Interviu cu Alexandra – fosta cursanta – viitoare stewardesa Wizz Air

17 februarie 2023

Alexandra a participat la cursul Cum Ajungi Stewardesa acum foarte putin timp – chiar luna trecuta. Dar avea deja tot ce ii trebuie ca sa isi implineasca visul: experienta internationala, experienta cu copiii, joburi in customer service si un zambet perfect! Cu multa incredere, a participat la recrutarea Wizz Air si a obtinut jobul mult dorit, imediat. Mai jos ne spune povestea ei si de ce crede ca a reusit.

De ce ai ales aceasta meserie, de insotitor de bord?

De ce stewardesa? Inca din liceu am observat ca tot mai multe fete din online aleg sa fie însoțitoare de zbor, cumva de acolo a plecat totul pentru ca m-am întrebat „Hmm, cum ar fi?”, însă ideea a căzut pentru o perioada pe planul B. Ulterior am decis sa am experiența Work & Travel pentru a vedea cum este sa lucrezi si sa trăiești in SUA pe parcursul unei veri.

Apetitul pentru călătorit a devenit din ce in ce mai mare si faptul ca am fost plecata câteva luni departe de casa printre străini a transformat ideea de „Nu pot” in „Pot si sunt pregătită”. Un alt aspect extrem de important este sa te cunosti foarte bine pe tine si sa iti testezi fricile si limitele.

Este un job complet atipic, practic esti intr-un avion care poate avea turbulente. Eu am fost obișnuita de mica cu zborul, prima data am fost cu avionul la varsta de 6 ani si frica nu a existat nici macar atunci. Insa in drum spre Miami am avut un zbor mai putin placut, plin de turbulente si schimbare de traseu deoarece nu a fost posibila aterizarea din cauza conditiilor meteorologice, acel moment a fost pentru mine un semn. In timpul zborului tot avionul era ingrozit, multa lume plângea, se citea teama pe chipurile lor. Am fost speriata, imi doream doar ca avionul sa atingă solul însă m-am analizat, mi-am păstrat calmul si atunci am stiut ca pot face fata acestui job.

De ce ai ales Wizz Air ca sa iti incepi cariera printre nori?

De ce Wizz Air? Deoarece consider ca e cea mai buna varianta pe care o poti avea in Romania, iar eu doresc sa rămân in tara a perioada pentru a imi termina studiile.

Cum a fost interviul Wizz Air?

Recrutarea a decurs foarte bine. Ziua am început-o cu ceva emoții însă eram foarte bine pregătită si știam cum va decurge. Parcurgerea cursului Cum Ajungi Stewardesa cu Cristina Toader a fost motivul pentru care am fost stăpâna pe mine. Toate probele au decurs exact asa cum au fost explicate la curs, tot ce a trebuit sa fac a fost sa am zâmbetul mereu pe buze si sa imi păstrez calmul si buna dispoziție.

Dupa fiecare proba tin minte ca ieșeam din sala de recrutare cu zâmbetul larg, semn ca a decurs foarte bine si aveam feeling-ul ca voi trece mai departe si asa a si fost.

Ce probe ti-au ridicat totusi probleme?

Cea mai mare problema a fost ridicata de proba de role-play, deoarece era proba la care aveam cele mai mari emoții. Emoțiile in exces, dușmanul cel mai de temut pentru un candidat. Am fost puțin speriata cand am văzut cat de putini candidati au fost selectați in urma primei probe, insa odată ce am citit biletelul si am realizat ca am parcurs la curs exact aceeași situație, solutia a venit instant. Recrutoarea nu s-a lasat mai prejos si a insistat, iar eu am menținut tonul calm dar ferm si am menținut ideea.

25-26 Martie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

Ce detalii ne poti oferi despre pachetul Wizz Air?

Despre oferta pusa la dispozitie de Wizz Air pot spune ca am avut de ales unde sa parcurg training-ul, in Bucuresti sau in Budapesta. Eu am optat pentru Bucuresti pentru a putea ajunge la facultate, iar in ceea ce priveste baza, tot Bucuresti a fost prima optiune si din fericire au avut locuri suficiente.

Daca doream o alta baza care nu ar avea disponibilitate momentan puteam trece pe o lista de asteptare pe care pot ramane timp de 1 an de zile, insa ei iti ofera posibilitatea de a alege alte baze in functie de locuri. Un mare plus este faptul ca training-ul este gratuit si chiar esti platit pe parcursul acestuia cu salariul de baza.

Aveai experienta anterioara inainte de a participa la interviu?

Da, aveam experienta in customer service, ceea ce stiam ca este avantajul meu si pe aceasta am pulsat si la interviu. Am lucrat cu oamenii in diferite domenii pana acum, de la educatoare la hostess, lucrator comercial si experienta internationala care a contat destul de mult, recurtoarele fiind destul de interesate in a pune cateva intrebari.

Ce atuu-uri crezi ca ai avut, la interviu?

Ca atuu pot spune ca experienta in customer service, desi am 21 de ani am avut deja cateva job-uri, toate incluzând interacțiunea cu oamenii. Faptul ca am fost calma, stăpâna pe situație, încrezătoare si cu zâmbetul pe buze tot timpul a contat de asemenea foarte mult.

Un alt aspect important este aspectul fizic, iar la interviu am tinut cont de toate indicatiile de la curs cu privire la tinuta, machiaj, par, unghii.

Ce sfaturi le poti oferi celor care isi doresc aceasta meserie?

Celor care isi doresc acest job le pot spune ca au nevoie doar de informațiile de la cursul Cum Ajungi Stewardesa bine retinute si intelese, multa încredere si un zâmbet larg. Am observat ca atitudinea este esentiala in obtinerea job-ului. Ceilalti candidati care au fost eliminati erau de asemenea vorbitori de engleza la un nivel bun, aveau o tinuta adecvata si chiar aveau experienta in aviatie si totusi au fost eliminati. Consider ca lipsa de incredere a fost punctul slab, faptul ca nu au dat tot ce au mai bun si nu au transformat emotiile in unele constructive.

Dacă esti facut pentru asta, iti gestionezi bine emoțiile, iti place sa lucrezi cu oamenii, prezinți încredere si parcurgi bine cursul nu ai cum sa nu reusesti. Multa bafta si încredere, ca se poate!

Alexandra, iti multumim pentru cuvintele frumoase si abia asteptam poze in uniforma roz!

Zboruri line!

25-26 Martie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

Daca vrei sa vezi lista completa a urmatoarelor recrutari Wizz Air gasesti detalii pe site-ul nostru si pe site-ul Wizz Air! Succes!

Nu sunt comentarii

Comenteaza