Interviu cu Ana-Maria, fosta cursanta, viitoare stewardesa Emirates

22 februarie 2019

 

Pe Ana-Maria am cunoscut-o la cursul de pregatire individual, la o sesiune one-to-one in care m-a convins din primul moment ca stie exact ce isi doreste si ca e doar o chestiune de timp pana cand va obtine jobul mult visat, de stewardesa Emirates. Inca de la prima participare dupa pregatirea noastra, Ana Maria a ajuns la interviul final si a primit Golden Callul dupa doar 3 saptamani de asteptare. Mai jos ne spune care au fost atuurile ei si cum crede ca a reusit sa obtina jobul.

1. Cum si cand ai realizat ca vrei sa ajungi stewardesa? E un vis pe care il aveai de cand erai copil sau ti l-ai descoperit mai tariu?

Când eram copil nu știam ce îmi doresc, iar la întrebarea „ce vrei sa te faci când o sa fii mare? ” nu știam ce sa spun, spuneam orice îmi venea în cap, orice îmi plăcea în perioada respectiva. Pe la 14 ani am zburat ca minor neînsoțit și am avut ocazia de a petrece timp cu echipajul. Cu ei am stat, am ras, am glumit, mi-au povestit cu ce se” mananca” aceasta meserie, ce-i frumos și ce e mai puțin frumos in viata de stewardesa. Adoram sa zbor, și am rămas atât de impresionata de echipaj întrucât pentru prima dată știam că asta este ceea ce îmi doresc. Îmi doream să fiu ca ei.

2. De ce ai ales Emirates?

După ce mi-am activat dorința asta arzătoare de a deveni insotitor de zbor, am început sa caut informatii despre companii aeriene, și prima care mi-a sărit în ochi a fost Emirates. Pe lângă premiile adunate de-a lungul anilor, renumita pălărie roșie este cea care m-a atras foarte tare, nu mai văzusem niciodată ceva atât de frumos , iar pe lângă asta, cereau engleza fluent vorbit și scris, ceea ce m-a incantat, majoritatea companiilor europene îți cer limba tarii din care provine compania, și în momentul ala nu m-a atras, chiar dacă în acest moment vorbesc 5 limbi straine.

3. Cum a fost interviul de recrutare de la Emirates?

Recrutarea a fost un adevărat roller-coaster de emoții, dar înainte sa particip la interviu, am repetat probele cu Cristina Toader, m-a interesat foarte mult sa repet exercițiile de grup, sa știu la ce sa ma aștept, ce poate sa meargă prost și toate cele, asa m-am dus mult mai încrezătoare la interviu, știam ce o sa ma aștepte, și simțeam ca aceea este ziua mea norocoasa. Datorita faptului ca era o zi de luni ma așteptam să nu se prezinte atât de mulți candidați, dar totuși s-au prezentat 169 de persoane la recrutare. Fiecare a avut oportunitatea de a discuta cu recrutoarea din acea zi. După ce ne luam numărul din spatele sălii, eu am fost numărul 138. După această proba am rămas doar 49, ca la sfârșit, programați pentru interviul final am rămas doar 19. După fiecare proba inima mea era gata să explodeze, și într-un sfârșit inima mea a explodat, dar de fericire, căci după 3 săptămâni am primit mult așteptatul apel, golden call-ul!

23 martie: Curs pregatitor Emirates

4. Ce „probleme” te astepti sa intampini dupa ce vei ajunge in Dubai?Viata este diferita acolo fata de Europa. 

Mă aștept la orice, sunt foarte deschisa sa fac fata provocărilor, știu ca orice situație peste care voi da ma va modela pe viitor, este o lecție. Trezitul la ore ciudate o consider o provocare peste care sper sa trec mai devreme sau mai târziu. Legat de colegi, imi place extraordinar de mult sa fiu înconjurată de naționalități diferite, fiind voluntar într-o organizație studențească am avut ocazia de a crea prietenii strânse cu oameni din Pakistan pana în Filipine, pana în SUA. Iar pe pasagerii dificili voi încerca să îi inteleg, în locurile de munca pe care le-am avut niciodată nu am luat nimic personal, deși cu siguranță cred ca fiecare acțiune are un nucleu, din fericire îmi pierd cumpătul greu și sunt foarte răbdătoare, consider asta un avantaj.

5. Ce crezi ca a contat la interviu? Ce a facut diferenta intre tine si ceilalti candidati?

Știam ca asta îmi doresc și eram foarte determinata sa reușesc, nu acceptam sa plec acasă fără sa fiu programata la interviu, simțeam ca este ziua mea norocoasa. Sunt o persoana zambareata și prietenoasa, și acolo ma simțeam în largul meu (chit ca pe interior roller-coaster ul era în plina funcțiune), iar experienta profesionala, extracuriculara și limbile vorbite au creat rețeta chimica perfecta dintre mine și recrutor, iar din momentul în care am văzut-o știam ca ma va alege, e un sentiment pe care nu îl pot exprima ca să facă sens în totalitate, dar cred ca știți la ce ma refer.

6. De ce ai ales o companie din Orient si nu te-ai orientat catre alte companii aeriene, poate din Europa?

Totul a creat de la o provocare pentru mine, știind și auzind de la toată lumea de îndată ce le mentionam dorința mea, cum ca e foarte greu sa reușești datorita numărului mare de candidați, am vrut sa îmi demonstrez ca pot. Îmi doream sa lucrez pentru una din cele mai rapid dezvoltate, și cele mai bune companii din lume, voiam sa port pălăria roșie, și sa reprezint compania.

23 martie: Curs pregatitor Emirates

Nu sunt comentarii

Comenteaza