Interviu cu Gabriela – fosta cursanta – actuala stewardesa Etihad Airways

13 noiembrie 2019

 

Pe Gabriela am cunoscut-o imediat dupa ce a terminat liceul, cand a venit plina de incredere la cursul Cum Ajungi Stewardesa. Zambitoare si pregatita pentru a imbraca uniforma de stewardesa, a fost printre primele cursante care a si reusit acest lucru. A avut o experienta scurta la Ryanair, apoi a trecut cu succes de interviul Smartwings, unde a invatat ce inseamna sa fii stewardesa, la Praga. Insa, chiar de la inceput, ea a stiut ca isi doreste sa zboare ca stewardesa in Orient, dar nu avea inca varsta necesara.

Visul i s-a implinit insa mai devreme decat spera si inca de la 20 de ani a fost acceptata sa zboare pentru Etihad! Astfel, primul ei zbor in uniforma mov a fost chiar in ziua in care a implinit 21 de ani! Iata cum a reusit!

Gabriela, cum te-ai gandit sa ajungi stewardesa? A fost un vis din copilarie sau ideea a aparut mai tarziu?

Nu este un vis de când eram copil. Din contra, prima data când am zburat, am spus ca eu niciodată nu ma voi face stewardesă. Însă cum „niciodată sa nu spui niciodată” mereu funcționează – de fiecare data când am spus ca niciodată nu voi face ceva, mai devreme sau mai târziu, am ajuns sa fac fix acel lucru. Dacă a pornit de la un „niciodată nu m-as face stewardesă”, acum am ajuns la „nu m-as vedea lucrand altceva”. Și uite așa de la primul zbor la stewardesă Ryanair, aviația mi-a intrat in suflet și chiar dacă am avut tentativa de a face altceva, am revenit cu mare drag in acest domeniu!

Ce crezi ca te-a ajutat sa obtii jobul de stewardesa? De ce te-au ales tocmai pe tine recrutorii (de atatea ori -Ryanair, Smartwings, Etihad), ce a facut diferenta dintre tine si ceilalti candidati?

Sinceră sa fiu, probabil atitudinea este cea care face diferența. Cu cât ești mai relaxat, mai sigur pe tine și nu te pierzi, cu atât ai mai multe șanse. Am învățat ca nu e cazul sa ma panichez la un simplu interviu, îmi pastrez stresul pentru alte situații, cum ar fi un incendiu la bord, sau o evacuare de urgentă. Am fost ironica! Dar am vrut sa fac o mică comparație, consider ca pentru o stewardesă este vital sa poți sa-ți păstrezi calmul, dacă tu te pierzi la interviu, clar ai dat dovada ca intr-o situație mai dificila nu vei face fata. Am învățat sa-mi controlez emoțiile și asta a fost cheia „succesului”.

7-8 Decembrie 2019 sau 25-26 Ianuarie 2020 – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

Cum a fost interviul Etihad?

Interviul s-a desfasurat ca toate recrutarile din Orient. Am avut la prima proba partea de  CV-drop și am vorbit in jur de 10 minute legat de CV, după aceea am primit o întrebare random despre ce părere am despre mâncarea organica, după care a urmat proba de reach test. Am intrat apoi in sala și am dat testul de engleză, si abia după test s-a făcut prima eliminare. A urmat proba de grup și s-a mai făcut o eliminare. Ca situatii, la proba de grup am avut o imagine cu un oraș, noi trebuia sa poziționăm 15 instituții in oras și după -“surpriza”- a trebuit sa scoatem 3 cladiri din oras ca sa punem aeroportul. După proba de grup a urmat o prezentare a companiei legată de salariu și viața in Abu Dhabi si ca stewardesa și următoarea zi de dimineața interviul final ❤️.

In aceeași zi cu interviul final am primit si Golden Call ca am reusit! ❤️ Recrutorii sunt minunați, nu a fost nici măcar o secunda nevoie sa ma gândesc ca trebuie sa zâmbesc sau sa spun ceva, ei te făceau sa fii foarte natural și sa vina totul spontan. A fost cea mai frumoasa experiența de la vreun interviu și asta doar datorită recrutorilor. Vârsta minima pentru Etihad este 21 de ani, însă eu mi-am încercat norocul mai devreme pentru ca îmi doream extrem de mult acest job și am fost acceptata de la 20 de ani, am terminat training-ul când aveam încă 20 de ani și in ziua in care am făcut 21 de ani am avut si primul meu zbor ❤️. Cadou!

Ce diferente observi intre companiile din Europa (unde ai avut sansa sa lucrezi) si cele din Orient?

Diferențele sunt majore, nici măcar nu pot compara. Viața este total diferită și ma bucur de fiecare moment. Acum o săptămâna eram in Australia, acum sunt in Thailanda…ce îți poți dori mai mult de atât? Ceea ce fac acum pentru mine nu este un job, este un hobby, fac asta cu cea mai mare plăcere ❤️. Companiile din Orient îți oferă mult mai multe beneficii decât cele din Europa, in schimb zborurile din Europa sunt mult mai ușoare decât cele de aici și partea cea mai rea este ca nu prea poți lega prietenii, niciodată nu te potrivești cu nimeni la roster ca sa puteți sa ieșiți sau sa petreceți ceva timp împreuna. In schimb pe zboruri am avut numai echipaj super drăguț și ne-am bucurat de fiecare data cu toții de orașele in care am avut layover.

De ce ai schimbat Europa pentru Orient (Etihad Airways)?

Am așteptat o grămada de timp sa ajung in Orient pentru ca nu avem vârsta, dar mereu am știut ca îmi doresc sa ajung aici. Am ales o companie din Orient pentru ca aici ai foarte multe oportunități, in primul rând viața de stewardesă la care visează toți, este aici. Aici ai o multime de destinații unde rămâi și poti sa descoperi foarte multe culturi, foarte mulți oameni, foarte multe locuri. Salariul este motivant și roster-ul este făcut foarte bine, chiar dacă ai zboruri foarte lungi, ai timp sa te odihnești și sa o iei de la capăt. Pe lângă toate astea, chiar dacă am tot auzit ca viața in Orient este foarte stricta, as vrea sa spun ca nu e așa. Eu simt ca este vorba doar de respect și apreciez foarte mult asta.

Ce sfaturi le poti oferi celor care inca nu au reusit in acest domeniu?

Pentru cei ce se gândesc sa facă aceasta meserie, trebuie sa aibă foarte multă răbdare. Începând de la interviuri, foarte putini obțin acest job de la primul interviu, trebuie sa aplici, sa cauți, sa te informezi de foarte multe companii, sa dai foarte multe interviuri pana vei fi acceptat la o companie. Atât pot spune, nu renunța! Nu ai pierdut nimic in momentul in care ai avut parte de un eșec, in schimb ai pierdut totul când ai renunțat! Dacă ești o persoana pozitivă și deschisă la lucruri noi, încearcă și vei reuși! Dacă eu am putut sa fac asta, și chiar de trei ori, crede-ma, oricine o poate face! Vreau sa va mulțumesc din suflet fetelor (Cristina si Ana Maria) pentru tot ce am învățat de la voi, pentru faptul ca mereu când am avut nevoie de un răspuns, l-am primit in câteva minute! Recomand cu drag oricărei persoane care dorește sa îmbrace o uniforma de stewardesă sa vina la cursurile voastre, sunteți speciale și ați schimbat viețile multor cursanți! Va doresc mult succes in continuare și sper sa ne auzim și revedem cu bine! ❤️

Gabriela, multumim din suflet pentru cuvintele frumoase, ne bucuram enorm pentru reusita ta! Gabriela a inceput deja sa zboare pentru Etihad Airways! Zboruri line!

7-8 Decembrie 2019 sau 25-26 Ianuarie 2020 – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

Nu sunt comentarii

Comenteaza