Interviu cu Elena – fosta cursanta – viitoare stewardesa Wizz Air

1 septembrie 2023

Pe Elena am cunoscut-o acum o luna, la cursul Cum Ajungi Stewardesa. Empatica, zambitoare si curioasa, a fost o cursanta ideala: pregatita si rabdatoare. Avea toate atuu-urile unei stewardese astfel ca nu a fost o surpriza cand a obtinut jobul de insotitor de bord Wizz Air inca de la prima incercare. Mai jos ne spune cum a reusit:

De ce ai ales aceasta cariera, de stewardesa?

Am visat la cariera de insotitor de bord inca din liceu, dupa ce am vazut cateva articole de pe site-ul cumajungistewardesa.ro. Ulterior am ajuns sa zbor cu cei de la Wizz Air, unde am avut placerea sa intalnesc o stewardesa care a ajutat o mama cu un bebelus care plangea. L-a luat in brate si i-a facut turul avionului. Imaginea bebelusului razand la ea in brate m-a impresionat profund. Atunci m-am decis sa particip la interviul celor de la Wizz Air pentru a putea lasa amintiri frumoase oamenilor.

Cum a fost recrutarea Wizz Air la care ai participat?

M-am prezentat la evenimentul de recrutare Wizz Air la o luna dupa ce am terminat cursul ,, Cum ajungi stewardesa”. Am inceput la 9:00 si am terminat la 14:30. Au fost 4 probe si 24 de candidati. Dupa ce a avut loc prezentarea companiei pe scurt, am inceput sa intram in sala pe rand pentru a ne prezenta. Am intrat a 7-a, fara emotii si increzatoare ca va fi bine. Pot spune ca momentele de asteptare dintre probe erau destul de tensionate pentru ca ii vedeam pe ceilalti candidati destul de emotionati. M-a ajutat mult sa stiu ce urmeaza dupa fiecare proba, oferindu-mi un sentiment de incredere.

16-17 septembrie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/.

A fost vreo proba care ti-a ridicat probleme?

Am plecat spre evenimentul de recrutare cu un sentiment de siguranta ca toate probele vor decurge intr-un mod pozitiv si cat mai usor pentru mine. O proba la care am avut cateva emotii a fost interviul final deoarece eram destul de obosita de la celelalte probe dar pot spune ca a decurs destul de bine, ba chiar am facut si o gluma legata de faptul ca am fost numarul 7, numarul perfectiunii. Cred ca a contat mult faptul ca am avut o atitudine pozitiva si ca am scos in evidenta experienta mea in customer service.

Recrutorii ne-au prezentat detaliile legate de training, ce optiuni avem, detalii legate de contract, detalii legate de program , baza pe care o alegi si pe care o poti schimba ulterior. Training-ul este experienta pe care o astept cu sufletul la gura deoarece voi cunoaste oameni noi si voi invata mai multe despre aviatie.

Aveai experienta de lucru inainte de a participa la interviul Wizz Air?

Am experienta un 1 an in customer service. Am lucrat la un fast food si intr-un call center. De asemenea, am facut voluntariat 4 ani. Consider ca experienta a facut diferanta in ceea ce priveste interviul si ca ma va ajuta mult si in viitor.

De ce crezi ca ai fost aleasa tu, dintre toti candidatii?

Am venit la interviu avand siguranta informatiei pe care o detineam in urma participarii la curs, cu o atitudine pozitiva si cu experienta in customer service in spate. Consider ca sunt o persoana sociabila, empatica si atenta la detalii si asta ma face pe mine un candidat potrivit pentru acest tip de job.

Zambetul este arma secreta care nu trebuie sa va lipseasca. Atitudinea pozitiva, increderea in sine si gandul ca sunteti tot mai aproape de implinirea visului vostru sunt elementele care vor face diferenta la interviu. Participarea cu alti candidati nu trebuie perceputa ca o competitie, ci mai degraba ca pe o oportunitate de a arata ca esti potrivit pentru rol. Un ultim sfat ar fi faptul ca pregatirea este esentiala si ca toate cerintele companiei in ceea ce priveste participarea la interviu, sa fie respectate.

16-17 septembrie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

Lista interviurilor Wizz Air le poti gasi aici: https://careers.wizzair.com/content/EventsCabinCrew/?locale=en_US

Nu sunt comentarii

Comenteaza