Cum se desfasoara interviul Eurowings

9 martie 2018

 

Eurowings angajeaza insotitori de bord cu/fara experienta pentru bazele sale din Germania, Austria (Viena si Salzburg) si Palma de Mallorca. Compania germana low-cost care tine de Lufthansa Group cauta atat insotitori de bord cu licenta de zbor valabila (A320) si experienta anterioara in aviatie – care pot fi angajati direct pe pozitie de senior dar si persoane fara licenta de zbor, carora compania le va asigura, gratuit, trainingul de obtinere a atestatului de membru de cabina, care dureaza 5 saptamani.

Asadar, daca decizi ca aceasta companie ti se potriveste, primul pas este sa alegi baza pentru care aplici. Apoi, dupa ce aplici online, vei fi invitat sa sustii interviul in orasul respectiv. Interviurile au loc doar in orasele unde compania are baze, nu si in Romania.

Daca esti selectat dupa aplicatia online, vei fi invitat sa participi la un interviu de tip Assessment Day, cu probe eliminatorii:

 1. Test scris de limba engleza – este un test de tip Cambridge, de nivel mediu.
 2. Proba de prezentare personala – ai 2 minute la dispozitie sa vorbesti despre tine (atat personal cat si profesional), in fata colegilor.
 3. Proba de grup – In grupuri mici de 4-5 persoane fiecare candidat va extrage un biletel pe care va trebui sa il discute cu grupul din care face parte. Pe bilet veti avea diferite situatii din avion, de solutionat. Exemplu situatie interviu: „Cum tratezi un pasager care este membru al programului de loialitate?” sau „Daca un pasager a consumat prea mult alcool, cum reactionezi? Ce faci? Ce ii oferi?”
 4. Interviul final – fata in fata cu recrutorul, vei primi o serie de intrebari pe baza CV-ului si a experientelor tale anterioare.

Aplica aici: https://www.eurowings.com/en/4u/company/career.html#eurowings-europe

Eurowings a fost infiintata in 1993 si a inceput operatiunile in 1994, ca o companie low-cost, subsidiara a Lufthansa. Compania cu baza principala la Dusseldorf opereaza curse din Hanovra, Munchen, Salzburg, Palma de Mallorca, Stuttgart, Berlin, Viena, Koln, Hamburg, cu 100 de aeronave de tip A320, A330, A340 si B767. Eurowings zboara catre 79 de destinatii din Europa, Statele Unite, Africa si Orient.

Daca vrei sa te pregatesti pentru interviul de angajare ca stewardesa, vino si tu la Cursul de Pregatire Cum Ajungi Stewardesa, din 21-22 aprilie 2018 si creste-ti sansele de reusita cu 85%! Pregateste-te alaturi de Cristina Toader – fosta stewardesa Emirates si Wizz Air! Locuri Limitate! Detalii aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/21-22-aprilie-curs-de-pregatire-pentru-interviul-la-o-companie-aeriana/

8 Comentarii

 • Reply Claudia 9 martie 2018 at 8:39 pm

  Daca aleg pentru baza din Palma de Mallorca trebuie sa stiu germana?

  • Reply Cristina Toader 10 martie 2018 at 5:42 am

   Probabil ca nu. Insa in anunt asa este specificat.

 • Reply Nemes Dorina 25 iunie 2018 at 12:11 pm

  BUNA ZIUA,
  As dori sa ma indrumati intr-o problema .Fica mea termina acum facultatea de aerospatiale Bucuresti sectia air navigation engleza si as dori sa-mi spuneti daca ar exista ceva posibilitate de angajare ca insotitor de bord eventual prin echivalare fara a mai face curs in acest domeniu.Ea doreste sa continue masterul la Bucuresti dar eu cred ca exista ceva posibilitati de angajare chiar daca ar renunta la master? multumesc

 • Reply Nemes Dorina 25 iunie 2018 at 12:12 pm

  BUNA ZIUA,
  As dori sa ma indrumati intr-o problema .Fica mea termina acum facultatea de aerospatiale Bucuresti sectia air navigation engleza si as dori sa-mi spuneti daca ar exista ceva posibilitate de angajare ca insotitor de bord eventual prin echivalare fara a mai face curs in acest domeniu.Ea doreste sa continue masterul la Bucuresti dar, eu cred ca exista ceva posibilitati chiar daca ar renunta la master? multumesc

  • Reply Cristina Toader 25 iunie 2018 at 9:01 pm

   Buna ziua. Nu se poate echivala cu nimic scoala de aviatie. O asteptam cu drag la cursuri, masterul nu o ajuta dar ii ofera un avantaj la angajare.

 • Reply Dobre Alexandra 29 ianuarie 2019 at 8:19 pm

  Trebuie sa cunoaștem și limba germana sau doar engleza?

  • Reply Cristina Toader 30 ianuarie 2019 at 11:23 am

   Doar engleza

 • Reply Diana 2 august 2020 at 1:34 pm

  Buna! Ce inaltime cere aceasta companie candidatilor?

 • Comenteaza