Interviu cu Doinita, stewardesa la Emirates

27 august 2018

 

Pe Doinita am cunoscut-o la cursul de pregatire Cum Ajungi Stewardesa, acolo unde, cu un zambet mare si mult optimism, a absorbit fiecare informatie si a exersat constant toti pasii pentru a reusi cat mai curand sa isi implineasca visul de a deveni insotitor de bord. Dupa doar 2 luni, Doinita a avut de ales intre 2 joburi, fiindca a obtinut atat jobul de stewardesa Qatar cat si pe cel de la Emirates. A ales compania cu baza in Dubai si ne spune mai jos cum au decurs recrutarile si ce a facut-o sa aleaga Emirates. Iata povestea ei:

  1. De ce ai ales aceasta meserie? De ce te-ai indreptat spre jobul de stewardesa?

Mi-am dorit dintotdeauna sa devin stewardesa pentru ca marile mele pasiuni au fost mereu limbile straine si calatoritul. Despre jobul de insotitor de bord am aflat intr-un moment ciudat al vietii mele, atunci cand nici nu trebuia sa fiu in Romania, de accea am simtit ca asa trebuia sa fie, ca lucrurile se intampla cu un motiv! Iar din experienta din ultimii trei ani in customer service am realizat si faptul ca imi place sa lucrez cu oamenii. Ceea ce m-a atras cel mai mult de fapt la acest job este faptul ca voi invata ceva nou si voi fi intr-un loc diferit zilnic.

2. Pe 31 august vei lasa viata din Romania si iti vei impacheta viata in 2 valize cu destinatia Dubai. Vei ajunge stewardesa la Emirates. Ne poti spune cateva detalii despre recrutare?

Interviul pentru Emirates a fost placut, am fost relaxata si probabil de aceea am si reusit. Recrutoarea a fost o persoana rabdatoare cu noi si ne-a oferit multa incredere pe tot parcursul zilei de interviu. Pot spune ca interviul nu a fost dificil, eram atat de bucuroasa ca sunt acolo incat am simtit ca nu are ce sa iasa rau. Iar proba de grup si cea in care a trebuit sa ne prezentam colegul mi-au placut cel mai mult pentru ca asa am putut sa imi cunosc si colegii. Recrutarea a durat o zi, de dimineata pana seara, a fost un proces indelungat dar placut. Am simtit atatea emotii in jur, dar si multa oboseala, incat la un moment dat am reusit sa ne incarcam unii pe altii cu energie. Cred totusi ca ce a contat cel mai mult in fata recrutorilor a fost atitudinea pozitiva si relaxata cat si participarea mea la Cursul de pregatire Cum Ajungi Stewardesa, de unde am plecat mult mai pregatita si am avut incredere in mine.

3. Te numeri printre putinii care au chiar de ales intre mai multe companii aeriene, iar tu ai avut de ales intre 2 dintre cele mai bune din lume, pentru ca ai obtinut atat jobul de stewardesa Emirates cat si pe cel de la Qatar. De ce ai renuntat la Doha pentru Dubai?

Am ales Emirates pentru ca aici imi doream cel mai mult de fapt, pentru asta m-am pregatit. De asemenea si pentru ca imi place mai mult Dubaiul decat Doha, orasul fiind ceva mai cosmopolit. Pe de alta parte, in Dubai am deja cunoscuti si la Emirates ma vor putea vizita si prieteni, sau tatal meu. La Qatar acest lucru nu ar fi fost posibil, regulile in aceasta companie fiind mai stricte decat la Emirates.

4. In sfarsit ajungi stewardesa. Crezi ca iti va fi usor in noua meserie? Crezi ca vei intampina dificultati o data cu mutarea in Dubai?

Nu cred ca exista un aspect de care sa imi fie teama in noul job, sper ca voi reusi sa ma adaptez si sa invat cat mai mult despre domeniul aviatiei. Singura teama este intr-adevar dorul de cei dragi, care va fi un adevarat impediment.

5. Ce le poti spune celor care incearca sa obtina inca acest job?

Sfatul meu este sa nu renunte daca isi doresc acest job, de stewardesa, sa incerce pana cand vor reusi. De asemenea sa fie ei insisi in fata recrutorilor, fara alte eforturi sau emotii. Cred ca nimic nu este imposibil si oricine isi doreste va putea reusi!

Felicitari, Doinita si zboruri line in uniforma Emirates!

CURS DE PREGATIRE EMIRATES

23 martie – Curs de pregatire pentru interviul Emirates, de o zi, tinut la Bucuresti. Ne ocupam de pregatirea ta pentru interviu, simularea noilor probe, rezolvarea acestora si realizarea CV-ului. Verificam pozele si oferim feedback individual. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/23-martie-curs-pregatitor-emirates/

CURS DE PREGATIRE WIZZ AIR

24 martie – Curs de pregatire pentru interviul Wizz Air, de o zi, tinut la Bucuresti. Ne ocupam de pregatirea ta pentru interviu, simularea probelor, rezolvarea acestora si realizarea CV-ului. Verificam pozele si oferim feedback individual. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/24-martie-curs-de-pregatire-pentru-interviul-wizz-air-2/

CURS DE PREGATIRE TOATE COMPANIILE AERIENE

13-14 aprilie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/13-14-aprilie-curs-de-pregatire-intensiv-pentru-interviul-la-o-companie-aeriana/

Nu sunt comentarii

Comenteaza