Interviu cu Ionut-Catalin, viitor insotitor de bord Emirates

29 martie 2019

 

Ionut-Catalin este tanar si plin de speranta intr-un viitor nonconformist (asa cum chiar el afirma). A ales o meserie mai putin intalnita in randul barbatilor, care ii va aduce de-acum satisfactia dorita si cautata in materie profesionala. Cu 2 ani de experienta in customer service, cu sansa de a lucra cu oameni de mai multe nationalitati, la interviul din luna februarie a convins-o pe recrutoare ca este ceea ce Emirates isi doreste si a primit Golden Call-ul dupa doar cateva saptamani. Acum se pregateste sa imbrace uniforma Emirates si sa se mute in Dubai iar mai jos ne spune cum a reusit sa isi indeplineasca visul de a zbura.

  1. De unde si pana unde ai ales acest drum, in aviatie? Sa fii insotitor de bord nu e neaparat prima alegere a barbatilor.

Cred ca ideea aceasta o aveam imprimata in mine inca de cand eram mic si ma uitam pe cer vazand avioanele care treceau pe deasupra mea, la care eu strigam: „avion cu motor, ia-ma si pe mine in zbor”! Nu cred ca este cineva care sa nu isi aduca aminte de acest lucru. Nu este un job intalnit in randul barbatilor prea mult, dar asta nu m-a facut sa renunt la ideea de a face ceva care sa imi ofere acea doza de satisfactie pe care mi-o doream. Un job normal, stand in birou de dimineata pana seara nu mi se potrivea, asa ca am decis sa aleg ca varianta finala ceva mai non-conformist, daca putem spune asa.

2. De ce ai ales Emirates?

Conform Skytrax, Emirates este una dintre cele mai bune companii din lume. Pe langa acest lucru, viata din Dubai, libertatea pe care compania o ofera angajatilor, cat si mediul provocator in care voi fi nevoit sa lucrez au contribuit la decizia finala.

3. Ne poti spune cum a decurs interviul Emirates pentru tine?

Interviul a avut loc in data de 26 februarie, in Bucuresti, la hotelul Sheraton, sustinut de doamna recrutoare Emily. Imi amintesc ca era o zi usor ploioasa, care nu promitea prea multe lucruri. Am fost in jur de 140-150 de persoane prezente la prima proba ( CV Drop ), in care fiecare dintre noi trebuia sa se prezinte in fata doamnei recrutoare impreuna cu CV-ul, poza, cat si un scurt interviu, in care marea majoritate a persoanelor au fost rugate sa se prezinte. Dupa proba de cv drop au urmat doua probe de grup. Prima proba a constat in faptul ca trebuia sa gandim „outside the box”, avand in fata o fotografie cu un eveniment petrecut in avion, noi trebuia sa spunem ce credem ca se intampla in poza respectiva, la proba aceasta fiind in jur de 60 de persoane, impartiti in 2 grupe. Am trecut si de aceasta proba, iar la ultima proba, fiind tot de grup, am avut de discutat liber despre o situatie de la bord in care era o singura pilota in plus, iar noi aveam de ales cui sa o dam dintr-un numar de 6 pasageri. In timpul in care noi discutam pe aceasta tema s-a facut si reach testul, iar dupa reach test recrutoarea analiza foarte minutios fiecare gest si miscare pe care le faceam, urmand ca dupa prezentarea concluziei de grup sa ne adrese diferite intrebari. Am reusit sa trec si de aceasta proba si am ajuns printre cei 13 finalisti.

4. Felicitari, de-acum intreaga ta viata se va schimba. Te astepti sa intampini probleme o data cu mutarea ta in Dubai?

Sincer, tot ceea ce se intampla acum trezeste in mine o sumedenie de sentimente si trairi placute. Nu ma tem de nimic, am cateva cunostinte care lucreaza deja pentru Emirates, iar asta cred ca ma va ajuta. Am fost pus in situatia de a pleca de langa ai mei inca din perioada liceului, fiindca eu am facut liceul in Buzau, dar orasul meu natal este in Focsani. Programul de munca nu ma ingrijoreaza fiindca si la locul actual de munca am un program flexibil, iar eu consider ca se aseamana destul de mult cu orele pe care le voi lucra ca si insotitor de zbor. Cea mai mare temere este caldura fiindca nu pot spune ca ma dau in vant dupa zilele foarte calduroase.

13-14 aprilie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/13-14-aprilie-curs-de-pregatire-intensiv-pentru-interviul-la-o-companie-aeriana/

5. Ce crezi ca a facut diferenta intre tine si ceilalti candidati? De ce te-au ales pe tine?

Diferenta pe care am simtit-o la interviu este legata de atitudine, prezenta, incredere, cat si de siguranta pe care o emani tu ca persoana, dar si faptul ca am o experienta de aproape 2 ani in relatiile cu clientii. La job-ul actual relatia cu clientii este formata in proportie de peste 90% din clienti care sunt din toata lumea, fapt care sunt sigur ca a foat luat in considerare de catre doamna recrutoare.

6. De ce ai ales o companie din Orient si nu Europa?

Am ales o companie din Orient deoarece nu voiam ca ceea ce fac sa se limiteze doar la debarcarea si imbarcarea pasagerilor, am ales Emirates datorita destinatiilor din toata lumea in care zboara, cat si datorita faptului ca exista layovere de 24 sau chiar 48 de ore, timp in care poti vizita imprejurarile impreuna cu ceilalti colegi, ceea ce mi se pare un mod eficient de a lucra, dar in paralel de a vizita lumea si toate frumusetile care ne inconjoara.

7. Ce sfaturi le poti oferi celor care inca incearca si spera sa obtina acest job?

Pentru cei care vor o cariera in domeniu ii sfatuiesc sa fie rabdatori, fiindca vor fi momente cand vor vrea sa renunte, datorita esecurilor de la interviu, dar sfatul meu este sa nu deznadajduiasca, sa nu se abata niciodata la visul lor, cum nici eu nu am renuntat, sa fie calmi, rabdatori, sa se gandeasca foarte bine la decizia aceasta, fiindca este o decizie care va fi luata pe viitor si sa puna in balanta toti factorii care sunt decisivi: familia, prieteni, cunoscuti, fiindca decizia de a o lua de la zero intr-un mediu necunoscut nu este tocmai usoara. Asadar, va urez bafta tuturor, dar mai ales interviuri usoare.

Si alegeti sa lucrati cu oameni profesionisti de la care aveti ce invata, alegeti programul „Cum ajungi Stewardesa”. Eu nu ma numar printre cursantii danselor, insa am citit absolut toate informatiile, iar cand am avut ceva de intrebat, am facut-o, iar Cristina Toader a fost foarte amabila si m-a ajutat cu sfaturi ori de cate ori a fost nevoie.

13-14 aprilie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/13-14-aprilie-curs-de-pregatire-intensiv-pentru-interviul-la-o-companie-aeriana/

banner-mobile banner-mobile

Nu sunt comentarii

Comenteaza