Interviu cu Ana-Maria – fosta cursanta, viitoare stewardesa Wizz Air

26 august 2021

 

Ana-Maria pare o fire timida si tacuta, insa inca de cand a pasit in sala noastra de curs, la cursul Cum Ajungi Stewardesa, mi-am dat seama ca e speciala. Zambeste mult, e calda si empatica si gata mereu sa ii ajute pe cei din jurul ei. Cu experienta in customer service dar fara experienta anterioara in aviatie, Ana-Maria i-a convins pe recrutorii Wizz Air din Bucuresti, inca de la prima participare, ca ea se potriveste tiparului companiei aeriene. Asa ca, in fix o luna, va incepe trainingul de pregatire pentru jobul de insotitor de bord si isi va primi uniforma de stewardesa. Mai jos ne spune povestea ei:

Cum ai decis sa participi la interviul Wizz Air si sa alegi acest drum, de stewardesa?

Trebuie să recunosc că din copilarie m-au fascinat “păsările zburătoare” pe care le zăream pe cer, și mă întrebam mereu, cum niște mașinării atât de grele și mari pot pluti pe cer cu atâta ușurință (trebuie să recunosc că fizica nu a fost niciodată punctul meu forte și nici nu va fi vreodată). Prima dată când ideea de a deveni însoțitor de zbor “a încolțit” în mintea mea, a fost momentul în care am văzut pentru prima dată o stewardesă. Ținuta, postura, zâmbetul perfect, parul îngrijit, acest întreg pachet m-a făcut să îmi doresc să fiu ca ea în viitor. Clishe? Maybe… Ceva ani mai târziu am primit o ofertă din partea unei companii, ofertă ce nu s-a concretizat în cele din urmă, în mare parte din cauza mea, simțind că nu rezonez cu cerințele pe care ei le aveau. Așadar, această dorință a rămas iar on hold până acum cateva zile, când, în mod spontan, am ales să mă prezint la interviul organizat de Wizz Air. Sunt o persoană care crede foarte mult că lucrurile se întâmplă la momentul potrivit, fără a forța nimic. Mi-am jucat cartea și se pare că a fost cea câștigătoare.

Cum a decurs recrutarea pentru tine?

Fiind o decizie spontană, m-am dus fără așteptări prea mari. Îmi place să iau parte la diferite acțiuni de dragul experienței, și cu acest gând m-am dus și de această dată. Ziua interviului a fost solicitantă, copleșitoare, plină de emoții. Știam deja că interviul companiei Wizz Air este unul dintre cele mai complexe intreviuri organizate de o companie aeriană, și, deși credeam că m-am dus acolo pregătită emoțional, ajungând în mijlocul altor 150 de candidați care arătau exact ca mine, lucrul acesta m-a copleșit. În cele din urmă am reușit să mă adun, să mă concentrez și satisfacția a fost cu atât mai mare când la sfărșitul zilei am reușit să mă clasez printre ultimii 20 de finaliști.

Ce probe de la interviu ti-au ridicat cele mai mari probleme?

A fost o zi plină, în jur de 150 de candidați, 13 ore de interviu, 4 probe, toate având un rol deosebit de important în procesul recrutării. Cred că cea mai grea probă, pentru mine, a fost chiar prima probă. Nu ca nivel de dificultate, ci pentru că, din punctul meu de vedere, este o probă oarecum subiectivă. Este primul contact cu recrutorii din acea zi, oameni cu un background în aviație și multe ore de zbor la activ, care știu exact ce tip de personalitate caută pentru acest job. Așadar, ai intre 30 sec – 1 minut să te prezinți și să fii suficient de convingător că tu ești ceea ce caută. Aproximativ 60% dintre candidați pleacă după această probă deci trebuie să fii foarte pregătit și să reușești să le captezi atenția din prima. După această probă, au urmat proba de role play și proba de grup care mie mi s-au părut mai ușoare comparativ cu aceasta.

Ce ne poti spune despre oferta Wizz Air?

După cele trei probe în urma cărora am mai rămas 20 de candidați, a urmat apoi o prezentare a companiei ce a inclus informații despre companie, training, pachet salarial și alte beneficii oferite de companie. Trainingul durează în jur de 6 săptămâni, primele două se desfășoară în afara țării, într- o locație pe care o alegi tu, dintre cele care îți sunt puse la dispoziție, la fel și data la care te poți alătura. După cele două săptămâni în urma cărora, după examenele finale, obții licența de zbor de la Autoritatea Aeronautică Civilă, urmează încă 4 săptămâni de training intern, ce se desfășoară în altă locație în funcție de baza pe care ți-ai ales-o. Cea mai bună parte a acestui job este că îți oferă posibilitatea să călătorești mult mai des decât, poate, o faceai până să te angajezi. Chiar dacă este o companie low-cost, ce operează doar zboruri de tip turn-around, ai suficient de mult timp liber, în care poți călători în toată Europa, în baza unor bilete gratuite sau a unor discount-uri destul de mari, pentru tine și familia ta. Și multe alte beneficii ce vă vor fi explicate în momentul începerii trainingului.

18-19 Septembrie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

Ce experienta anterioara aveai, inainte de a merge la interviul Wizz Air?

La interviul final, ce se desfășoară pe baza CV-ului, se pune accentul și pe experiența anterioară a candidatului. La mine a contat foarte mult experiența acumulată în Customer Service, atenție, în cadrul aceleiași companii. Ei au nevoie de oameni care să le dea și sentimentul de siguranță și stabilitate. Au fost persoane care nu au trecut interviul final, deși și-au demonstrat abilitățile la probele anterioare, pentru ca aveau un CV de trei pagini pline cu joburi la care au stat perioade de timp foarte scurte. Este adevărat că orice experiență este relevantă, dar sfatul meu este să vă axați pe cele are au contat mai mult. Sometimes, less is more. Trust me! Experiența cu oamenii, acțiunile de voluntariat, avansarea mea rapidă în companie în baza performanțelor mele, lucruri pe care am știut să le evidențiez în cadrul interviului, au făcut să conteze enorm. Este important să știți să valorificați fiecare experiență și să o transformați într-un atuu pentru interviu.

Consideri ca participarea la cursul Cum Ajungi Stewardesa te-a ajutat la interviu?

Mă bucur enorm de mult că am avut ocazia să particip la acest curs. Pe lângă faptul că am avut ocazia să cunosc oameni extraordinari, cu care am legat prietenii frumoase, am primit informații relevante care, în cazul meu, chiar au făcut diferența între mine și restul candidaților. Încă nu imi vine să cred că luna trecută eram în sala de curs, entuziasmată că am ales să fac pasul ăsta și cu norocul de a ocupa ultimul loc disponibil în cadrul cursului , iar acum mă pregătesc să imi fac bagajele pentru că, în mai puțin de trei săptămâni am un zbor dus cu destinația Budapesta. O mare parte din reușită o datorez echipei Cum Ajungi Stewardesă, mai ales Cristinei, un om minunat și un trainer cu multă experință, care a reușit să îmi dea și mai multă încredere în mine și pentru asta îî multumesc.

Ce le poti spune celor care isi doresc acest job? Ceva sfaturi utile?

Celor care își doresc un job în aviație le recomand să își încerce norocul la următoarele interviuri, să aiba încredere în ei, să se prezinte pregătiți dar în același timp să fie naturali, să fie optimiști în cazul în care răspunsul nu va fi pozitiv din prima și acest lucru să nu îi descurajeze, ba din contră, să fie atenți unde au greșit pentru a putea corecta și data viitoare să fie și mai încăpățânați și desigur, în cazul în care au acestă posibiliate să participe la aceste cursuri, pentru că îți oferă toate infomațiile necesare de care ai nevoie pentru a trece cu bine orice interviu organizat de o companie aeriană. Dragilor, fiți răbdători și curajoși pentru că fiecare are momentul lui de glorie și atâta timp cât vrei, dorințele se materializează ușor dar sigur! Sper ca toți cei ce vă doriți să vă primiți aripile și să ne vedem cu bine printre nori. And remember! The sky is not the limit anymore !

18-19 Septembrie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

Nu sunt comentarii

Comenteaza