Interviu cu Ilinca – fosta cursanta, viitoare stewardesa Primera Air

27 iulie 2018

 

Pe Ilinca am placut-o din primul moment in care am vazut-o la Cursul Cum Ajungi Stewardesa. Timida dar zambitoare, facuse aceeasi facultate ca si mine – Jurnalism – si simteam ca avem multe in comun, in afara de media. Si iata ca asa a si fost. Cu multa ambitie si perseverenta, a obtinut de la primul interviu jobul de stewardesa si acum va imbraca uniforma Primera Air, indeplinindu-si astfel cel mai mare vis: sa zboare! Iata cum a decurs pentru ea interviul si ce a facut diferenta intre ea si ceilalti candidati!

1. Cum si cand ai realizat ca vrei sa ajungi stewardesa? E un vis pe care il aveai de cand erai copil sau ti l-ai descoperit mai tariu?

Sinceră sa fiu, nu mi-am dorit dintotdeauna sa devin stewardesa. Îmi doream sa am pur și simplu un job de birou. De aceea am ales și Facultatea de Jurnalism. Încă de mic copil admiram avioanele pe cer și îmi doream foarte mult sa zbor, însă mi-am putut îndeplini aceasta dorinta abia anul trecut, când am plecat in Gran Canaria in vacanta. Am rămas fascinata de însoțitorii de bord care își îndeplineau sarcinile cu foarte mare atenție.

In momentul in care am urcat in avion am simțit ca acolo este locul meu. In sfârșit prinsesem aripi și zburam. Eram deasupra tuturor. Vedeam cum orașele devin din ce in ce mai mici, cum norii ma învăluie. Zgomotul motoarelor, aerul rece din avion ma făceau fericita. M-am indragostit pe loc. Admiram stewardesele care erau atât de frumoase, chiar perfecte as putea spune. Închideam ochii și îmi imaginam cum as arata și eu in uniforma de stewardesă.

2. Se simte bucuria in povestea ta si ma bucur mult ca ti-ai indeplinit acest vis. Ai aplicat, asadar, la Primera Air. De ce?

Am aplicat la Primera Air deoarece m-au atras atât programul lor de lucru (doua luni cu doua săptămâni de vacanta) cât si faptul ca la fiecare doua luni, voi avea alta baza. Ceea ce mi se pare extrem de interesant pentru ca voi avea ocazia sa descopar alte culturi.

3. Iti mai amintesti cum a fost interviul de recrutare? Ai fost in stand-by aproape 6 luni dupa recrutare.

Ziua interviului a fost plină de emoții. A fost primul interviu la care am participat si nu știam la ce sa ma aștept. Am început la ora 9:00, la Hotel Angelo, in București. Am fost aproximativ 50 de candidați.

Erau doua recrutoare foarte simpatice, dar in același timp și impunătoare. Au început cu o scurta prezentare a companiei dar și a beneficiilor. Apoi a urmat testul de engleză, care, in opinia mea, a fost destul de dificil. Au fost 7 pagini de exerciții, plus un eseu, toate de terminat in numai 45 de minute. După aceasta proba au fost eliminați in jur de 20 de candidați. Apoi au urmat proba de grup și interviul final. După aceste probe nu a fost eliminat nimeni. Așadar, am plecat de acolo cu promisiunea ca ne vor oferi răspunsurile in 2-3 zile.

4. Ai inceput deja trainingul la Primera, la Bucuresti. Ce „probleme” te astepti sa intampini dupa ce incepi sa zbori?

Intr-adevăr, am început trainingul pe 23 Iulie, după aproape 6 luni de stand-by, pentru ca interviul meu a avut loc in luna martie. Totul s-a desfășurat foarte repede deoarece am fost contactata cu numai 6 zile înainte pentru a ma întreba dacă sunt disponibilă pentru aceasta data. Nu știu la ce sa ma aștept deocamdată, dar sunt nerăbdătoare sa prind aripi și sa încep cea mai mare aventura a vieții mele.

5. Ce crezi ca a contat la interviu? Ce a facut diferenta intre tine si ceilalti candidati?

Am plecat dimineața devreme la interviu cu speranța ca voi reuși. Faptul ca am fost relaxata și cu zâmbetul pe buze, cred ca a fost cel mai important. Am fost încurajată și susținută de părinți și de prieteni, iar acest lucru a contat enorm. Am avut momente in care m-am pierdut, in care ma gandeam ce caut acolo. Însă mi-am amintit cât de mult îmi doresc sa fiu stewardesa și ca trebuie sa lupt pentru ceea ce îmi doresc. Pe lângă acestea, vestimentația și comportamentul au contribuit cu siguranța intr-o foarte mare măsura. Și pentru asta vreau sa le mulțumesc Cristinei Toader și Anei, pentru ca ne-au învățat la cursul Cum Ajungi Stewardesa tot ce trebuie sa știm.

6. De ce ai ales o companie din Europa si nu te-ai orientat catre Orient?

Am ales Primera Air pentru ca am posibilitatea, o data la doua luni sa îmi văd familia și prietenii. Consider ca nu este momentul acum sa aplic pentru o companie din Orient. Însă nu elimin posibilitatea de a încerca, peste ceva timp, una dintre marile companii ale Orientului.

7. Care este sistemul de lucru pentru insotitorii de bord Primera? Dar beneficiile?

Primera Air este o companie in continua dezvoltare. Operează zboruri in destinatii de vacanta din Europa dar și SUA și Canada, chiar de anul acesta. Insotitorii de bord au layovere de aproximativ 24 de ore in Insulele Canare, Madeira, Grecia, Turcia. Sistemul de lucru la Primera Air este destul de diferit fata de alte companii: 8 săptămâni de lucru și doua săptămâni libere. Transportul și cazarea sunt oferite de companie, la fel și trainigul. Contractul se face pe 6 luni, cu posibilitatea de prelungire, iar salariul poate ajunge pana la 1700 de euro pe luna.

8. Sfaturi pentru cei care isi doresc o cariera in domeniu?

Sfatul meu este sa nu renunțe niciodată la ceea ce își doresc fiindcă nimic nu este imposibil. In momentul in care simt ca asta este ceea ce vor sa facă, sa lupte pentru acest lucru. Nu renuntati la visul vostru, chiar dacă va dura mai mult decât va așteptați. Am așteptat 6 luni pentru a-mi vedea visul devenind realitate, însă nu mi-am pierdut nicio clipa speranța. Consider ca in momentul in care sufletul te îndeamnă sa faci ceva, atunci știi ca este momentul perfect si ca dacă îl ratezi, altul nu va mai exista.

De asemenea, ii mulțumesc Cristinei Toader – prin intermediul cursului Cum ajungi stewardesa, pentru tot ce m-a învățat, pentru toate sfaturile și pentru ca mi-a oferit „aripi”!

Ilinca, iti multumim pentru toate cuvintele frumoase si pentru ca ne-ai facut mandri! Mult succes la training si abia asteptam sa te vedem in uniforma!

Daca vrei sa te pregatesti pentru urmatoarele interviuri de angajare ca stewardesa, vino si tu la urmatorul Curs de Pregatire Cum Ajungi Stewardesa, cu Cristina Toader – fosta stewardesa Emirates si Wizz Air, pe 15-16 Septembrie. Detalii aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/15-16-septembrie-curs-de-pregatire-pentru-interviul-la-o-companie-aeriana/

5 Comentarii

 • Reply Hellen 28 iulie 2018 at 9:11 am

  Buna!
  Cand este scris la o companie faptul ca cazarea este gratis sau este asigurata, la care cazare se refera,
  cea din Layovere, cea de la baza sau cea pe timpul trainingului?

 • Reply Hellen 28 iulie 2018 at 4:19 pm

  Buna!
  Cand este scris la o companie faptul ca cazarea este gratis sau este asigurata, la care cazare se refera,
  cea din layovere, cea de la baza sau cea pe timpul trainingului?

  • Reply Cristina Toader 30 iulie 2018 at 11:22 am

   Peste tot!

 • Reply Delia 31 iulie 2018 at 7:56 pm

  Daca aplic la o companie si nu sunt acceptata, dupa cat timp pot sa incerc iar?

  • Reply Cristina Toader 1 august 2018 at 9:32 am

   Depinde de companie, la unele imediat, la altele dupa 6 luni.

  Comenteaza