Interviu cu Delia, fosta cursanta, viitoare stewardesa Wizz Air

13 ianuarie 2020

 

Pe Delia am cunoscut-o la cursul de pregatire Cum Ajungi Stewardesa. Decisa inca de la inceput ca isi doreste o cariera ca stewardesa la Wizz Air, cu o engleza excelenta si un zambet permanent pe chip, tot ce a avut nevoie ca sa isi implineasca visul, a fost putina ghidare. De care a tinut cont si a aplicat cu succes toate sfaturile primite, la interviul Wizz de la Iasi. Astfel, Delia a obtinut jobul de stewardesa Wizz Air si se pregateste acum de inceperea trainingului.

1. Delia, cum ti-a venit ideea de a porni pe acest drum, in aviatie?

Ideea de a deveni stewardesa mi-a fost insuflata prima dată de mama mea. Discuția a venit când eram mai mica, prin gimnaziu, când stăteam împreună cu ea la TV și am văzut un reportaj despre meseria de însoțitor de zbor. Mi-a spus „Cum ar fi să te faci stewardesa?” iar eu am fost încântată de idee, însă nu m-am mai gândit după prea mult la ea, rămânând ca o opțiune de viitor. Apoi a urmat liceul, iar eu deja începusem să mă gândesc serios la ce voi face în viitor, iar gândul de a deveni însoțitor de zbor imi surâdea din ce în ce mai mult. Am început să merg inițial la voluntariate pentru a căpăta experiență pentru CV, însă a început să îmi placă cu adevărat să fac asta. Au fost foarte benefice, ultimul voluntariat pe care l-am făcut a avut loc fix in hotelul unde s-a ținut interviul, și am mentionat asta la interviul final.

2. De ce ai ales Wizz Air ca sa iti incepi cariera ca stewardesa?

Am aplicat la Wizz Air la baza din Iași deoarece prima data cand am călătorit cu avionul a fost cu un avion Wizz și mi-au placut enorm uniformele și modul in care arătau stewardesele. Totodată sunt și aproape de casa, și consider ca e compania potrivita pentru mine, la momentul potrivit.

3. Cum a fost ziua recrutarii pentru tine?

Interviul de recrutare a fost de tip Assesement Day. Am încărcat pe site-ul lor pozele profesionale facute la cursul Cum ajungi stewardesa, la fel si CV-ul lustruit la curs, si in scurt timp am primit invitația la interviu. Am ajuns la hotel devreme, asa cum se si cere. Recrutorii observa asta chiar dacă noi poate nu ne dam seama. Am avut emotii foarte mari, însă vorbind cu ceilalți participanți la interviu mi-am dat seama ca nu eram singura emoționată. La proba personală am pregatit un discurs pe care l-am facut tot in cadrul cursului, iar după ce l-am spus una dintre recrutoare mi-a zis „Nice speech!”, însă s-au amuzat puțin deoarece am mentionat un slogan al companiei care era mai vechi. La proba de role play am avut o situație discutată în cadrul cursului, de care am trecut cu bine, la fel si la cea de lucru in echipa. După aceste probe, din 30 de participanți am rămas doar 4. Dintre care 3 persoane eram de la curs. Pentru interviul final mi-am pregătit niște răspunsuri de acasa, însă am fost atât de emoționată încât nu am mai spus ce mi-am plănuit, ci am fost foarte sinceră, am mai facut si mici gafe, însă recrutoarele s-au amuzat si totul a mers bine.

Daca vrei sa te pregatesti pentru interviul Wizz Air, te asteptam la cursul intensiv de o zi, pentru interviul Wizz Air, pe 18 ianuarie. Detalii si inscrieri aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-pregatire-wizz-air/

4. Felicitari, Delia! Cum crezi ca se va schimba viata ta, dupa ce vei incepe sa zbori?

Sunt foarte entuziasmată sa incep aceasta meserie. Nu ma astept sa imi fie prea usor, dar nici extrem de greu deoarece sunt o fire dinamică iar zborurile si programul haotic nu ma deranjează. Cred ca cele mai grele situatii pe zbor vor fi cele cu pasagerii dificili sau urgențele medicale.

5. De ce crezi ca ai fost aleasa tu, dintre atatia candidati? Ce a facut diferenta?

Cred ca cel mai important lucru la interviu este sa fii mereu amabilă și zambareata. Trebuie să emani cu sinceritate dorința de a obține jobul si sa fii tu însati. Conteaza foarte mult sa ajungi la timp, sa ai îmbrăcămintea adecvată si sa fii politicoasă, sa nu iesi in evidenta prea tare cand vorbesti cu ceilalți si sa fii in special amabilă cu toată lumea, sa iti pui in evidenta skill-urile de customer care.

6. De ce ai ales Wizz Air si nu o companie din Orient?

Am ales compania din Europa deoarece sunt aproape de casa, aici in Iași, si voi putea sa imi termin facultatea cu bine, in timp ce voi avea si meseria pe care mi-am dorit-o.

7. Ce sfaturi le poti oferi celor care isi doresc un job de stewardesa?

Pe cei care își doresc această meserie îi sfătuiesc să meargă la interviuri oricand au ocazia, să meargă de asemena la cursul Cum ajungi stewardesa, să profite de orice experiență cu oamenii pe care au avut-o deoarece este un avantaj foarte mare, și să fie mereu zambăreți și amabili la interviu. Just go for it!

18 ianuarie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul Wizz Air, cu Cristina Toader si Ana-Maria Tutoveanu, ambele foste stewardese Wizz Air. Detalii si inscrieri aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-pregatire-wizz-air/

Nu sunt comentarii

Comenteaza