Interviu cu Iulia – fosta cursanta, viitoare stewardesa la Wizz Air

21 iunie 2019

 

Pe Iulia am cunoscut-o la cursul de pregatire Cum Ajungi Stewardesa, acolo unde, inalta, cu un zambet larg si plin de incredere pe chip, a ascultat atenta toate sfaturile si recomandarile noastre. Astfel, cu o engleza impecabila, Iulia a reusit sa obtina jobul dorit – de stewardesa la Wizz Air, din prima incercare. Mai jos ne spune cum a reusit.

1. Cum si cand ai realizat ca vrei sa ajungi stewardesa? E un vis pe care il aveai de cand erai copil sau ti l-ai descoperit mai tarziu?

Am realizat ca vreau sa ajung stewardesa la o varsta destul de mica, chiar de prin scoala generala, desi eu nu fusesem niciodata cu avionul. Ma atragea insa ideea de a calatori si de a vizita locuri noi si mai ales toate informatile pe care le auzisem pana atunci despre stewardese, cat de frumoase sunt, inalte, elegante si ma fascina ideea inca de pe atunci.

2. Ai ales asadar Wizz Air. De ce? 

Am ales Wizz Air pentru a nu ma stabili in alta tara. Momentan nu sunt pregatita pentru acest pas iar Wizz Air mi-a oferit avantajele necesare pentru a opta pentru ei.

3. Cum a fost interviul de recrutare? 

Interviul de recrutare nu a fost cum ma asteptam. Am ajuns la hotelul unde se tinea recrutarea si spre surprinderea mea erau destul de putine contracandidate, probabil din cauza vremii (plouase foarte tare cu o noapte inainte) si din cauza faptului ca era perioada de sesiune la facultate. Pana la ora 9:00 ne-am strans aproximativ 23 de candidati. Cand a inceput interviul am intrat intr-o camera a hotelului si ni s-a descris cum se va desfasura ziua, in mod special etapele interviului. Am intrat a 7-a la prima etapa (pot spune ca de atunci 7 este numarul meu norocos). Prima etapa a constat intr-un “interviu” de un minut in care m-am prezentat liber. Dupa incheierea primei etape pentru toti candidatii am ramas doar 5 persoane. Urmatoarea proba a fost proba de “Role Play” unde am avut o situatie pe care o exersasem deja la cursul “Cum ajungi stewardesa” si anume doi pasageri sub varsta de 18 ani, care imi spuneau ca este ziua uneia dintre ele si ca amandoua au 18 ani, si doreau sa comande bauturi alcoolice.

Dupa aceasta etapa am ramas trei candidate, celalalte doua cu experienta in aviatie ceea ce m-a facut sa am mai mari emotii. La proba de grup am intrat toate si ni s-a inmanat o foaie cu un text despre prabusirea unui avion si cu posibilitatea de a lua 15 produse cu tine, eu trebuind sa le ordonez in functie de importanta lor din punctul meu de vedere. La aceasta proba nu am avut foarte mari emotii deoarce la curs am avut o situatie asemanatoare. Dupa aceasta etapa am ramas doua persoane. La interviul final am intrat cu mari emotii desi stiam ca greul cel mai mare trecuse deja. Am inceput sa povestim despre mine, despre job-ul meu, de ce am ales compania Wizz Air si am raspuns la diferite intrebari pe care recrutoarele, Laura si Denise, mi le-au adresat.

13-14 iulie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/13-14-iulie-curs-de-pregatire-intensiv-pentru-interviul-la-o-companie-aeriana/

4. Urmeaza, deci, sa zbori pentru Wizz Air, sa imbraci uniforma roz. Crezi ca iti va fi usor in noul job? Ce „probleme” te astepti sa intampini? 

Nu cred ca va fi usor, dar asta ma entuziasmeaza mai tare. Vreau sa cunosc locuri noi si sa am cat mai multe experiente care ma vor dezvolta ca persoana. Este un atuu pentru companie ca zborurile nu sunt atat de lungi ca la alte companii, mai ales din Orient. Sper ca voi trece cu bine peste micile inconveniente care vor aparea mai ales din partea pasagerilor deoarece lucrez si in customer-relationship si am intampinat diverse situatii care ma vor ajuta in gestionarea problemelor ce vor aparea.

5. Ce crezi ca a contat la interviu? Ce a facut diferenta intre tine si ceilalti candidati?

Cred ca a contat faptul ca am avut mereu zambetul pe buze si am fost optimista mereu. Totodata am avut un atuu imens pentru ca am urmat cursul “Cum ajungi stewardesa” deoarce probele erau deja discutate la curs si stiam cum sa gestionez situatiile.

6. De ce ai ales o companie din Europa si nu te-ai indreptat spre Orient?

Am ales o companie europeana pentru a ramane in tara si sa fac ceea ce imi doresc. Tototdata companiile din Orient opereaza zboruri foarte lungi si nu consider ca sunt inca pregatita pentru un zbor de 15 ore. Da, companiile din Orient ofera avantaje mai mari dar pentru mine a contat mult mai mult sa raman alaturi de cei dragi.

7. Sfaturi pentru cei care isi doresc o cariera in domeniu?

Daca sunt persoane care vor sa astepte un semn acesta este! Este un domeniu in care te dezvolti personal foarte mult si totodata vizitezi locuri noi si ai experiente diverse. Ii sfatuiesc sa urmeze cursul Cristinei (Cum Ajungi Stewardesa) deoarce iti ofera o incredere mai mare in tine pentru sustinerea interviului si o pregatire adecvata.

13-14 iulie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/13-14-iulie-curs-de-pregatire-intensiv-pentru-interviul-la-o-companie-aeriana/

banner-mobile banner-mobile

1 Comment

  • Reply Edward Maximilian 27 august 2019 at 9:07 pm

    Buna seara! Aveti idee dupa cat timp de la interviu a inceput domnisoara training-ul?

  • Comenteaza