EXCLUSIV: Jurgis Kairys, la AeroNautic Show

4 octombrie 2014

 

In cursul zilei de ieri am avut ocazia sa stau de vorba cu multiplul campion mondial la acrobatii, Jurgis Kairys. Cunoscutul pilot lituanian se afla in tara noastra pentru a participa, pentru prima oara de la accidentul din Marea Egee, la un show aviatic. Am descoperit, stand de vorba cu el, un profesionist si un om vesel, cald si plin de voie buna. Un om cu un suflet tanar, care ne-a povestit ce pregateste pentru show-ul de astazi.

Ce ati pregatit pentru spectacolul AeroNautic Show, de sambata, 4 Octombrie, de pe Lacul Morii?

Desi nu voi performa cu avionul meu, am pregatit un show incendiar, la crepuscul, unde romanii vor putea sa admire, din nou, semnatura mea – un J pe cer- si faimoasele acrobatii pe care le-am pregatit cu echipa de aici. Sper sa vina cat mai mult iubitori de aviatie.
jurgis kairys

A trecut doar o saptamana de la accidentul din Marea Egee. Cum va simtiti?

A fost un moment greu si a trebuit sa reactionez foarte repede. Un motor a cedat in zbor si m-am prabusit in mare, unde am si stat 3-4 ore pana cand m-au gasit echipele de salvare. Am fost insa extrem de norocos si sunt fericit ca totul s-a terminat cu bine. Acum, am ramas doar cu o mica raceala. (rade)

 

Cat e vorba de noroc si cat despre munca, in aceasta meserie?

Este clar vorba de multa munca in aviatie. Rabdare, perseverenta si ambitie, combinate cu munca. Insa, atunci cand treci printr-o situatie limita, ai nevoie si de putin noroc.

 

Antrenati lotul Romaniei de 3 ani. Cum considerati ca au evoluat acestia si ce credeti despre aviatia din Romania?

Romania a evoluat enorm in ultimii ani. Atat echipa pe care o antrenez dar si romanii care sunt din ce in ce mai interesati de acest domeniu. Daca acum cativa ani nu se stiau prea multe detalii despre piloti, avioane sau insotitori de bord, acum, exista concurenta serioasa pe piata din Romania.

 

Cum va simtiti cand calatoriti ca pasager, intr-un avion comercial?

Joi seara, cand am ajuns in Romania, am venit cu un zbor operat de Tarom, din Atena. Pilotii au venit sa ma salute si am stat putin de vorba cu echipajul. Ii apreciez foarte mult si imi place mult compania Tarom. Cand sunt pasager, stau linistit si incerc sa dorm inca de la decolare. Nu ma astept ca pe un zbor comercial sa am parte de multe „loop-uri”! (rade).

jurgis kairys

* Interviul poate fi preluat numai cu citarea sursei: www.cumajungistewardesa.ro

 

banner-mobile banner-mobile

1 Comment

  • Reply 20 Iunie: Bucharest International Air Show | Cum ajungi stewardesa 5 iunie 2015 at 10:35 am

    […] Jurgis Kayris – cu care echipa noastra a facut un interviu exclusiv in toamna anului trecut. Interviul il poti reciti aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/exclusiv-jurgis-kairys-la-aeronautic-show/ […]

  • Comenteaza