Interviu cu Ana-Maria, fosta cursanta, viitoare stewardesa Wizz Air

7 ianuarie 2020

 

Ana-Maria a participat la cursul nostru de pregatire pentru interviu si a obtinut rapid implinirea visului ei: acela de a zbura si de a imbraca uniforma de stewardesa. Cu multa rabdare, tenacitate si un zambet larg pe chip in fiecare moment, acum se pregateste sa inceapa trainingul Wizz Air. Ne spune mai jos cum a reusit!

  1. Ana-Maria, te numeri printre cei care si-au dorit sa faca aceasta meserie inca de mic-copil?

Nu este un vis din copilarie (nu m-am uitat cand eram micuta la filme cu stewardese), ci am descoperit aceasta pasiune abia cand am inceput sa zbor, pe la varsta de 18 ani. Am fost fascinata imediat de aceasta lume, de avione si de acele fete aranjate mereu, intr-o uniforma perfecta. Asa ca de fiecare data cand calatoresc simt fluturasi in stomac (o sa fiu mereu indragostita de aviatie).

2. De ce ai ales Wizz Air pentru a-ti incepe cariera in aviatie?

Am aplicat la Wizz Air pentru ca vreau sa raman in Romania alaturi de familie si de sotul meu si sa fac ceea ce iubesc in acelasi timp. Niciodata nu am fost atrasa de companiile din Orient, deci nu am de gand sa aplic nici pe viitor la o alta companie aeriana. Imi place mult Wizz air, imi place pentru ca echipa este tanara, te fac sa te simti ca intr-o familie, plus ca iti ofera si multe beneficii si posibilitatea de a calatori pe cont propriu.

18 ianuarie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul Wizz Air, cu Cristina Toader si Ana-Maria Tutoveanu, ambele foste stewardese Wizz Air. Detalii si inscrieri aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-pregatire-wizz-air/

3. Cum a decurs interviul Wizz Air pentru tine?

Aceasta a fost a doua recrutare la care am aplicat, la primul interviu am fost eliminata inca de la prima proba. Insa acum am lasat emotiile acasa, am fost naturala, zambitoare si curajoasa. Am fost primul candidat care a intrat in sala, avand pe tot parcursul recrutarii numarul 1 pe fisa de inscriere (am simtit inca de la inceput ca o sa fie numarul meu norocos). La prima proba – cea de prezentare personala – am facut si o gluma cu recrutoarele Denise si Ioana, spunand “nimeni nu vrea sa intre” facandu-le sa zambeasca. Ziua interviului a fost una obositoare, care s-a terminat undeva in jurul orei 18:00. Au fost 100 de candidati, care au dat tot ce aveau mai bun, dar la finalul zilei doar 12 persoane am reusit sa ajungem la interviul final, asa ca a trebuit sa arat tot ce pot.


4. Felicitari pentru reusita! Crezi ca vei intampina probleme cand vei incepe sa zbori?

Sunt foarte fericita ca am reusit, abia astept sa imbrac uniforma roz, sa-mi cunosc colegii. Nu cred ca o sa intampin probleme, dar daca o sa se intample, sigur o sa fac fata si o sa trec peste toate cu bine, dar lucrand cu oamenii zi de zi in zona de retail, tot timpul intalnesc oameni diferiti, cu multe nemultumiri, asa ca ma voi descurca cu siguranta. Cu programul ma voi adapta deoarece si acum lucrez in ture, reusind sa fac fata cu brio orelor in care stau foarte mult in picioare.

5. Ce crezi ca a contat la interviu, astfel incat dintre 100 de candidati, ai fost aleasa?

La interviu cred ca a contat cel mai mult curajul si naturaletea. Ca am intrat prima la toate probele, ca mereu am incercat sa rezolv situatiile grele, oricat de mult au incercat recrutoarele sa ma incurce, mereu gaseam un argument. Si inca un plus, sinceritatea de la finalul interviului, unde unele intrebari te puneau in fata faptului implinit si trebuia sa raspunzi cum credeai tu ca este cel mai bine.

6. Ce sfaturi le poti oferi celor care isi doresc o cariera in aviatie?

Sa creada in visul lor, sa se pregateasca foarte bine, sa nu se uite la ceea ce fac alti candidati in ziua interviului, sa raspunda cum cred ei ca este cel mai bine la intrebarile puse de recrutori. Sa nu se descurajeze daca sunt eliminati si MULT SUCCES!!!

18 ianuarie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul Wizz Air, cu Cristina Toader si Ana-Maria Tutoveanu, ambele foste stewardese Wizz Air. Detalii si inscrieri aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-pregatire-wizz-air/

Nu sunt comentarii

Comenteaza