Interviu cu Georgiana – fosta cursanta – viitoare stewardesa la Emirates

22 aprilie 2019

 

Pe Georgiana am cunoscut-o in cadrul cursului din luna februarie, atunci cand plina de energie si incredere a participat la pregatirea organizata de echipa Cum Ajungi Stewardesa. Georgiana are profilul stewardesei perfecte: blonda, inalta, cu experienta in customer service si un zambet larg, asa ca i-a convins din prima pe recrutorii Emirates ca este candidatul perfect pentru compania cu baza in Dubai. Asa ca a reusit, inca de la prima participare dupa cursul Cum Ajungi Stewardesa. Mai jos ne spune povestea ei si cum a reusit.

1. Cum si cand ai realizat ca vrei sa ajungi stewardesa? E un vis pe care il aveai de cand erai copil sau ti l-ai descoperit mai târziu?

Pot sa spun ca este visul adolescentei mele, am știut ca asta vreau sa fac încă din liceu, iar cuvântul “pasiune” n-ar putea descrie in totalitate dorința mea de a ajunge însoțitor de zbor. Am analizat încă de la început atat plusurile cât și minusurile acestei meserii și pot spune ca balanța a decurs in favoarea visului meu, precum și sutele de articole de pe site cu povestile de succes, și-au pus amprenta asupra mea.

2. De ce ai ales Emirates?

Dragoste la prima vedere. Îmi aduc aminte când am văzut prima data uniforma și celebra pălărie, care m-au cucerit iremediabil. Avantajele și beneficiile pe care le oferă aceasta companie, oportunitatea de a locui intr-un oraș cosmopolit ca Dubai, zborurile in toate colțurile lumii, m-au convins ca trebuie sa fac parte din marea familie Emirates.

3. Cum a fost interviul de recrutare de la Emirates? 

Din punctul meu de vedere, interviul a fost unul foarte complex, atat in ziua recrutării cât și mai apoi la probele online. In ziua interviului ne-am făcut apariția in jur de 120 de persoane, dintre care am ajuns pana la probele finale doar 13. Probele s-au desfășurat destul de rapid, însă așteptarea rezultatelor am simtit ca se transforma in ore. Am susținut prima proba de CV drop printre primii, care au putut “sa fure” câteva secunde din timpul și atenția de început a recrutoarei Emily pentru a-mi face o introducere și o prima impresie deosebita. Apoi a urmat cea de-a doua proba unde am fost împărțiți in 2 grupe mari și mai apoi in grupe de câte 2, unde fiecare a primit câte o poza cu diferite situații ce pot avea loc la bordul unui avion, cât si Reach testul care a avut loc in timpul acestei probe. La cea de-a treia proba, am fost împărțiți in doua grupuri mari, unde la fel, ne-a fost data o fotografie cu o situație de la bord, pe care trebuia sa o rezolvam ca și echipa, sa lăsam la o parte “leadership-ul” și sa demonstram ca putem ajunge la o concluzie comuna. După aceasta proba, au urmat ore de așteptare pentru decizia finala, și toate detaliile pentru zilele ce urmau, unde a trebuit sa susținem testul psihologic, cel de engleza și interviul final. La finalul zilei eram foarte obosita dar fericita ca am reușit sa trec de toate probele și asta datorită cunoștințelor pe care le-ați oferit in timpul cursului.

13-14 iulie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

4. Ce „probleme” te astepti sa intampini dupa ce vei ajunge in Dubai? Viata este diferita acolo fata de Europa.

Sunt sigura ca primele luni vor fi puțin “challenging”, datorită fluxului mare de informații pe care va trebui sa le asimilez, orelor de zbor, a fusului orar, relocarea in alt oraș, dar știu ca ma voi adapta și voi trece peste toate pentru ca asta e momentul pe care l-am așteptat atat de mult si pentru care m-am pregatit.

5. Ce crezi ca a contat la interviu? Ce a facut diferenta intre tine si ceilalti candidati?

Consider ca a contat foarte mult atitudinea, pozitivitatea, energia și cel mai mult zâmbetul, pe tot parcursul zilei. Pregătirea a contat, știam exact ce sa spun, cum sa spun, cum sa ma comport, toate astea datorită cursului. Nu a fost ușor dar nici greu sa ajung pana aici pentru ca am avut in jurul meu persoane care m-au susținut, au crezut in mine, și iata-ma aici, eu împotriva tuturor, in timpul probelor, trecând de fiecare in parte cu încredere, optimism, ambiție și un zâmbet larg.


6. De ce ai ales o companie din Orient si nu te-ai orientat catre alte companii europene sau din tara noastra? 

Ușor, cine nu ar dori sa lucreze pentru cea mai buna companie din Orient și respectiv din lume?! Mi-a surâs ideea Orientului de la început iar singurul impediment pentru mine a fost vârsta de 21 de ani. Deși puteam sa aplic pentru o companie din România am preferat sa aștept pentru ca am vrut neapărat Emirates și uite ca a fost cu noroc de la prima încercare.

7. Sfaturi pentru cei care vor o cariera in domeniu?

Sfatul meu pentru cei ce își doresc o cariera in aviatie este sa fiți perseverenți, sa aveți încredere in propriile puteri și sa nu renuntati indiferent de obstacole. Dacă într-adevăr sunteți convinși ca asta este drumul vostru, și este ceea ce va doriți, veți reuși! “Belive that You can and You are halfway there!”
See you soon in Dubai!❤️

Georgiana a ajuns in Dubai de cateva zile si se pregateste de trainingul Emirates. O felicitam, ii multumim pentru cuvintele frumoase si ii uram zboruri line!

18 mai – Daca vrei sa te pregatesti pentru interviurile Wizz Air, te asteptam pe 18 mai 2019 la cursul de pregatire intensiv, de o zi, pentru interviul Wizz Air:   https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-pregatire-wizz-air/

18-19 mai – Curs de pregatire English for Cabin Crew Interview. Cursul English for Cabin Crew Interview se adreseaza tinerilor (femei si barbati), cu varsta minima 18 ani, care isi doresc o cariera in aviatie. Nivelul cerut de limba engleza pentru cursul nostru este de nivel incepator-mediu. Daca ai probleme in a te exprima, daca intelegi limba engleza dar iti e teama sa vorbesti sau ai probleme cu pronuntia, Cursul English for Cabin Crew Interview este solutia ideala pentru tine: https://www.cumajungistewardesa.ro/18-19-mai-curs-english-for-cabin-crew-interview/

13-14 iulie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

Nu sunt comentarii

Comenteaza