Cum se desfasoara interviul la compania Emirates

18 iunie 2014
emirates

 

Pentru ca ieri au aparut informatii conform carora compania Emirates va incepe sa opereze anul acesta pe aeroportul din Bucuresti, ne-am conformat, si va oferim cateva detalii despre interviul Emirates. In cazul in care compania vine sa caute romance, sa fim pregatiti!

 

Open Day Emirates

Interviul incepe de dimineata, la ora 09.00. Asadar, trebuie sa fii la locul anuntat inca de la 08.30. Nu se accepta intarzieri. Se intra rand pe rand intr-una dintre salile special amenajate pentru acest interviu si urmeaza prezentarea companiei. Nu te lasa pacalit! Interviul deja a inceput!

Recrutorii te analizeaza in timp ce iti povestesc despre companie. Pun intrebari, sa vada ce tip de personalitate ai, iar la final cer CV-urile si fotografiile. In acest timp se verifica si regula obligatorie legata de inaltime: sa atingi cu degetele, pe varfuri, limita de 212 cm. Cand predai CV-ul si pozele, primesti un numar, care iti va fi “prieten” pana la finalul zilei.

 • Dupa predarea CV-urilor, toata lumea paraseste sala si urmeaza momentele de asteptare. Nu dupa mult timp, intervievatorii ies si va inmaneaza cate un plic, in care sunteti anuntati daca ati trecut mai departe, la urmatoarea proba, sau nu. Cei care au trecut mai departe, sunt impartiti in grupuri de cate 15 si invitati in sala, pentru proba nr.2
 • Proba urmatoare este o proba de grup. Se aranjeaza scaunele in cerc, se da o tema de discutie si un timp limita, apoi incep dezbaterile. In acest timp, recrutorii analizeaza atent reactiile, felul de a vorbi, felul in care ii privesti si pozitia corpului.
 • Dupa inca o eliminare, urmeaza testul de engleza. Acesta este scris si nu este atat de complicat pe cat s-ar crede. Este un test de tip Cambridge, care include atat un mic eseu, cat si teste de vocabular (text cu cuvinte lipsa, unde trebuie sa potrivesti cuvantul potrivit) si de gramatica. Nivelul testului: mediu.
 • Eliminarile la testul de engleza nu sunt majore, iar apoi, urmeaza ultima proba, in care sunteti impartiti in grupuri mai mici si sunteti considerati o echipa. Asadar, grupul de 7 persoane din care am facut eu parte, trebuia sa se comporte ca o echipa, nu sa fie in competitie. Din nou se da o tema de discutie si ceva mai mult timp pentru rezolvare, si fiecare membru al grupului are ocazia sa isi spuna parerea, sa fie intrebat si sa discute cu ceilalti participanti.
 • Urmeaza acum ultima eliminare inainte de interviul final, care, de obicei, are loc a doua zi. Intre timp, pe parcursul probelor de mai sus, trec in jur de 11-12 ore. Daca esti anuntat ca esti “successful” si la aceasta proba, esti invitat la o discutie in care esti anuntat ce documente trebuie sa mai incarci pe site si ti se da un link cu un test psihologic pe care trebuie sa il efectuezi pana la interviul final (adica a doua zi).
 • Testul psihologic online este un test care include aceleasi 20-30 de intrebari, insa puse sub diferite forme, pentru a se asigura ca nu raspunzi ceea ce isi doresc ei sa auda. Dureaza 25 de minute si nu este complicat, e bine sa fii sincer  (nici nu prea poti sa minti, cand esti obosit dupa un interviu de 12 ore).
 • Interviul final, de a doua zi, dureaza cam 45 de minute si are loc cu un recrutor. Acesta iti pune intrebarile standard, ca la orice interviu de angajare, dar si intrebari pe baza CV-ului, sau intrebari legate de aviatie.
 • Raspunsul (Golden Call-ul), vine dupa, spun ei, 6 saptamani. Al meu, a venit dupa mai putin de 2 saptamani. In acest timp, vei mai urca pe site diferite documente pe care ei ti le cer si vei astepta CUMINTE, fara sa suni sau sa le scrii e-mail, un raspuns de la ei.

SUCCES!

 

Foto : Emirates

 

 

8 Comentarii

 • Reply Georgiana 27 iunie 2014 at 10:09 am

  buna,
  cand se mai organiza vreun interviu Emirates in Bucuresti?

 • Reply ana 13 iulie 2014 at 5:09 pm

  deci sa inteleg ca te poti prezenta la un interviu emirates cu engleza la nivel mediu? 🙂

  • Reply CAS 15 iulie 2014 at 8:57 am

   Da.

 • Reply Trifan 15 iulie 2014 at 11:06 am

  Se mai pot face inscrieri? Si unde pot sa ma inscriu?

 • Reply Del 9 august 2014 at 12:24 pm

  In primul rand felicitari pentru Golden Call!!!
  In al doilea rand insa ai putea sa ne spui care au fost temele pe care le-ati discutat in grupuri (intreb pentru ambele cazuri)? Cand zici de faptul ca trebuie sa incarcam documente ar fi indicat sa le scanam inainte si sa le avem salvate in pc banuiesc.

  Merci

 • Reply Alexandra 27 iunie 2015 at 11:18 am

  Sunt foarte unlucky pentruca cei de la Emirates accepta doar persoane care au varsta de 21 de ani.Mai am putin de asteptat.Am terminat aici in Londra customer service for the travel industry,airfare ticketing si am avut o experienta minunata alaturi de compania British airways unde am fost pt work experience! Pana la varsta de 21 o sa astept sau o sa lucrez cu alte companii aeriene. Dar visul meu din todeauna e Emirates si British airways <3

 • Reply Alexandra 27 iunie 2015 at 11:23 am

  Bafta celor care v-or merge pt recucrutarile Emirates,nu uitati daca va doriti ceva cu adevarat luptati,luptati. La final o sa fiti cei mai fericiti oameni. Bafta va pup!!!

 • Reply Miruna 25 iulie 2016 at 7:23 pm

  Nu am mai lucrat niciodata, fiind axata pe facultate. E un dezavantaj?

 • Comenteaza