Cum se desfasoara interviurile online

1 februarie 2021

 

Dupa cum stiti, nu sunt multe companii aeriene care angajeaza in acest moment. Multe au concediat sute de insotitori de bord, insa avem noroc si unele companii, mai mici, inca fac recrutari si incearca sa isi revina, incet-incet. Totusi, intreg procesul de recrutare s-a schimbat iar modalitatea de angajare a suferit multe modificari.

Atat Wizz Air cat si Ryanair (alaturi de Lauda si Buzz), sustin interviuri online. Iar mai jos o sa va spunem cum se desfasoara acestea si la ce sa va asteptati. De mentionat ca, desi interviurile sunt online, video, tinuta trebuie sa fie identica cu cea in care te-ai fi prezentat in recrutarea fata in fata.

Wizz Air

Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa aplici pe site. Incarci CV + poza, apoi astept mailul de invitatie la interviu. Cand vine mailul, te programezi pentru recrutarea online, care are loc fara ca cineva sa fie de partea cealalta a ecranului. Din punctul meu de vedere e destul de dificil sa vorbesti la un ecran negru, care inregistreaza. Acolo, primesti 6 intrebari standard, de tipul celor de la interviul final.

Astepti apoi raspunsul, care poate veni si dupa 6-7 saptamani.

Ryanair

Ca si la Wizz, trebuie sa aplici pe siteul Crewlink inainte. Cu formularul lor de aplicatie, nu cu CV. Apoi primesti invitatia pentru recrutarea online. La ei e ceva mai complex, si te asteapta un test de engleza basic, care se incheie cu realizarea unei scrisori, apoi trimiti CV+poze+pasaport si abia la final ai interviul final, fata in fata (online) cu un recrutor real, pe Zoom. Dureaza in jur de 10 minute, si include si prezentarea companiei de catre intervievator si intrebari din CV + situatii de pe zbor.

Cam asa se desfasoara recrutarile mai nou, pentru cele 2 companii de la noi care angajeaza in prezent.

Succes tuturor si daca vreti sa va pregatiti alaturi de noi, am redeschis cursurile de pregatire!

17-18 Aprilie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul Wizz Air si celelalte companii aeriene din Orient, cu Cristina Toader si Ana-Maria Tutoveanu, ambele foste stewardese Wizz Air. Detalii si inscrieri aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

24 Aprilie – Curs de pregatire intensiv pentru interviurile Wizz Air & Ryanair (Buzz), cu Cristina Toader si Ana-Maria Tutoveanu, ambele foste stewardese Wizz Air. Detalii si inscrieri aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/curs-pregatire-wizz-air/

banner-mobile banner-mobile

2 Comentarii

  • Reply Anca malarie 9 februarie 2021 at 2:18 pm

    Buna, recrutează pentru București sau pentru alte tari?

    • Reply Cristina Toader 10 februarie 2021 at 3:32 pm

      Pentru alte tari momentan.

    Comenteaza