Cum se desfasoara interviul Qatar Airways

28 octombrie 2016
interviu-qatar

 

Sambata si duminica au loc, la Bucuresti, 2 zile de interviu Open Day. Qatar Airways revine in tara noastra in cautare de stewardese. Astfel, dupa ce in urma cu doar o saptamana Emirates a avut interviu in capitala si aproape 500 de oameni au mers la recrutare, ma astept ca in acest weekend sa fie „bataie” la interviul Qatar. Probabil ca peste 300 de persoane vor merge la interviu. Asadar, la ce sa te astepti? Iata care au fost, pana acum, probele interviului Qatar in Romania.

Open Day

Sambata si duminica

Fiind interviu Open Day, poti veni oricand, intre 09.00-17.00, cu CV si poze. Primesti o intrebare (despre job, experienta sau dorinta ta de a deveni cabin crew) si apoi astepti pe mail, invitatia pentru Assessment Day. Acesta va avea loc, cel mai probabil, luni.

Assessment Day

Prima “proba” consta de-obicei in briefing-ul standard, alaturi de vizionarea a 3 filmulete de prezentare a companiei si a orasului Doha, in care urmeaza sa locuiasca viitoarele stewardese Qatar.

Urmeaza apoi testul de engleza. Durata testului de engleza este de 40 de minute, dupa care urmeaza primele eliminari.

Proba a treia este  Reach Test-ul, cand candidatii sunt masurati si analizati, primesc intrebari despre semne din nastere, tatuaje, etc.

In cadrul aceleiasi probe, de reach test, fiecare candidat extrage si cate un biletel pe care se afla o intrebare. Concurentul trebuie sa raspunda, vorbind, liber, la situatii de genul: “Describe the perfect employer”, “When did you last time solve a problem?”,  “What makes you happy, why? ” What makes you worry, why?”.

Proba a patra este o proba de grup, in care candidatii trebuie sa demonstreze calitatile unui viitor insotitor de bord: munca in echipa, toleranta, rabdare, time management. In cazul in care sunt prea putini candidati ramasi in concurs, proba de grup se poate transforma tot intr-un exercitiu de vorbit in public, in care trebuie sa vorbesti, timp de 2 minute, despre propria persoana.

Urmeaza o noua prezentare a companiei, care include si pachete salariale, program, sesiune Q&A si completarea formularelor finale apoi, se fac programarile pentru interviul final. Interviul final poate avea loc chiar si in aceeasi zi, sau a doua zi. Acesta dureaza maxim 30 de minute/persoana.

Mult succes si asteptam vestile bune!

Zboruri line!

Daca vrei sa stii la ce salariu sa te astepti, iata detaliile:http://www.cumajungistewardesa.ro/cat-castiga-o-stewardesa-qatar/

Iata cum arata viata in Doha: http://www.cumajungistewardesa.ro/viata-la-qatar-ce-preturi-sunt-in-doha-2/

banner-mobile banner-mobile

Nu sunt comentarii

Comenteaza