa-la-wizz-ai… […]

 • Comenteaza