Interviu cu Giorgiana, fosta cursanta, actuala stewardesa la Ryanair

6 mai 2019

 

Giorgiana a fost mereu cu zambetul pe buze, asa cum ii sta bine unei stewardese – pe parcursul cursului Cum Ajungi Stewardesa, acolo unde am si cunoscut-o. A pus intrebari, a evaluat companiile aeriene si a obtinut jobul de stewardesa rapid, pentru ca si-a insusit toate informatiile primite si a asimilat tot ce avea nevoie ca sa obtina acest job. Singurele emotii pe care le-am avut in ceea ce o priveste, se legau de inaltime (fiind migniona), insa a reusit sa treaca si de aceasta proba iar acum imbraca uniforma Ryanair si s-a mutat in Cipru. Mai jos ne spune cum a reusit sa obtina jobul mult dorit si ce planuri de viitor are.

1. Cum si cand ai realizat ca vrei sa ajungi stewardesa? E un vis pe care il aveai de cand erai copil sau ti l-ai descoperit mai tariu?

Dintotdeauna am fost o persoana visatoare, „cu capul in nori”, admirand tot ce tine de aviatie. Insa am facut un research mai amanuntit cand am zburat pentru prima data cu avionul, atunci cand am simtit o bucurie imensa si mi-am setat ca si obiectiv ca dupa ce voi termina facultatea, voi deveni cea mai buna versiune a mea, pentru a reusi in acest domeniu.

Am terminat asadar facultatea in domeniul economic, insa simteam ca nu imi gasesc locul. Nu mi-am gasit radacinile, insa stiam ca locul meu este printre oameni, intr-un mediu multicultural. Iar astfel m-am inscris la cursul „Cum Ajungi Stewardesa”, cu Cristina Toader, loc in care am primit motivatia de reusita.

Un alt aspect pentru care am ales acest job a fost datorita sentimentului sublim pe care il aveam in timpul decolarii si aterizarii, vedeam zborul ca pe o experienta palpitanta, experienta ce imi starnea mereu interesul catre necunoscut si admiratia pentru cei care lucreaza in domeniul aviatiei.

2. De ce ai ales Ryanair?

Cred ca Ryanair m-a ales de fapt pe mine. Cu o saptamana inainte de interviul Ryanair, am sustinut interviul pentru Qatar Airways, insa am picat la proba de reach test. Astfel mi-am propus ca la urmatorul interviu sa fiu extrem de pregatita si sa reusesc.

3. Cum a fost interviul de recrutare Ryanair?

Interviul l-am sustinut in luna decembrie si a durat o zi. A ramas o zi memorabila, am simtit emotii, bucurie, extaz, dar si extenuare. Ziua a inceput in jurul orei 10:00, cu proba de limba engleza, proba ce mi s-a parut relativ usoara, fiind un test de engleza basic. Am admirat recrutorul, incat la afisarea rezultatelor i-a chemat pe cei care nu au trecut proba si le-a explicat ce trebuie sa imbunatateasca. Am fost in jur de 100-120 persoane la interviu, ulterior am ramas in jur de 50. Ultima proba am sustinut-o la ora 22:00, fiind ultima persoana din sala. Am simtit in acea zi ca voi fi aleasa, mi-am dorit enorm de mult sa imi ating obiectivul si cred ca a contat faptul ca am reusit sa stabilesc chimia cu recrutorul, acesta amintindu-si numele meu cand am intrat la ultima proba.

4. Ce „probleme” te astepti sa intampini in timpul zborurilor si la relocare ?

Cred ca jobul in sine te ajuta sa te adaptezi oricarei culturi diferite de a ta. Programul pe care il am este total diferit de cel anterior insa. Daca la joburile anteriore programul era 9-17, acum lucrez atat dimineata, cat si seara, am zboruri scurte, lungi, iar fiecare zi este marcata de oameni noi, experiente noi.

13-14 iulie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  http://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

5. Ce crezi ca a contat la interviu? Ce a facut diferenta intre tine si ceilalti candidati?

Cred ca a contat faptul ca am fost mereu cu zambetul pe buze. Chiar si dupa 12 ore de asteptare, rabdarea de care care am dat dovada, cat si researchul pe care l-am facut inainte de interviu, iar de altfel faptul ca am respectat indrumarile oferite la cursul „Cum Ajungi Stewardesa”.

6. De ce ai ales o companie din Europa si nu te-ai orientat catre alte companii aeriene?

Pentru urmatorii doi ani, vreau ca Europa sa imi fie „casa”. Avand baza aici, imi este facil sa imi vizitez familia si prietenii. De altfel, sunt in perioada in care ma descopar. Nu sunt convinsa ca imi doresc stabilitate, insa vreau sa imi dau timp pentru a face cea mai potrivita alegere, iar aceasta etapa este exact ceea ce ma face fericita in prezent. Daca vor aparea pe viitor alte oportunitati, cu siguranta voi accepta provocarea.

7. Ne poti spune cateva detalii despre beneficiile pe care le vei avea, tipul contractului, baza?

In primul an nu iti poti alege baza, esti relocat de catre ei, insa am fost norocoasa sa am ca si baza Paphos (Cipru), cu un contract pe doi ani. Fiind o baza mica, am devenit rapid o familie, stiu intotdeauna persoanele cu care voi zbura, am legat prietenii, practic este locul care a devenit „acasa”. A devenit o noua etapa in viata mea, de care sunt mandra si vreau sa ma bucur de tot ce mi se poate oferi. Respectul si zambetul pe buze te ajuta in fiecare situatie si loc.

8. Sfaturi pentru cei care vor o cariera in domeniu?

Sfatul meu este ca intotdeauna sa aiba rabdare si sa porneasca pe acest drum cu inima deschisa, sa si urmeze vocatia, caci daca iti doresti extrem de mult, se va materializa. De altfel, sa nu existe teama de esec, pentru ca este doar o parte din procesul reusitei. Acest job iti ofera o alta perspectiva asupra vietii, cunosti oameni noi, iar amintirile pe care le vei avea vor ramane intimparite in suflet. Nu exista o rutina, fiecare zi este total diferita, iar trainingul intens de 6 saptamani iti va dovedi ca nu este un job oarecare, dobandind extrem de multe informatii ce iti vor folosi pe tot parcursul vietii. Jobul  de stewardesa este in esenta o experienta unica, nu foarte usor de materializat, insa satisfactiile sunt pe masura. „Let your dreams take flight”.

Nu in ultimul rand, vreau sa multumesc echipei „Cum Ajungi Stewardesa” pentru interesul acordat, pentru sfaturi, cat si pentru motivarea de a-mi materializa visul!

Felicitari, Giorgiana si zboruri line!

18 mai – Daca vrei sa te pregatesti pentru interviurile Wizz Air, te asteptam pe 18 mai 2019 la cursul de pregatire intensiv, de o zi, pentru interviul Wizz Air:   http://www.cumajungistewardesa.ro/curs-pregatire-wizz-air/

18-19 mai – Curs de pregatire English for Cabin Crew Interview. Cursul English for Cabin Crew Interview se adreseaza tinerilor (femei si barbati), cu varsta minima 18 ani, care isi doresc o cariera in aviatie. Nivelul cerut de limba engleza pentru cursul nostru este de nivel incepator-mediu. Daca ai probleme in a te exprima, daca intelegi limba engleza dar iti e teama sa vorbesti sau ai probleme cu pronuntia, Cursul English for Cabin Crew Interview este solutia ideala pentru tine: http://www.cumajungistewardesa.ro/18-19-mai-curs-english-for-cabin-crew-interview/

13-14 iulie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  http://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

banner-mobile banner-mobile

Nu sunt comentarii

Comenteaza