De ce nu se poate „lipsi” o stewardesa in calatoriile sale

2 octombrie 2014
bagaj-stewardesa

 

Daca ai primi maine clasica intrebare – „ce ai lua cu tine pe o insula pustie?” – ce ai raspunde? Ei bine, asa cum tu ai lua cu tine niste lucruri esentiale pentru supravietuirea ta, la fel, stewardesele au o serie de “maruntisuri” de care nu se pot lipsi in calatoriile lor.

Daca mai aveti si altceva de adaugat, va rog sa o faceti, lasam lista deschisa.

 

Skype si Facebook

Cand traiesti la cateva mii de mile distanta de casa, este greu sa te rupi de familia si prietenii de acasa. Si, de fapt, nici nu iti doresti acest lucru. Asa ca, incet-incet, devii dependenta de internet. Intri pe Skype zi de zi cu familia si prietenii, postezi pe Facebook fiecare destinatie in care ajungi si te bucuri, virtual, alaturi de prietenii tai de acasa.

Internetul e primul detaliu pe care il rezolvi cand ajungi in noua ta casa din Orient si prima intrebare pe care o pui cand ajungi la un hotel, intr-un layover, se refera la parola de wi-fi.

 

Aparat foto

Cand calatoresti intr-un an cat altii intr-o viata, vrei sa imortalizezi toate momentele frumoase. Aparatul foto devinde indispensabil, si fiecare destinatie in care ajungi este pozata din toate unghiurile posibile. La fel si toti prietenii pe care ti-i faci de-a lungul drumului. Pozele astfel obtinute sunt mai apoi urcate pe Facebook sau trimise prietenilor, cu care, dupa cum spuneam mai sus, esti permanent conectat.

 

Carti si reviste

Cand pleci in layovere, sunt hoteluri care ofera internet gratuit, altele care nu ofera acest serviciu pentru toti oaspetii. Asa ca, daca nu vrei sa iesi din hotel si sa vizitezi orasul in care te afli, sau chiar daca vrei sa iesi insa nu ai un plan bine stabilit, mai toti stewarzii au in bagaj o carte sau o revista. Fie ca e in limba ta nativa sau ca e in engleza, cartea te salveaza de plictiseala si devine cel mai bun prieten cand bei singur o cafea in oras.

 

Adaptorul universal

Azi in Europa, maine in Asia, poimaine in Australia si peste o saptamana in America. Nu iti poti cumpara cate un incarcator de telefon sau cate o placa de par pentru fiecare tip de priza din lume, asa ca, achizitionezi un adaptor universal, care functioneaza pe mai toate continentele si, in plus, transforma si voltajul asa cum trebuie. Fara acest adaptor esti rupt de lume in calatorie si nu poti nici sa stai pe internet, nici sa faci poze cu un aparat fara baterie.

 

Ochelarii de soare

Fie ca zbori pe o insula exotica, fie ca ajungi in tarile nordice, ochelarii de soare sunt nelipsiti pentru o stewardesa. Pot fi purtati oricand si te salveaza nu doar de soare, dar si de critici: iesi bine in poze atunci cand esti obosita sau nemachiata.

 

Costumul de baie

Zborurile unui insotitor de bord se pot schimba chiar si in ultimul moment. De aceea, bagajul unei stewardese contine de la haine de iarna si cizme, pana la pantaloni scurti si papuci de plaja. Tocmai de aceea, costumul de baie nu lipseste din bagaj, pentru ca poate fi folosit atat la o piscina interioara/exterioara, indiferent de vremea de afara dar si pe o plaja exotica.

 

In plus, mai pot mentiona insa nu generaliza, obiecte precum : gloss-ul, cremele hidratante, trusa de medicamente.

 

Nu sunt comentarii

Comenteaza