Ghidul Insotitorului de bord

1 iulie 2019

Ai simtit gustul zborului. Iti doresti sa ajungi stewardesa si nu stii de unde sa incepi, ce pasi sa urmezi. Ti-ai dori ca cineva sa fie langa tine si sa te ghideze in implinirea visului de a zbura.

Asa ca, astazi, venim in ajutorul tau cu un ghid complet pentru viitoarea stewardesa.

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa verificati ca indepliniti conditiile minime obligatorii impuse de aceasta meserie (tatuaje, inaltime, diplome si limbi straine). Detalii gasesti aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/conditiile-eliminatorii-la-interviul-de-angajare-ca-stewardesa/

Daca indeplinesti conditiile de mai sus, trebuie sa incepi sa te pregatesti pentru interviuri. Citeste cat mai multe forumuri si bloguri pe aceasta tema si incearca sa iti alegi compania aeriana care crezi ca te reprezinta cel mai bine. Daca nu poti alege ceva clar, e la fel de bine, poti incerca la mai multe companii, si cu siguranta vei obtine jobul mult dorit, si mai rapid.

Pregateste-ti CV-ul si fotografiile. Aceste 2 documente ti se vor cere la toate interviurile de angajare, indiferent de compania aeriana pe care o alegi si te reprezinta in fata recrutorilor. Noi ne ocupam de realizarea acestora in cadrul cursului de pregatire: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/. De asemenea, daca vrei sa le faci individual, tine cont de sfaturile pe care ti le-am oferit, despre poze (https://www.cumajungistewardesa.ro/fotografiile-pentru-interviul-de-stewardesa/) si despre CV (https://www.cumajungistewardesa.ro/cum-iti-faci-cv-ul-pentru-open-day/). Nu uita ca e foarte importanta sa arate bine si sa te reprezinte!

Aplica pentru a obtine pasaportul. Este cerut de majoritatea companiilor iar pasaportul temporar nu este acceptat in multe locuri. Obtine, de asemenea, copii dupa ultima diploma sau dupa diploma de bacalaureat si ia legatura cu un fost angajator/fost profesor, care iti poate oferi o scrisoare de recomandare in limba engleza.

Alege-ti tinuta perfecta pentru recrutare. Este foarte important sa arati si sa te simti bine in ziua interviului: https://www.cumajungistewardesa.ro/tinuta-ideala-pentru-interviul-de-angajare/

Incepe sa adaugi experienta relevanta in CV-ul tau: voluntariate, experiente internationale sau de tip Erasmus/Work and Travel, cursuri de prim-ajutor, babysitting, experienta in customer service. Totul ajuta la interviu!

Documenteaza-te despre probele interviului, citeste cat mai multe si imprieteneste-te cu actuale sau foste stewardese, te va ajuta sa intelegi mai bine ce se cauta si ce conteaza in ziua recrutarii.

Inscrie-te la un curs de limba engleza gen Cambridge, perfectioneaza-ti nivelul de vorbire, este foarte important sa fii fluent in limba engleza, mai ales pentru ca toate recrutarile au loc in engleza.

Verifica datele interviurilor si participa la recrutari! Noi publicam periodic calendarul interviurilor. Mergi la cat mai multe interviuri, fiecare incercare te duce mai aproape de reusita!

Cam asta trebuie sa faci ca sa ajungi insotitor de bord. Nu e greu, dar e nevoie de atentie si perseverenta! Si daca ai nevoie de ajutor, suntem aici pentru tine, sa te pregatim sa obtii jobul si sa ne ocupam de tot ce ai nevoie pentru interviu! Ne vedem la curs!

Succes!

25-26 martie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti (include pregatire pentru Emirates). Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, Lauda Air, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

Nu sunt comentarii

Comenteaza