Interviu cu Alesio – fost cursant – viitor insotitor de bord Ryanair

18 ianuarie 2023

Alesio a venit la cursul Cum Ajungi Stewardesa tocmai din Italia. Foarte tanar, ambitios, zambitor si perfectionist, stia demult ca acesta este drumul lui – aviatia – asa ca intregul lui parcurs de pana acum a fost facut in asa fel incat sa aiba toate atuu-urile la interviuri. Si a reusit imediat sa obtina jobul mult dorit, la Ryanair, baza din Malta. Mai jos ne spune povestea lui.

Cum ai ales aceasta cariera, de insotitor de bord?

Am decis sa merg la interviul Ryan Air si sa aleg acest drum de cabin crew pentru ca munca mea inainte de asta era operator call-center la un spital din Italia. Dupa cateva saptamani insa, a devenit foarte plictisitor si rutina a aparut imediat. Vroiam mai mult de la viata mea, si am auzit ca jobul de insotitor de bord este foarte bun daca vrei sa fii mai independent si este o munca dinamica cu posibilitate se creezi o cariera pe termen lung. Am ales Ryan Air ca si inceput pentru ca este cea mai mare compania aeriana din Europa si cauta foarte mult sa angajeze.

Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

Cum a decurs interviul tau?

Recrutarea a decurs foarte bine pentru mine: m-am inscris pe site-ul companiei si dupa cateva zile mi s-a trimis un test in limba engleza, de rezolvat online. Am trecut si dupa cateva zile am primit invitatia la recrutarea online, cu un recrutor. Discutia a durat doar 10 minute. Am trecut si dupa aproape o saptamana am primit raspunsul pozitiv.

Ce ne poti spune despre companie si jobul pe care urmeaza sa il incepi?

Trainingul de insotitor de bord este oferit gratis si jobul este de 5 zile zbori si 3 zile ai pauza. Ai conditii bune de munca, am primit deja baza (Malta) si urmeaza sa incep pregatirea teoretica si practica. Mediul de lucru este placut, colegii sunt tineri si abia astept sa incep aceasta noua etapa a vietii mele.

Aveai experienta profesionala inainte de a participa la interviu?

Inainte de a merge la interviul Ryan Air, cand mergeam la liceu am avut niste experiente de munca cu copii, batrani, persoane cu probleme de alcool sau droguri. De asemenea, am fost si voluntar pentru Crucea Rosie Italiana si am si brevet de salvamar si de parasutism; Dupa scoala, asa cum am mentionat si mai sus, am muncit la un spital ca operator call-center.

Ce crezi ca i-a convins pe recrutori sa te angajeze?

Cred ca atuu-rile mele pentru care am si obținut jobul sunt: experienta cu persoane de orice tip, un pic de experienta medicala si personalitatea mea: sunt o persoana foarte deschisa.

Multumim, Alesio, asteptam sa te vedem printre nori!

Zboruri line!

25-26 martie 2023 – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

Nu sunt comentarii

Comenteaza