Emirates sau Saudia? Ce a ales fosta noastra cursanta, Angela?

4 noiembrie 2019

 

Cel mai frumos sentiment este atunci cand cursantii nostri au de ales intre 2-3 companii aeriene. Asa s-a intamplat si cu Angela, pe care am cunoscut-o in cadrul cursului de pregatire Cum Ajungi Stewardesa, acolo unde a pășit timida la inceputul pregatirii, pentru ca mai apoi sa „înflorească” si sa obtina jobul de stewardesa. Cu un zambet larg in fiecare moment, sorbind toate informatiile de la curs, a fost evident ca Angela va obtine jobul printre primii. Ceea ce s-a si întâmplat. A obtinut mai intai jobul de stewardesa Saudia, pentru ca mai apoi sa obtina un raspuns favorabil si la recrutarea Emirates. Asa ca, a avut de ales intre cele 2 companii aeriene. Iata, mai jos, ce uniforma a decis sa imbrace.

1. Cand ti-ai dat seama ca acesta este drumul pe care ti-l doresti in viata?

Am realizat ca aceasta meserie, de stewardesa, mi se potriveste inca din liceu, pe atunci era insa un vis sa ma gandesc ca pot calatori in toata lumea si in acelasi timp sa si muncesc, practic sa imbin utilul cu placutul. Asa ca de prin clasa a 9-a raspunsul meu la intrebarea „ce vei face dupa liceu si facultate?”, era clar si raspicat: stewardesa!

2.Cum a fost interviul de angajare Saudia? Cum a fost interviul Emirates?

Interviul Saudia a decurs, din puctul meu de vedere, excelent si foarte profesionist. Organizarea a fost extrem de buna, a durat 2 zile si in fiecare zi au fost cate 2 grupe de fete, dimineata si dupa-amiaza. Nu a fost haos, imbulzeala sau 200 de fete, asa cum vedem la alte interviuri. Dupa ce am predat CV-ul si toate documentele cerute, prima proba a fost screening-ul (ne-au verificat inaltimea, greutatea, mainile , fața , dinții , daca avem cicatrici sau tatuaje si asa mai departe). Apoi a urmat interviul final care a durat aproximativ 30 de minute pentru fiecare fata. Dupa ce am iesit, in jurul orei 11:30, recrutorii ne-au spus ca vom fi anuntati in decursul zilei, prin telefon sau email. La ora 15:30 am fost sunata si anuntata ca am primit job-ul mult visat!

Interviul Emirates a urmat practic aceiasi pasi, tot probe eliminatorii, mai multi candidati insa, iar dupa interviul final a trebuit sa astept 3 saptamani pana cand am primit raspunsul pozitiv.

16-17 Noiembrie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

3. Ce probleme te astepti sa întâmpini dupa ce te vei muta intr-o tara araba?

Probleme de tot felul intampini peste tot, la orice job, in orice tara straina, asa ca sunt pregatita pentru orice. Ma astept sa existe pasageri dificili, colegi rautaciosi, program incarcat, zboruri cu turbulente … dar odata ce am ales drumul acesta am stiut in ce ma bag. Acum sunt in Dubai de cateva saptamani iar viata mea deja s-a schimbat , am devenit mult mai atenta la tot ceea ce se intampla in jurul meu , am cunoscut oameni minunati din toate partile lumii si calatoria mea abia incepe ! Am devenit “a morning person” ceea ce pentru mine era imposibil acasa!

4. Ce crezi ca a facut diferenta intre tine si ceilalti concurenti? De ce te-au ales pe tine recrutorii?

Cred ca faptul ca acolo si atunci a fost locul si timpul meu. Nu consider ca ceva anume a facut diferenta intre mine si ceilalti concurenti pentru ca am dat tot ce aveam mai bun si am incercat sa le arat cum sunt eu , naturala si fara minciuni. Au apreciat enorm fetele sincere din perspectiva mea.

5. De ce ai ales o companie aeriana din Orient si nu din tara noastra sau din Europa?

Am ales o companie din Orient deoarece acolo mi-am dorit de la inceput sa imi incep cariera in aviatie. Companiile din Orient au foarte multe avantaje, iti asigura cazare, transport, diurna in layover, asigurare medicala si multe altele. Iti ofera, de asemenea, sansa sa zbori in destinatii din toata lumea si sa descoperi alte „lumi” .

6. De ce ai ales Emirates, in favoarea Saudia?

Am ales Emirates in favoarea Saudia deoarece asta mi-am dorit de la început si nu am renuntat la visul meu! La cursul Cum Ajungi Stewardesa mi-am facut poza cu palaria Emirates, asa ca am simtit ceva înca de la început si stiam ca acolo e drumul meu. Visul meu s-a implinit iar acum am inceput o noua viata, in Dubai.

7. Ce sfaturi le poti da celor care inca incearca sa obtina acest job, de stewardesa?

Ce sfat mai bun as putea sa le dau decat sa aiba rabdare, sa nu-si piarda speranta, sa nu asculte de lumea care incearca sa le taie „aripile”si sa se inconjoare de oameni care le sunt alaturi orice s-ar intampla. Iar cel mai important lucru, sa nu renunte la visul lor, daca asta isi doresc cu adevarat. Al meu a fost si sunt extrem de fericita ca am reusit sa il fac sa devina realitate!

Angela, iti multumim pentru sinceritate si abia asteptam sa te vedem in uniforma Emirates!

Zboruri line!

16-17 noiembrie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

Nu sunt comentarii

Comenteaza