Cum se desfasoara interviul video de la Emirates

22 ianuarie 2018
stewardesa emirates

 

Emirates a anuntat ca va redeschide in curand angajarile pentru pozitia de insotitor de bord. Astfel, multi dintre cei care viseaza la meseria de stewardesa deja se intreaba cum se va modifica procesul de recrutare. Noi venim in ajutorul vostru cu o serie de detalii menite sa va ajute sa treceti peste principala proba care face diferenta: Interviul Video.

Dar, pana la interviul video, ce e de facut? In primul rand, trebuie sa asteptati ca Emirates sa anunte pe site joburile si sa puteti aplica. Momentan interviul video nu este disponibil pe site decat pentru cei care au luat interviul in 2016 si au fost ON HOLD de-atunci. Ei, pentru reconfirmarea jobului, vor trece prin acest nou proces de selectie. O parte dintre ei au facut-o deja iar acum am adunat, pentru voi, informatiile necesare.

Pentru cei care aplica pentru prima oara pe site-ul Emirates, trebuie sa stiti ca inainte de interviul video este nevoie sa faceti aplicatia online, sa completati detaliile personale, din CV si sa urcati fotografiile. Abia dupa aceasta aplicatie, daca treceti de primul pas, veti primi un link cu invitatia pentru interviul video. Daca nu completati aplicatia online, nu puteti sustine interviul video.

 • Interviul Video – Sfaturi utile

Alegeti un loc linistit unde sustineti interviul video, cu un decor neutru in spate (recomandat, perete alb). Sa nu fie zgomot, sa aveti conexiunea buna la internet si sa nu fiti intrerupt.

Interviul video se poate sustine pe orice dispozitiv (telefon, tableta, laptop), dar recomandat este sa folositi un laptop pe care sa testati inainte camera si microfonul.

Puteti folosi casti pentru a va asigura ca auziti si sunteti auzit asa cum trebuie in timpul inregistrarii.

Tinuta pentru interviul video este exact tinuta de la interviu, astfel ca trebuie sa acordati mare atentie felului in care va aranjati pentru aceasta inregistrare: costum, parul prins in coc, machiaj complet, etc.

 • Cum se desfasoara interviul video Emirates?

1) Fiecare candidat primeste un set de 3 intrebari.
2) Intrebarea va fi afisata, scris, pe ecranul calculatorului. Pentru fiecare intrebare ai 30 de secunde de gandire, inainte sa raspunzi.
3) Durata raspunsului, pentru fiecare intrebare, este de maximum 3 minute.
4) Dupa ce raspunzi la prima intrebare, treci automat la urmatoarea. Nu poti sa sari pentru o intrebare iar mai apoi sa revii la ea.
5) Cele 30 de secunde de gandire includ si timpul in care citesti intrebarea, asa ca asigura-te ca ai inteles corect ceea ce se cere. Imediat dupa ce trec cele 30 de secunde, cronometrul pentru cele 3 minute de raspuns, porneste.

 • Interviul Video – Intrebari

Iata, mai jos, o serie de intrebari pe care candidatii care au trecut deja prin interviu video, le-au primit. Sfatul nostru este sa va pregatiti deja raspunsurile (care sa se incadreze in 3 minute), pentru ele, si sa le repetati in fata oglinzii. Toate indicatiile pentru interviu vor fi scrise pe ecran. Nu vei discuta cu o persoana la laptop ci intrebarile pe care le vei primi vor fi afisate pe ecran, apoi vei avea 3 minute pentru raspuns.

 • What do you do in your spare time?
 • What does your hometown look like ?
 • Why do you believe that your background in customer services is suitable for such a role?
 • What do you expect about living in Dubai?
 • Tell us about your personality?
 • Why do you love customer service?
 • What have you been doing since final interview?
 • What challenges do you expect if you get a cabin crew job?
 • What is the best service for you?

Dupa sustinerea interviului video, daca sunteti selectat, veti primi invitatia la Assessment Day. Emirates nu va mai sustine interviuri Open Day, astfel ca lista de orase/tari de pe site nu va include si datele sau locul interviului. Daca nu treceti de interviul video, va trebui sa asteptati 6 luni pana cand aplicati din nou.

Succes!

Daca vrei sa te pregatesti pentru interviul de angajare ca stewardesa Emirates, vino si tu la Cursul de Pregatire Cum Ajungi Stewardesa, cu Cristina Toader – fosta stewardesa Emirates si Wizz Air, pe 17-18 februarie. Detalii aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/17-18-februarie-curs-de-pregatire-pentru-interviul-la-o-companie-aeriana/

banner-mobile banner-mobile

2 Comentarii

 • Reply Anna AMLD 29 ianuarie 2018 at 7:49 pm

  Interviul video nu va fi imediat dupa aplicatia online a CV-ului si a pozelor? Se analizeaza acestea iar interviul video va fi in alta zi? Multumesc!

  • Reply Cristina Toader 29 ianuarie 2018 at 9:44 pm

   Buna, este imediat dupa pentru cei care abia fac aplicatia. Dar, totusi, daca nu esti pregatita sa il faci si vrei sa faci totusi aplicatia, completezi toate detaliile si nu dai submit, dai save si astepti momentul in care e totul ok pentru video.

  Comenteaza