Interviu cu Elena – fosta cursanta – viitoare stewardesa Wizz Air

27 ianuarie 2023

Vesela, zambitoare si ambitioasa. Asa ar trebui sa fie orice stewardesa si asa este si Elena, care dupa cursul Cum Ajungi Stewardesa a reusit sa treaca cu succes interviul de angajare de la Wizz Air. Mai jos ne spune povestea ei si ce a facut-o sa reuseasca sa isi implineasca acest vis.

1.Cum ai decis sa participi la interviul Wizz Air si sa alegi acest drum, de insotitor de bord?

Am decis să particip la interviul Wizz Air, deoarece nu mai voiam să amân șansa de beneficia de oportunitățile pe care le am în acest moment. Urmăream de mai mult timp lista interviurilor pentru aceasta companie, Wizz Air oferind posibilitatea de a lucra din țară, fiind astfel în continuare aproape de familie.

Întotdeauna mi-am dorit să călătoresc, să descopăr oameni noi si să îi ajut, atât cât pot. În liceu, eram hotărâtă să devin ghid turistic și am realizat demersuri în acest sens, astăzi fiind licențiată în Geografie, însă cu timpul mi-am dat seama că este un job „mic” pentru visele mele de a descoperi întreaga lume. În momentul în care a venit întrebarea: „Ce vei face de acum?”.

După încheierea celor 5 ani de facultate, am realizat că locul meu nu va fi niciodată într-o agenție de turism sau în spatele unui birou, ci interacționând cu oamenii și călătorind în același timp. Așadar, am început să mă informez despre ce oportunități am, până am ajuns la jobul de însoțitor de bord. La sfârșitul liceului, a fost un moment în care eram dispusă să fac primul pas pentru a fi însoțitor de bord, știam în mare ce presupune acest lucru, însă nu eram pregatită și credeam că este un vis greu de împlinit. În urma anilor de facultate, mi-am dat seama că acea dorință de a fi stewardesă nu a dispărut niciodată și am decis să fac orice pentru a-l îndeplini.

2.Cum a decurs recrutarea pentru tine?

Procesul de recrutare a fost plin de emoții. După fiecare probă, aștepți cu nerăbdare să vezi dacă ești pe lista norocoșilor și dacă drumul tău continuă. Atât recrutorii, cât și ceilalți participanți au creat o atmosferă foarte placută, prin urmare timpul a trecut destul de repede. Durata întregului interviu a fost în jur de 8 h, cu tot cu pauze. Momentele cele mai grele au fost cele in fața recrutorilor, clipele în care trebuie să dovedești cât de mult îți dorești acest job și cât de bun ești pentru el.

A fost una din cele mai încărcate zile din viața mea, din punct de vedere emoțional.

25-26 Martie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

 

3.Ce probe ti-au ridicat cele mai mari probleme?

Probele au fost conform așteptărilor. Participarea la cursul „Cum Ajungi Stewardesă” a fost pregătirea perfectă pentru a face față interviului, deoarece în cadrul acestuia am simulat cele 4 probe. Cu toate acestea, în momentul interviului, emoțiile te copleșeșc. Proba pe care, personal, am regăsit-o cea mai grea a fost proba de role play, deoarece situațiile date au fost mai dificile față de așteptările mele.

4.Ce ne poti spune despre oferta Wizz Air?

Cele mai multe informații despre oferta Wizz Air le-am primit înainte de ultima probă, cea a interviului final. Ne-au fost prezentate în detaliu toate avantajele de a fi stewardesă în cadrul companiei Wizz Air. Are cea mai buna ofertă pentru cei care vor să devină însoțitori de bord și să profeseze în România. Trainigul se desfășoară pe o perioadă de 5 săptămâni, fie la baza pentru care aplici, fie în altă țară, dacă ești dispus să călătorești. Ei oferă aceasta posibilitate flexibilă pentru acele persoane care nu doresc sa aștepte mult timp pentru a începe trainingul. Wizz Air acoperă costurile de cazare și transport pentru training doar în cazul în care vei participa la acesta în altă țară, diferită de cea de reședință.

Programul de lucru poate fi flexibil sau fix, rămâne la alegerea fiecăruia, însa în ambele variante, acesta este realizat automat de un calculator.

5. Ce experienta anterioara aveai, inainte de a merge la interviul Wizz Air?

Nu am avut o experiență anterioară a unui interviu complet. A fost al doilea interviu pentru o companie aeriană și primul interviu la Wizz Air. Prima dată când am aplicat pentru un interviu a fost la Qatar Airways, am participat la prima probă, cea de prezentare personală, însă fără succes.

6. Care crezi ca au fost atuu-rile tale, pentru care ai si obținut jobul?

Din punctul meu de vedere, un atuu important în obținerea jobului a fost reprezentat de multitudinea limbilor străine vorbite: engleză, franceză și spaniolă. Recrutorii m-au întrebat despre acest aptitudini și care este motivul pentru care cunosc limba spaniolă la un nivel foarte avansat.

Pe lângă acest atuu, un rol important l-a avut naturalețea și ambiția mea. Pe toata durata interviului, recrutorii doreau să identifice felul de a gândi a participanților, colaboarea în echipă și modalitatea de gestionarea a diferitelor situații. Contează enorm să fi tu insuți, să răspunzi cât mai natural și să se observe cât de mult îți dorești acest job.

7. Ce le poti spune celor care isi doresc acest job?

Pentru toți cei care iși doresc acest job de insoțitor de bord, trebuie să fie pregătiți să își schimbe viața complet și să renunțe la ideea că acest job este foarte ușor. Este nevoie de pasiune, ambiție și determinare pentru a reuși, împreună cu dorință de a se dezvolta continuu ca și persoană. Este un job ce include disciplină, muncă și responsabilitate. Fiecare dintre noi are un vis, iar dacă visul tău este acesta, nu renunța la el, indiferent de numărul obstacolelor întâlnite pe drum, niciodată nu este prea târziu.

25-26 Martie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

Nu sunt comentarii

Comenteaza